My weekly moneyzz 1

My weekly moneyzz 1. Vorige week vroeg ik jullie op mij weer opnieuw te volgen op social media. Vandaag mijn eerste artikel in een nieuwe rubriek ‘my weekly moneyzz’.

My weekly moneyzz 1

My weekly moneyzz 1. In deze rubriek laat ik jullie elke week mijn uitgaven zien. 1x per maand laat ik ook mijn inkomsten zien, ik weet nog niet helemaal zeker of dat in deze rubriek zal zijn, of dat ik daar dan een apart artikel voor ga maken.

Voor de komende keer ga ik proberen dat gewoon in deze rubriek te verwerken. Tenzij jullie heel hard ‘nee’ roepen. Dan maak ik daar al gelijk een apart artikel van. Ook ben ik nog een beetje zoekende hoe ik deze rubriek het leukste kan presenteren, dus ik hoor graag jullie reacties! Uiteraard zijn tips voor de presentatie van harte welkom, zodat ik er echt iets leuks van kan gaan maken.

Dit keer zien jullie mijn uitgaven van maandag 2 t/m zondag 8 april.

Budget van deze week: 20 euro voor boodschappen. Maandelijks 20 euro naar de kapper spaarpot. Dus daaruit betaal ik de kapper. En omdat ik deze keer lang gewacht had was er wat geld over uit die pot en daarvan kocht ik de zakken bij de Xenos.

PB = Persoonlijke Bonusaanbieding

6 april: 3,99 Xenos vacuümzakken
6 april: 18,50 kapper (knippen)
7 april: boodschappen bij de ah.
2x vanille yoghurt 2,52
doos 12 kroketten 3,35
groentesoep 0,89
2x galia meloen 3,00 (PB)
zak pistoletjes 1,70
zakje groentemix 1,99
AH cinnamon  0,75
3x prei 1,30
Koopzegels 1,60

Totaalbedrag boodschappen AH: 17,10

Tot slot

Ik legde 1 euro apart voor kibbeling, omdat ik geld over had van de 20 euro. Verder heb ik ook veel dingen op voorraad dus ik hoef niet wekelijks mega veel te kopen. Ook omdat ik maar alleen ben en dus ook voor niemand anders hoef te koken. Tenzij ik eters krijg natuurlijk.
En vaak kook ik ook maaltijden waar ik meerdere dagen per week van kan eten.

Het verdere geld wat overbleef 1,90 euro, ging in mijn ‘extra boodschappen’ spaarpot. Hierin spaar ik zoveel mogelijk geld en alles wat ik niet nodig heb, gaat uiteindelijk naar mijn ‘Huis kopen’ spaarrekening.

Maar wanneer ik een keer extra boodschappen nodig heb, bijvoorbeeld als ik mijn verjaardag vier of met kerst, of wanneer ik mijn voorraad wil aanvullen, dan haal ik geld uit die spaarpot. Daarom wil ik sowieso minimaal 2 euro per week in deze spaarpot stoppen. Deze week lukte dat net niet, maar dat komt ook omdat deze maand 5 weken heeft in plaats van 4. Dus in plaats van 25 euro per week heb ik dan maar 20 euro per week.

Verder heb ik ook nog een ‘extra’ spaarpot en die gebruik ik voor aankopen. Zoals; deo, tandpasta, dagcrème, nachtcrème, wattenstaafjes, wattenschijfjes, tea tree oil en dat soort dingen die je niet wekelijks hoeft te kopen.

Wat is jullie weekbudget voor boodschappen?

4 thoughts on “My weekly moneyzz 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *