My weekly Moneyzz 3

My weekly moneyzz 3. Vorige week konden jullie ook My weekly Moneyzz 2 zien. Zo kon je zien wat ik allemaal kocht. Maar deze week is het weer net even anders, want ik heb mijn salaris gekregen! Dus deze week laat ik ook zien hoeveel geld er binnen kwam.

My weekly Moneyzz 3, inkomsten

My weekly Moneyzz 3. Ik begin deze keer met het laten zien van mijn inkomsten. Want afgelopen vrijdag 20 april was het weer payday!

Salaris: 250 euro
Extra salaris overuren/ toeslag: 380,37 euro
Overige inkomsten: 188,90 euro (23 maart t/m 20 april binnen gekomen)

Totaal deze maand: 819,27 euro

Mijn overige inkomsten bestaan uit; maandelijkse toelage van mijn oma, om leuke dingen van te doen, maar eigenlijk betaal ik er meestal gewoon de belangrijkste rekeningen van. Verder zijn deze inkomsten: verkoop opbrengsten, uitbetalingen van spaarsite’s, losse opdrachten, crowdfunding, blog inkomsten en smaaktesten.

Van Google Adsense mag je namelijk niet precies bekend maken hoeveel geld je verdient, schijnt zo. Maar omdat ik jullie wel mijn inkomsten vertel, heb ik het kopje ‘overige inkomsten’ in het leven geroepen. Dit is dus een combinatie van diverse inkomstenbronnen zoals hierboven vermeld.

Dit betaal ik deze maand van mijn inkomsten

 • 12,52 Vodafone (sim only abo)
 • 150,- mijn deel van de hypotheek
 • 100,- boodschappen van mei
 • 20,- in de kapper pot
 • 10,- naar de uitjes rekening
 • 30,- naar mijn laatste advent kalender enveloppen van 2018 (5 euro stond nog op mijn rekening van vorig maand, maar omdat ik geen 5 euro kan pinnen, pin ik de ene maand 20 euro en de maand daarna 30, dan weer 20, enz. dus eigenlijk moet je nog 5 euro van het totaalbedrag aftrekken).
 • 10,- rekeningen mei
 • 10,- gaat in de extra spaarpot
 • 35,- buffer rekening
 • 22,05 Zorgverzekering (dit is het gedeelte wat ik zelf nog moet betalen als ik de zorgtoeslag gebruik om de rest van het bedrag te betalen, mijn maandpremie is 117,05)
 • 250,- spaarrekening hypotheek betalen zonder werk
 • 125,- terug gezet op de buffer rekening omdat ik dat ooit van mezelf geleend had
 • 5,- naar de uitjes rekening
 • 52,50 meeneemgeld vakantie

Totaal uitgegeven: 832, 07

Nu lijkt het net of ik teveel geld uitgegeven heb, maar ik haal elke maand die 10 euro (die ik nu weggezet heb voor mei) weer van mijn spaarrekening af om de kosten van april te betalen. Dus eigenlijk moet er nog 10 euro af. Uiteindelijk hou ik dan zelfs iets over, dat laat ik dan gewoon op mijn betaalrekening staan.

Wellicht vinden veel mensen het enorm onoverzichtelijk hoe ik het opschrijf, maar voor mij werkt het goed. Ik weet mijn vaste lasten, dat trek ik altijd als eerste van mijn inkomsten af en daarna verdeel ik de rest van mijn inkomsten die over blijven. Elke maand schrijf ik dit op een los briefje en ik streep door wat ik gehad heb. Als alles verdeeld is gaat het briefje weg. Zo bewaar ik ook nooit onnodig lang papieren troep.

Boodschappen en shoppen

Dit zijn mijn uitgaven van maandag 16 april t/m zondag 22 april

Budget van deze week: 19,05 euro, want vorige week had ik net even teveel uitgegeven.

PB = persoonlijke bonus
B = Bonus

21 april: Boodschappen bij de AH
3x innocent smoothie 2,97 (B)
2x spinazie a la crème 1,02
2x vanille yoghurt 2,52
hertog choco 0,99 (B)
klein doosje druiven 1,59
galia meloen 2,-
groentemix 2,49
zakje pistoletjes 1,70
2x prei 0,82 (PB)
koopzegels 1,60

Totaal 17,70

22 april: 2 paar zomerschoenen 219,98
2 bodywarmers: 21,-

Totaal: 240,98

Dus ik had 59 euro over, daar deed ik 1 euro bij van mijn betaalrekening en zo maakte ik 60 euro over naar mijn buffer rekening. Omdat ik het daar nu hard nodig heb voor mijn nieuwe bed.

Hoeveel geld gaf jij deze week uit aan extra aankopen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *