1 dag minder!

1 dag minder!

9 september 2020 7 Door Marìs

1 dag minder! De kogel is door de kerk. Ik heb de knoop eindelijk doorgehakt. Deze week (gisteren om precies te zijn) vertelde ik op mijn werk dat ik 1 dag minder wil gaan werken.

1 dag minder

1 dag minder!

1 dag minder! Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn bloginkomsten zullen blijven groeien en dat ik daardoor maandelijks uitbetalingen zal gaan krijgen, in de toekomst ook uitbetalingen die hoger zullen zijn dan nét iets boven de grens zoals nu.

Leestip: Extra geld en doel behaald!

Dat is 1 van de redenen waarom ik nu op mijn werk durfde te zeggen dat ik 1 dag minder ga werken. Ik zal vanaf nu dus gewoon op mijn contractdagen gaan werken; dinsdag t/m vrijdag. En op de zaterdag ben ik dan gewoon lekker vrij. Tenzij ze echt een keer omhoog zitten en mensen nodig hebben. Maar over het algemeen zal ik lekker vrij zijn op zaterdag waardoor ik ook weer wat meer tijd heb om te lezen (voor mijn 2e blog) en voor deze blog. Want ik had al een tijd het gevoel dat ik tijd te kort kwam als ik 5 dagen werkte.

Daarnaast merkte ik in augustus hoe lekker het was om maar 4 dagen per week te werken. Ik merkte meteen dat ik minder last had van stress en dat mijn lichaam ook een stuk beter functioneerde met 4 dagen werken (minder rugpijn met stip op nummer 1!).

Zo kan ik dus meer tijd gaan steken in de dingen die ik écht leuk vind en daar ook weer meer geld mee gaan verdienen. En af en toe tussendoor in de week ook nog eens een keer weg, iets doen. Want met 5 dagen lukte dat niet. Ik deed het wel, maar merk dan heel duidelijk dat een weekend van 2 dagen dan niet genoeg is voor mij om goed uit te kunnen rusten. Vanaf nu zal dat dus geen probleem meer zijn, dus ik ben helemaal blij!

Degene die ik aansprak was een van de teamcoaches die ik het langste ken. Ik zei gewoon; ik wil graag weer mijn contractdagen gaan werken, dus 1 dag minder. Waarop hij al direct reageerde; ok dat is prima, dat is ook je contract. Wel vroegen ze mij of ik komende zaterdag dan nog wil werken, omdat ze dan nog mensen nodig hebben, dus daar heb ik natuurlijk gewoon ja op gezegd.

Ik moet zeggen dat ik me erg opgelucht voel dat ik deze beslissing nu eindelijk genomen heb, want ik dacht er al maanden over na. Maar nu heb ik dan eindelijk mijn lichaam én hart gevolgd. En dat voelt heerlijk! Eerst had ik nog zoiets van; ik kijk het nog even aan of ik de komende 2 maanden ook een uitbetaling ga halen, maar eigenlijk moet ik daar gewoon vertrouwen in hebben dat dat gaat lukken (de wet van de aantrekkingskracht!). Er zitten voor mij qua gezondheid ook zoveel voordelen aan, dat dat voor mij zwaarder weegt dan geld. Daarnaast heb ik er qua geld gewoon vertrouwen in dat dat naar mij toe blijft komen. Er is ten slotte meer dan genoeg geld op de wereld.

Leestip: Makkelijk geld verdienen doe je zo!

Heb jij wel eens aan je baas gevraagd of je een dag minder (of juist meer) kon gaan werken?

1 dag minder