1 inkomen probleem of verstandig?

1 inkomen probleem of verstandig?

16 februari 2020 4 Door Marìs

1 inkomen probleem of verstandig? Is het hebben van 1 inkomen een probleem, of is het juist verstandig? Volgens mij zijn de meningen daarover nog best wel verdeeld.

1 inkomen probleem of verstandig?

1 inkomen probleem of verstandig? Is het hebben van 1 inkomen een probleem? Of is dit nou juist verstandig? Mijn mening daarover is helder; geen van beiden. Een probleem is het in eerste instantie niet, maar dat kan het wel heel snel worden. Stel jouw baan staat op de tocht en jouw inkomen valt weg, dan heb je een probleem wanneer je maar 1 inkomen hebt!

Leestip: Extra inkomsten januari 2020!

Wellicht niet direct, maar je moet waarschijnlijk dan wel een uitkering aanvragen en/ of leven van je spaargeld. Waardoor je buffer ook weer inslinkt en dat is nou niet bepaald een prettig gevoel. Toen ik vorige keer werkloos raakte omdat ik een halfjaar uit dienst moest bij de post, had ik daarvoor gewoon gespaard. Het uwv vind ik verstikkend en daar wil ik dus ook niks mee te maken hebben. Fijn dat het er is, maar niet voor mij. Ik vond het heerlijk dat ik ook niet naar hun toe hóéfde omdat ik gespaard had zodat ik dat half jaar ook gewoon mijn rekeningen gemakkelijk kon blijven betalen.

Maar toen het einde van dat half jaar in zicht kwam begon ik het toch wel benauwd te krijgen, omdat ik in eerste instantie niet terug kon komen bij de post. Gelukkig werd ik 2 weken later als nog terug gebeld dat er een probleem was op een andere locatie en dat ze mij daar wél konden aannemen. Of dat mogelijk was voor mij. Waarop ik direct ‘ja’ antwoordde. Mijn oude locatie zou toch sluiten en naar die locatie toe komen, dus ik zou iedereen als nog weer zien, alleen een half jaartje later.

Nu 1 grote bron en wat kleintjes

Momenteel heb ik qua werk 1 inkomstenbron, dus zou ik nu direct werkloos raken, dan zou er een hele som inkomsten wegvallen. Dat zit mij niet lekker. Ik heb natuurlijk nog wel andere verdiensten, maar ik wil toch gaan kijken of ik mijn inkomsten een beetje uit 2 bronnen kan gaan halen. Wanneer er dan eentje wegvalt, sta ik een stuk sterker en heb ik niet direct een probleem. Binnenkort zal ik daar wat meer over gaan vertellen, want ik wil eerst even alles voor mezelf op een rijtje hebben/ duidelijk hebben.

Wat mij betreft is het hebben van maar 1 inkomstenbron dus gevaarlijk. Er hoeft maar dít te gebeuren of je inkomstenbron valt weg. En wat ga je dan doen? Zou je gemakkelijk weer aan een nieuwe/ andere baan kunnen komen? Sommige mensen denken van wel, dat ze heel gemakkelijk ergens zomaar kunnen gaan werken, terwijl dat in de praktijk nog wel eens tegen valt. Omdat je dan bijvoorbeeld gewoon te duur bent (vergeleken met een jongere van 16 die ze b.v. liever aannemen omdat die goedkoper zijn). Het ligt er maar net in hoe geschoold jouw branche is.

Leestip: Spreek je doelen uit!

Wat vind jij? Is 1 inkomstenbron waar al jouw inkomen vandaan komt lekkerder? Of heb je er liever ook meerdere? Ik heb er liever meerdere! Dit mogen wat mij betreft meerdere kleine bronnen zijn. Ik hoef niet 1 grote bron.