13 euro per maand extra

13 euro per maand extra

23 april 2021 5 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie dat ik 13 euro per maand extra salaris ga ontvangen. Want ik ben nu gestart in schaaljaar 5, in plaats van 4. En daar hoort dus ook een kleine salarisverhoging bij.

13 euro per maand extra

13 euro per maand extra

Onlangs startte ik in schaaljaar 5 in plaats van 4 en dat levert mij zo’n 13 euro per maand extra salaris op. Dat is erg fijn! Want hoe meer geld hoe beter natuurlijk. En meer geld is altijd welkom, des te sneller kan ik de kosten voor de tuin renovatie bij elkaar sparen.

Leestip: Allemaal extra geld!

Ook had ik in februari mijn meeruren laten omzetten, in plaats van uitbetalen, naar meeruren in vrije tijd. Dat was al vrij snel ook bijgeschreven in mijn overzicht van vakantie-uren en meeruren in vrije tijd. Dus ik was in de veronderstelling dat het goed geregeld was.

Maar deze maand werd er al steeds niks bijgeschreven, nu weet ik niet welke datum van de maand ze dat horen te doen, dus ik dacht; nou dan komt het zeker als mijn loonstrook gereed is. Vandaag (de 21e) was het zo ver. Na het downloaden van mijn loonstrook was ik toch zwaar geïrriteerd. Want ze hadden dus doodleuk de overuren weer op mijn loonstrook gezet als uitbetalen.

Nu staat er een informatienummer op de loonstrook die je kunt bellen als je vragen hebt. De meneer die ik aan de telefoon had was heel aardig, maar mocht het helaas niet voor mij omzetten. Dat moet mijn leidinggevende doen. Maar hij kon dus wel in het systeem zien dat mijn overuren nooit omgezet zijn, dus wat ze in februari gedaan hebben wist hij niet. Maar mijn meeruren zijn in elk geval nooit omgezet naar meeruren in vrije tijd. En ik maar denken; fijn dat het geregeld is!

Het goede nieuws is dat mijn leidinggevende wel een correctieformulier kan invullen, dan wordt dat geld volgende maand ingehouden op mijn salaris, en als nog dat aantal uren omgezet in vrije tijd. Dus het bedrag wat ik nu aan vrije tijd uitbetaald gekregen heb, zet ik even apart weg op een rekening tot volgende maand. Dan moet het volgende maand dus allemaal weer opgelost zijn.

Helaas is er wel ruim 4 euro loonheffing af gegaan, omdat ik dus boven een bepaalde grens zat, waar ik niet boven gezeten had als het gewoon goed gegaan was met de meeruren in vrije tijd. Maar al met al was ik dus wel blij om te zien dat ik zo’n 13 euro per maand extra salaris krijg vanaf nu waar ik niks bijzonders voor hoef te doen.

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Hoe vaak is er bij jou wel eens iets mis gegaan qua administratie op je werk?

13 euro per maand extra