15.000 is mijn doel

15.000 is mijn doel

3 maart 2022 10 Door Marìs

Vandaag lezen jullie het artikel; 15.000 is mijn doel. Dit gaat over het bedrag dat ik als buffer wil hebben.

15.000 is mijn doel

15.000 is mijn doel

Wat betreft mijn buffer; 15.000 is mijn doel. Op dit moment staat mijn buffer nét iets boven de 2000 euro, maar binnenkort komt daar in 1x een groot bedrag bij. Daarover later meer, want het is nog steeds niet helemaal rond, al zit het wel goed, maar het duurt gewoon even voordat alles afgerond is.

Leestip: Cursus uitgaven!

Eind dit jaar hoop ik op de 6000 euro buffer uit te komen. Dat begint dan ook al écht ergens op te lijken dat bedrag. Dat is een hele mooie start na in totaal 5 jaar bij de post gewerkt te hebben. Vind ik. Er zijn mensen die de 6000 euro nooit halen. Heel lang wist ik niet hoeveel geld ik als buffer wilde hebben, ik had niet echt een einddoel. En nog ben ik er niet zeker van of dit ook echt mijn einddoel zal zijn. Dat ligt ook een klein beetje aan de kosten van het levensonderhoud.

15.000 euro buffer komt er op neer, dat ik 12 maanden lang 1250 euro kan opnemen uit mijn buffer. Maar ook zou het natuurlijk gebruikt kunnen worden voor een onverwachte uitgave. In eerste instantie zie ik mijn buffer als een noodpotje waaruit ik geld kan opnemen indien nodig. Maar met als hoofddoel in mijn hoofd: als het nodig is, kan ik een jaar lang 1250 euro per maand opnemen van deze spaarrekening om rekeningen van te betalen.

Natuurlijk hoop ik dit nooit nodig te hebben en zeker niet het gehele bedrag, maar je weet maar nooit natuurlijk. Er gebeuren zoveel gekke dingen op de wereld. En daarom vind ik het een fijn idee om in elk geval 15.000 euro in deze pot te hebben zitten. Als ik dat bereikt heb zie ik wel of ik het ga verdubbelen zodat ik hier 2 jaar van zou kunnen leven. Dat is namelijk de optie die ik in mijn achterhoofd heb zitten. Maar wellicht stop ik mijn geld dan liever in beleggingen.

Dit jaar ga ik mij vooral focussen op het zo hoog mogelijk krijgen van mijn buffer, waarin 6000 euro mijn streefbedrag is. Een heel ander bedrag dan ik aan het begin van het jaar (kort geleden dus nog maar) voor ogen had. Maar hey, dingen kunnen snel veranderen. Dit hoofddoel betekent overigens dus niet dat ik helemaal geen andere doelen daarnaast heb. Want ik ben nog steeds eerst bezig met het afronden van mijn lijstje met kleine doelen die ik behaald wil hebben voordat ik weg ben bij de post. Dar blijft gewoon doorgaan.

Daarnaast zullen mijn maandelijkse spaardoelen ook niet gaan wijken. De maandelijkse spaardoelen die ik straks naar het bereiken van mijn buffer-bedrag over zal houden zijn; vakantie naar buitenlandse vriendinnen, uitjes, aankopen en investeren. En nee die maandbedragen ga ik niet aanpassen om het doel voor mijn buffer te kunnen behalen. Wel zal er in de toekomst veel extra geld wat ik binnen krijg naar dit doel gaan. Mits mijn maandelijkse spaardoelen gewoon behaald zijn.

Nu ben ik benieuwd naar jullie! Wat is jouw persoonlijke doelbedrag voor je buffer? En waarvoor wil jij jouw buffer hoofdzakelijk kunnen gebruiken? Heb jij je doelbedrag al behaald, of ben je momenteel ook nog bezig met dit potje te vullen? Hoe lang kun je met jouw buffer vooruit als je hiervan al je maandelijkse rekeningen zou moeten betalen op dit moment? En hoe lang deed jij erover om te bepalen wat jouw buffer-bedrag zou gaan worden?

Leestip: Ineens afgelost!

Wat is jouw doelbedrag voor je buffer en hoe lang kun je daarmee vooruit?

15.000 is mijn doel