2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren

2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren

18 augustus 2021 9 Door Marìs

2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren, dat is waar ik nu sta. En daarom geef ik jullie een update op beide vlakken.

2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren

2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren

2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren is wat ik op dit moment doe. Zo lang (of heel kort dus eigenlijk) ben ik daar nu mee bezig. In het begin kocht ik heel sporadisch ETF’s, later kocht ik er maandelijks meerdere en momenteel doe ik maar eens per kwartaal een aankoop. Mijn activiteit heeft dus nogal gewisseld, maar dat vind ik helemaal prima! Ik beleg gewoon hoe en wanneer het mij uit komt.

Leestip: Jij kunt ook makkelijk online geld bijverdienen!

Het enige dat constant is, is het soort ‘aandeel’ wat ik koop, want dat zijn eigenlijk altijd ETF’s, tot nu toe. Want het wil natuurlijk niet zeggen dat daar in de toekomst nooit verandering in zal komen. Maar voor nu vind ik dit helemaal prima. Zoals ik al zei; ik doe waar ik mij goed bij voel. Momenteel is het dus alweer 2 jaar geleden dat ik mijn eerste aankoop deed. De tijd gaat zo snel!

Inmiddels staat mijn portefeuille er aardig goed voor. Nu moet ik ook zeggen dat ik gewoon op het goede moment begonnen ben met beleggen. Toen alles instortte door Corona heb ik ook even wat extra aankopen gedaan, dus dat voordeel pakte ik ook even mee. De winst van mijn portefeuille is op het moment van schrijven 411,20 euro. In 2 jaar tijd. Hoe lekker is dat! Het is natuurlijk een momentopname, dus het kan over 10 minuten weer heel anders zijn, maar voor nu is het helemaal prima.

Investeren

Dan het investeren. In 2018 investeerde ik voor het eerst in 1 project. Daar bleef het heel lang bij. Pas sinds een jaar ben ik intensief gaan investeren. Dus echt in meerdere projecten per jaar. Recent investeerde ik in mijn 9e project.

Het eerste project waarin ik investeerde lag ook gedurende corona-tijd stil, zij betaalden toen een tijd alleen maar rente. Hierdoor loopt de terugbetaling van het project nog tot en met april 2024. Wel heel fijn! Want hoe langer ze mij maandelijks terugbetalen, hoe beter. En uiteindelijk ontvang ik daardoor ook net even iets meer rente, dan in eerste instantie de bedoeling was.

Het geld wat ik maandelijks uitbetaald krijg heb ik de laatste maanden steeds weggezet voor de tuin, maar vanaf volgende maand ga ik dit weer terug investeren, zoals ik eerst ook al deed. Met de 8 projecten ontvang ik alles bij elkaar inmiddels bijna 100 euro per maand, dus wanneer mijn 9e project gaat terugbetalen, zal dit ruim 100 euro per maand worden, zo rond de 110 euro per maand. Een mooi begin wat mij betreft, want ik zal een groter bedrag per maand gaan wegzetten hiervoor. Ik wil hier echt iets mee opbouwen.

Wat ik het fijne hiervan is, is dat ik per maand kan bepalen wat ik met de inkomsten doe. Zou ik een product kopen ter waarde van 500 euro ontvang ik daarvoor geen cent per maand. Investeer ik die 500 euro krijg ik er maandelijks zo ongeveer rond de 12 euro voor terug. Erg fijn! Want het levert veel meer op dan je geld wegzetten als spaargeld. Er kleeft natuurlijk ook een stuk meer risico aan vast dan wanneer je je geld op een spaarrekening parkeert. Daar moet je wel mee kunnen omgaan. Mij gaat dat overigens prima af.

Leestip: Uitgaven aan de tuin tot nu toe!

Hoe lang ben jij inmiddels bezig met beleggen?

2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren