2 nieuwe kleine spaardoelen

2 nieuwe kleine spaardoelen

26 maart 2022 5 Door Marìs

Vanaf nu heb ik 2 nieuwe kleine spaardoelen erbij. De ene heeft te maken met het bedrag wat ik aan belasting terug moet betalen en de andere met schoenen.

2 nieuwe kleine spaardoelen

2 nieuwe kleine spaardoelen

Soms heb je gedurende het jaar dat er spaardoelen bij komen, zoals deze 2 nieuwe kleine spaardoelen. Namelijk het terugbetalen van een bedrag aan de belasting én een reservering voor nieuwe schoenen. Wat betreft het spaardoel van de belasting begin ik daar dit keer laat mee. Het heeft geen grote spoed, omdat ik het bedrag gewoon kan terugbetalen zodra de oproep daarvoor binnen komt.

Leestip: Ineens afgelost!

Het gaat namelijk om een bedrag van 196 euro en dat staat gewoon netjes op mijn bufferrekening. Maar ik wil dat bedrag ook wel weer in de maanden daarna gelijk terug kunnen zetten op de bufferrekening. En in de toekomst wil ik liever geen gebruik meer hoeven maken van de bufferrekening om de belasting terug te betalen. Daarom ga ik vanaf aankomende maand een vast bedrag hiervoor wegzetten per maand. Om te beginnen zal dit 30 euro per maand worden. Daar moet ik mij volgend jaar wel mee kunnen redden.

Wellicht zet ik ook eenmalig een iets groter bedrag hiervoor weg. Maar dat is even afhankelijk van hoeveel geld van de post er nog binnen komt in mei en juni. Dit kan ik niet zo goed inschatten omdat ik van tevoren niet weet hoeveel plusuren ik kan draaien.

Dan het tweede doel. Schoenen! De 2 paar schoenen die ik het meeste gebruik zijn helaas beiden versleten. Mijn zolen slijten altijd scheef af, waardoor je dus ook scheef gaat lopen en dan andere klachten krijgt. Daarom is het noodzakelijk om én mijn enkellaarsjes te vervangen én mijn wandelschoenen. Ik gok op een bedrag van 200 euro wat ik hiervoor nodig heb. Omdat ik een slechte rug heb, zijn goede schoenen van groot belang, en die zijn nou eenmaal wat duurder. Ik gok op 120 euro voor de enkellaarsjes en 80 euro voor de wandelschoenen. Zo kom ik aan die 200 euro als budget.

Dit is gebaseerd op bedragen die ik vorige keer gezien/ betaald heb. Dus hopelijk slaag ik hiervoor! Omdat dit geen hele grote haast heeft, kan ik wachten op een kortingsactie. We gaan nu naar de zomer toe, waarin ik weer andere schoenen ga dragen dan degenen die versleten zijn.

De doelen gaan op de lijst!

Deze beiden spaardoelen ga ik vanaf aankomende keer erbij zetten op mijn lijst met spaardoelen. Zo is mijn lijstje weer mooi compleet en zien jullie ook hoe ver ik ben met het sparen voor die doelen. Ik heb zo het vermoeden dat deze kleine spaardoelen ook weer heel snel van de lijst zullen verdwijnen, maar dat maakt niet uit. Hoe meer spaardoelen ik kan afvinken hoe beter! En het allerliefst wil ik natuurlijk mijn grote spaardoelen kunnen afvinken, maar ook daar wordt hard aan gewerkt. En ik verwacht daar ook de beoogde data van te kunnen behalen. Hoewel het mij natuurlijk niet snel genoeg kan gaan, want het behalen van spaardoelen, hoe groot of klein ook, geeft mij wel echt een heel lekker gevoel. Ik ga heel goed op spaardoelen kunnen afvinken! Maar wie niet 😉

En afgezien van deze doelen zijn er ook wat kleinere bedragen die ik nog terug moet zetten, omdat ik deze uitgaf. Zoals 15 euro voor een cadeautje voor iemand, 40 euro voor een cadeau voor mijn moeders verjaardag, en tot slot nog 60 euro voor een andere aankoop. Waarschijnlijk komt daar nog ongeveer 10 a 15 euro bij voor de aankoop van een ketting (zonder hanger) want een van mijn kettingen is kapot. Het slotje vloog er onlangs af.

Leestip: De koopjesbak!

Heb jij dit jaar al nieuwe spaardoelen erbij gekregen die je aan het begin van het jaar nog niet had?

2 nieuwe kleine spaardoelen