2000 euro buffer bereikt

2000 euro buffer bereikt

4 december 2021 4 Door Marìs

Al lang was het mijn doel en nu is het gelukt; ik heb deze maandde 2000 euro buffer bereikt! En daar ben ik eigenlijk best trots op.

2000 euro buffer bereikt

2000 euro buffer bereikt

Iets waar ik trots op ben wat betreft dit jaar is; ik heb de 2000 euro buffer bereikt! Daarnaast ben ik er ook trots op dat zowel de vooruit als de achtertuin er nu EINDELIJK netjes uitzien en dat de renovatie zo goed als afgerond is. Zo zijn ze vandaag bezig met het verplaatsen van een stopcontact en verder moet dan alleen nog een loodgieter de aansluiting voor de buitenkraan maken. Als in; een kraan erop zetten en de leiding aansluiten in de meterkast.

Leestip: Dit schreef ik in 2019 over 1000 euro buffer!

Maar terug naar het bereiken van mijn doel. Al diverse keren had ik in het verleden een buffer van 1000 euro, maar ook diverse keren heb ik besloten om dat geld ook echt te gebruiken omdat ik dat nodig vond. Daar kwam dus ook uit voort dat voor mij een buffer van 1000 euro gewoon te weinig is. In principe adviseren ze ook een buffer van minimaal 3 maandsalarissen te hebben.

Zelf vond ik 2000 euro wel een hele mooie start. Dit bedrag heb ik nog nooit eerder op mijn buffer rekening gehad. Wel op andere spaarrekeningen, maar nooit echt puur en alleen op de bufferrekening met als doel dat het écht alleen een noodpotje is. En daarom ben ik er trots op dat er nu eindelijk 2000 euro in dat noodpotje zit. Dat voelt toch wel een heel stuk lekkerder dan 1000 euro. Want 1000 euro is gewoon zo op.

Maar! 2000 euro is zeker niet mijn einddoel. Ik wil toch wel graag minimaal 5000 euro in dat noodpotje hebben zitten. Dan heb ik pas écht een mooie start gemaakt vind ik. Want 5000 euro is heel veel geld waar je ook echt wel iets mee kunt. Daarom wil ik daar stukje bij beetje toch graag naartoe blijven werken. Of je nu rente ontvangt of niet, het is gewoon een fijn gevoel om een bups geld achter de hand te hebben.

Wat mijn volgende doelbedrag wordt daar ben ik eigenlijk nog een beetje over aan het nadenken. Want in het ideale geval wil ik het liefst eind 2022 2500 euro op mijn bufferrekening hebben staan. Maar omdat het spannend wordt wat mijn totale inkomsten zullen gaan worden het komende jaar, weet ik niet zo goed of dat voor mij wel echt haalbaar is. Dus daarom stel ik wel vast dat mijn volgende doel 2500 euro wordt. Alleen nog niet wanneer ik dat bij elkaar wil hebben.

In elk geval wil ik daar geen járen over doen. Want dan duurt het een eeuwigheid totdat ik de 5000 euro haal. En dat is ook niet de bedoeling. Maar voorlopig is mijn maandbedrag wel maar 10 euro per maand. En er zal vast wel af een toe een extra bedrag naartoe gaan 😉

Leestip: Zoveel spaarde ik in 2020!

Als jij een doel hebt die je niet in 1 jaar bereikt, maar je dan tussendoelen? Zoals ik, dat je bijvoorbeeld zegt; ik wil eerst de 1000 euro halen, dan 2000 enzovoorts? Of doe je daar niet aan? Voor mij werkt dat namelijk een stuk motiverender!