2e bezichtiging en bod gedaan

7 februari 2019 3 Door Marìs

2e bezichtiging en bod gedaan. Het 3e huis wat we zo mooi vonden hebben we nog een tweede keer bezichtigd. Toen hoorden we dat er na de eerste bezichtiging nog geen biedingen binnen gekomen waren en dat er die eerste dag ongeveer 15 mensen geweest waren. Toen wij er de 2e keer waren, waren we alleen.

2e bezichtiging en bod gedaan

2e bezichtiging en bod gedaan. Ergens vond ik het een goed teken dat we toen alleen waren en gaf het me hoop dat er nog geen bod was. We dachten; als wij nu een goed bod doen, wat we kunnen, dan is hij voor ons! Als we niet bieden wat we kunnen krijgen we wellicht spijt, wat nou als we wel hoger geboden hadden…

Dus besloten we te bieden wat we konden. Dit huis was bieden vanaf 225.000 dus we deden er ruim 6000 bovenop. Gelijk die avond verstuurden we ons bod met de voorwaarden. En daarna was het afwachten! Eerder dan aangegeven waren de mensen er al uit en kregen wij via de mail te horen van de makelaar dat ze helaas niet voor ons voorstel gegaan waren.

Leestip: Gelijk een huis voor de lange termijn! 

Tussen de regels door konden we wel lezen dat we overboden waren én dat ze ook andere (waarschijnlijk minder) voorwaarden hadden. Wij wilden er binnen nu en 6 maanden in, want wij gaan geen extra geld aan de bank betalen. Ik gok dat die andere mensen dat bijvoorbeeld al niet als eis aangegeven hebben. Verder gewoon normaal onder voorbehoud van de financiering, maar ook een bouwtechnische keuring aangezien het een huis uit begin jaren 80 betrof. Helaas!

Weer verder..

Onze zoektocht gaat nu dus weer verder. Momenteel staat er heel even niks online wat we willen bezichtigen, denk ik. Maar daar ga ik later nog even uitgebreid naar kijken, zo op het eerste oog is er in elk geval niks nieuws online gekomen.

Leestip: Spaargeld deels samengevoegd!

Qua huis vind ik het niet erg, het was een mooi huis maar alles op een rijtje gezet hebbende zaten er ook nog best wel wat klussen aan te komen. Zo zat er bijvoorbeeld nog een ouderwetse stoppenkast in de meterkast, die moest natuurlijk binnen nu en 1 jaar toch wel vervangen gaan worden. Het mooie was dat er wel al overal kunststof kozijnen in zaten, daar val ik toch wel voor. Scheelt alweer in de stookkosten! Maar goed qua huis heb ik zoiets van; er komt wel iets anders moois op ons pad, alleen dat ik nu nog niet weet wanneer ik kan verhuizen vind ik wel heel vervelend. Ik wil al 3 jaar weg hier, ik ben er wel eens aan toe om af te kunnen tellen.

Wordt vervolgd….

Hebben jullie wel eens heel graag ergens weg gewild, maar dat het niet direct kon? Hoe lang moesten jullie toen wachten?