2e huis bezichtigd

2e huis bezichtigd. Dit huis stond niet in mijn favoriete wijk, maar het huis zelf vond ik wel het bezichtigen waard. Want op de foto’s zag het er al goed uit.

2e huis bezichtigd

2e huis bezichtigd. Helaas stond dit huis niet in de wijk waar ik het liefste wil wonen, maar ik kijk ook breder dan alleen die ene wijk. Om te zien wat er voor die prijs te krijgen is, maar ook om te zien of we wel in de goede prijscategorie zoeken. Of dat er nog meer geld gespaard moet worden.

Ik kwam tot de conclusie dat we in de goede prijscategorie aan het kijken zijn, gelukkig! Dus de zoektocht kan voortgezet worden. Ook heb ik nu heel goed op een rijtje welke concessies ik wel en niet wil doen. Dus dat is ook altijd wel heel fijn om dat voor jezelf te weten.

Leestip: Zo maak je een financieel plan!

Zo wilde ik in eerste instantie graag; 3 slaapkamers op de eerste verdieping zodat ik 1 kastenkamer kan maken. Waarvan 2 slaapkamers dan ruim genoeg moeten zijn voor een 2 persoonsbed. Inmiddels heb ik besloten dat 2 hele ruime slaapkamers op de eerste verdieping ook prima zijn, zo lang ik maar alles op die verdieping kwijt kan wat ik daar wil hebben staan.

Verder wilde ik een ruime woonkamer, waar ik een grote eettafel kwijt kan, want ik heb nu een hele kleine waar je eigenlijk niet eens met 4 mensen aan kan eten, of je stoot elkaar steeds aan. Ook wilde ik dat de woonkamer zo ruim was dat ik een eigen werkplek kon maken in de woonkamer. Maar inmiddels heb ik besloten dat ik die wens laat varen. Ik zit nu ook gewoon met mijn laptop aan de eettafel en dat is wat mij betreft helemaal prima. Lekker dicht bij de keuken! Anders vergeet ik rustig te eten en genoeg te drinken.

Dit huis was dus het eerste huis wat in een andere wijk lag dan mijn favoriete wijk. Hierdoor heb ik toch wel gemerkt dat ik locatie ook heel belangrijk vind. De locatie op zich was nog wel ok, maar de buurt deed nogal armoedig aan, troep in de voortuinen als in echt neergesmeten, daar knap ik al op af. En het was niet van kinderen. Aangezien ik graag in een rustige buurt wil wonen zeggen de tuinen van de buren dan meestal al vrij veel. Ook de mensen die op straat liepen daarbij voelde ik me niet zo prettig.

Leestip: Betaal eerst jezelf!

Met het huis zelf was op zich niet zo heel veel mis, behalve dat ik er niet echt een klik mee had. De slaapkamers waren hier wel ruim genoeg. Waardoor ik ook nu een stuk beter weet wat er te krijgen is in mijn prijscategorie. Dus ik heb zeker wat aan deze bezichtiging gehad! Helaas waren er in dit huis wel veel verlaagde plafonds, waar ik echt een bloedhekel aan heb, want dat vind ik gewoon mega lelijk. Waarom doen mensen dat? Laat je plafond lekker voor wat het is! En op een hele rare plek op de grond tegen de muur een soort koof gebouwd waar spotjes in gemaakt waren. Zag er nogal raar uit.

Nee met deze woning had ik zeker geen klik. Maar het is goed om deze woning gezien te hebben omdat het mij weer een hoop duidelijk gemaakt heeft van wat ik níét wil en van wat ik juist wél wil. En dat is heel belangrijk wanneer je huizen bezichtigd.

Ook staat er alweer een bezichtiging voor een derde huis gepland. Dus wordt vervolgd!

Als jullie een koophuis hebben, bij de hoeveelste bezichtiging was het raak dat jullie dachten; dit is hem!?

6 thoughts on “2e huis bezichtigd”

 1. Een verlaagd plafond maken mensen vaak, om daarin verlichting te kunnen verwerken. En bedenk wel, dat warmte omhoog gaat, dus bij een hoog plafond moet je meer stoken dan bij een laag plafond!
  Dochter en ik hebben allebei eigenlijk maar 1 “eis” voor een woning: ik wil (de ruimte voor het plaatsen van) een bad, en dochter wil een vaatwasser! Nou, dat moet te vinden zijn, toch?
  Ik heb het toch goed begrepen, dat je samen met je moeder een huis wilt kopen? Dat moet haast wel, want met niet full-time werken zul je in je uppie geen 200 ton kunnen betalen/lenen voor een woning, denk ik.
  Mooi dat je nu weer wat wijzer bent geworden van deze bezichtiging, al is dit niet je droomhuis, je bent weer een stapje dichterbij. Succes met de zoektocht!

  1. Ja maar in een badkamer vind ik dat nogal onnodig. Je kunt ook gewoon een plafonnière ophangen dan heb je ook licht. Want ik praat puur over de wc en badkamer waar ik het vaak zie. Wat mij betreft nergens voor nodig. En lelijk. Maar dat laatste is natuurlijk puur een kwestie van smaak.
   In een badkamer en wc stook je niet 😉 Ik in elk geval niet 😉
   Dat moet zeker kunnen lukken ja, lijken me prima ‘eisen’! Dat gaat jullie vast lukken.
   Dat heb je inderdaad goed begrepen ja 🙂 Ja ik ben er ook blij mee met de nieuwe inzichten en verheug me alweer op de volgende bezichtiging! Dankje!

 2. Het vierde huis. In de ochtend bezichtigd, volgende ochtend opnieuw en in de middag een bod uitgebracht. De week erna getekend.

  1. Leuk om te horen! Ik hoorde op Twitter al mensen; de eerste keer, de tweede keer, toen dacht ik ben ik dan zo traag? Haha maar deze reactie doet me dan weer goed 😉 Klinkt alsof het daarna heel snel gegaan is, nadat je het bod gedaan had, lekker!

 3. Onze eerste koopwoning was een woning waar ik in eerste instantie niet naar wilde kijken. Het zat zo ik zag op papier een woning en belde de aankoopmakelaar. Dit was iemand die we ontmoet hadden toen we voor t eerst een woning gingen bezichtigen. Ik kwam binnen en zei dat ik de kamer wel klein vond. De rest van t huis sprak me wel aan maar deze makelaar gaf me buiten aan dat hij niet voor dit huis zou gaan aangezien ik meteen had aangegeven de woonkamer klein te vinden. Hij zei daar leef je immers het meest. Het voelde zo vertrouwd dat we hem vroegen met ons op huizenjacht te gaan. Ik zag op papier een woning en hij zei meteen daar willen jullie niet wonen. (We hebben een middag onze wensen op tafel gelegd en t supergezellig gehad) Hij had wel een andere woning dan. Deze was echter toen een 50000 gulden duurder. Dus ik dacht praat maar raak. Makelaar boekte echter voor beide woningen een bezichtiging in en man zei in t eerste huis hier zie ik wat de buren op de slaapkamer doen, gaat em niet worden…en toen gingen we naar de andere woning en daar waren we verrast door de grote ruimte. Elke kamer die we binnenkwamen omarmde ons. Hebben meteen met de makelaar bod uitgebracht en t kunnen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *