2e huis bezichtigd

24 januari 2019 5 Door Marìs

2e huis bezichtigd. Dit huis stond niet in mijn favoriete wijk, maar het huis zelf vond ik wel het bezichtigen waard. Want op de foto’s zag het er al goed uit.

2e huis bezichtigd

2e huis bezichtigd. Helaas stond dit huis niet in de wijk waar ik het liefste wil wonen, maar ik kijk ook breder dan alleen die ene wijk. Om te zien wat er voor die prijs te krijgen is, maar ook om te zien of we wel in de goede prijscategorie zoeken. Of dat er nog meer geld gespaard moet worden.

Ik kwam tot de conclusie dat we in de goede prijscategorie aan het kijken zijn, gelukkig! Dus de zoektocht kan voortgezet worden. Ook heb ik nu heel goed op een rijtje welke concessies ik wel en niet wil doen. Dus dat is ook altijd wel heel fijn om dat voor jezelf te weten.

Leestip: Zo maak je een financieel plan!

Zo wilde ik in eerste instantie graag; 3 slaapkamers op de eerste verdieping zodat ik 1 kastenkamer kan maken. Waarvan 2 slaapkamers dan ruim genoeg moeten zijn voor een 2 persoonsbed. Inmiddels heb ik besloten dat 2 hele ruime slaapkamers op de eerste verdieping ook prima zijn, zo lang ik maar alles op die verdieping kwijt kan wat ik daar wil hebben staan.

Verder wilde ik een ruime woonkamer, waar ik een grote eettafel kwijt kan, want ik heb nu een hele kleine waar je eigenlijk niet eens met 4 mensen aan kan eten, of je stoot elkaar steeds aan. Ook wilde ik dat de woonkamer zo ruim was dat ik een eigen werkplek kon maken in de woonkamer. Maar inmiddels heb ik besloten dat ik die wens laat varen. Ik zit nu ook gewoon met mijn laptop aan de eettafel en dat is wat mij betreft helemaal prima. Lekker dicht bij de keuken! Anders vergeet ik rustig te eten en genoeg te drinken.

Dit huis was dus het eerste huis wat in een andere wijk lag dan mijn favoriete wijk. Hierdoor heb ik toch wel gemerkt dat ik locatie ook heel belangrijk vind. De locatie op zich was nog wel ok, maar de buurt deed nogal armoedig aan, troep in de voortuinen als in echt neergesmeten, daar knap ik al op af. En het was niet van kinderen. Aangezien ik graag in een rustige buurt wil wonen zeggen de tuinen van de buren dan meestal al vrij veel. Ook de mensen die op straat liepen daarbij voelde ik me niet zo prettig.

Leestip: Betaal eerst jezelf!

Met het huis zelf was op zich niet zo heel veel mis, behalve dat ik er niet echt een klik mee had. De slaapkamers waren hier wel ruim genoeg. Waardoor ik ook nu een stuk beter weet wat er te krijgen is in mijn prijscategorie. Dus ik heb zeker wat aan deze bezichtiging gehad! Helaas waren er in dit huis wel veel verlaagde plafonds, waar ik echt een bloedhekel aan heb, want dat vind ik gewoon mega lelijk. Waarom doen mensen dat? Laat je plafond lekker voor wat het is! En op een hele rare plek op de grond tegen de muur een soort koof gebouwd waar spotjes in gemaakt waren. Zag er nogal raar uit.

Nee met deze woning had ik zeker geen klik. Maar het is goed om deze woning gezien te hebben omdat het mij weer een hoop duidelijk gemaakt heeft van wat ik níét wil en van wat ik juist wél wil. En dat is heel belangrijk wanneer je huizen bezichtigd.

Ook staat er alweer een bezichtiging voor een derde huis gepland. Dus wordt vervolgd!

Als jullie een koophuis hebben, bij de hoeveelste bezichtiging was het raak dat jullie dachten; dit is hem!?