2e project of toch niet?

8 september 2019 1 Door Marìs

2e project of toch niet? Recent vertelde ik jullie er al over; ik wil graag investeren in een tweede crowdfunding project. Recent kwam er weer eentje op mijn pad, dacht ik.. of toch niet?

2e project of toch niet?

2e project of toch niet? Kort geleden schreef ik al aan jullie dat ik graag wil investeren in een tweede crowdfunding project. Daar is goed over nagedacht, die beslissing staat vast. Ik ga dat geld nu niet beleggen, want dat staat voor jaren vast.

Leestip: Recente geld gedachten!

Crowdfunding krijg ik elke maand stukje bij beetje weer terug (zo niet dan pech, maar als je daar al bij voorbaat vanuit gaat moet je er ook niet aan beginnen). Dat trekt mij nu dus meer aan dan beleggen. Zo kan ik mijn spaardoelen net wat sneller behalen. En ja dat geld kan ik ook gelijk op een spaarrekening zetten, maar aangezien ik daar nauwelijks tot geen rente over krijg trekt ook dat me niet zo aan. Want ik wil het proces van extra geld binnen halen wat versnellen.

Toen zag ik dus een heel mooi horeca crowdfunding project, die zou afgelopen maandag om 12 uur live gaan, dan kon je investeren. Een Aziatisch restaurant in Breda. Vrouw met ervaring en leuke plannen, duur van de terugbetaling was 4 jaar tegen 7,5 procent rente per jaar. Dat project trok mij wel aan. Dus ik stuurde mezelf een mail dat ik moest investeren op maandag om 12 uur. Zo gezegd zo gedaan.

En toen was het maandag 2 voor 12, ik zocht de website alvast op, maar ging nog even snel naar de wc. Toen ik inlogde om 1 minuut over 12 was het project al voor 100% gefinancierd. Het was dus gigantisch snel gegaan óf hij stond gewoon al eerder open. Zo gek, ik had wel verwacht dat het snel zou gaan, maar niet dat het zó snel zou gaan.

Leestip: Zo verdien ik maandelijks extra geld, dat kun jij ook!

Ik was ook echt wel even boos en teleurgesteld. Had ik nou gewoon maar meteen ingelogd en even gewacht met naar de wc gaan. Ik had me er al helemaal op ingesteld dat ik dat geld binnenkort zou overmaken en dan maandelijks weer een beetje extra inkomsten zou hebben. Maar dat ging dus even mooi niet door!

Nou is het natuurlijk ook weer geen wereldramp. Er komt vanzelf wel weer een nieuw leuk project beschikbaar en voor de volgende keer weet ik dan gewoon dat ik er als de kippen bij moet zijn en vóór de tijd dat het live gaat gewoon alvast moet inloggen.

Wel twijfelde ik heel eventjes; wat zal ik doen? Wachten op een nieuw project? Of dan toch maar die 500 euro beleggen? Uiteindelijk besloot ik toch om nu niet te gaan beleggen met dit bedrag. Simpelweg omdat wat ik beleg ik gewoon voor lange tijd (lees; jaren) vast wil laten staan. En met het investeren in een crowdfunding project krijg ik mijn geld maandelijks stukje bij beetje terugbetaald wat mij tijdelijk dus extra inkomsten geeft en daarmee kan ik weer sneller mijn spaardoelen bereiken, want uiteindelijk krijg ik natuurlijk ook rente over dat uitgeleende geld betaald.

Dus nee, toch maar wachten op een nieuw project! Hopelijk komt er snel een ander leuk project op mijn pad waarbij ik wel gewoon op tijd ben om te investeren.

Leestip: Begonnen met beleggen!

Hebben jullie wel eens zoiets meegemaakt dat het investeren zó snel ging en het project al gefinancierd was voordat je überhaupt de kans kreeg om te investeren?