3 bedragen die veranderen

3 bedragen die veranderen

18 september 2020 4 Door Marìs

3 bedragen die veranderen. Zoals ik eventjes terug al vertelde ga ik mijn spaarbedragen aanpassen. Deze maand krijgt mijn moeder het laatste beetje geleende geld voor het kopen van mijn auto terug. En ik pas alvast wat veranderingen toe.

3 bedragen die veranderen

3 bedragen die veranderen

3 bedragen die veranderen. Ik ben er al over uit dat er vanaf deze maand 3 spaarbedragen zijn die gaan veranderen. Die worden allemaal hoger dan dat ze waren. Want vanaf nu kan dat! Daarom begin ik er direct mee. Ik noem het wel spaarbedragen, maar er blijft maar 1 bedrag écht op een spaarrekening staan.

Leestip: Het VWRL dividend!

Het eerste bedrag wat omhoog gaat is de vakantie spaarrekening. Wellicht komt dat gek over in deze rare tijden, maar het kan geen kwaad voor mij om alvast aan het nieuwe spaarbedrag te wennen. En wat extra geld sparen op die rekening kan natuurlijk ook geen kwaad, omdat ik er graag naartoe wil werken dat ik mijn vriendinnen elk jaar kan gaan bezoeken. Daarnaast willen we ook graag nog een keer naar familie toe op het vaste land van Spanje en ook dat kost geld. Ook staat Disneyland Parijs nog op het wensenlijstje. Dus wat extra geld sparen is dan een goed idee! Vanaf deze maand spaar ik geen 100 euro meer per maand, maar 125 euro.

Het tweede bedrag wat vanaf de maand oktober gaat veranderen is het bedrag wat ik reserveer om te beleggen. Voorheen maakte ik standaard 80 euro over naar de beleggingsrekening, maar dat wil ik ook iets omhoog doen, namelijk naar 100 euro per maand. Ik vond 80 euro zo’n nét niet bedrag. En 100 euro klinkt al een heel stuk lekkerder.

Tot slot is het derde bedrag wat omhoog gaat het bedrag wat ik reserveer om te investeren. Dat was 100 euro per maand, maar gaat uiteindelijk 200 euro worden. Ik ben er alleen nog niet helemaal over uit of ik nu al meteen 200 euro per maand ga wegzetten, of dat het deze maand eerst even 150 euro gaat worden. Dat bepaal ik pas wanneer ik mijn loonstrook kan downloaden. Omdat ik dan precies weet hoeveel geld er deze maand binnen komt.

Wel weet ik al dat ik deze maand een klein beetje over zal houden, naast het laatste restje geld wat ik mijn moeder terug moet betalen. Want de overige inkomsten gingen lekker. Onder anderen omdat ik 50 euro extra van mijn oma kreeg. Later vandaag kan ik als het goed is mijn strook downloaden en dus ook gaan beslissen wat ik deze maand allemaal ga doen met mijn geld. Nu al zin in!

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

Verander jij binnenkort nog spaarbedragen of je reserveringen?

3 bedragen die veranderen