3 bestellingen gedaan

3 bestellingen gedaan

20 april 2022 1 Door Marìs

Afgelopen week heb ik 3 bestellingen gedaan voor mijn huis. 3 dingen die allemaal netjes ingemeten gaan worden.

3 bestellingen gedaan

3 bestellingen gedaan

Recent heb ik 3 bestellingen gedaan. Of eigenlijk afspraken gemaakt om 3 dingen te laten inmeten waarna het besteld wordt. Als ik het correct wil zeggen. Want voordat iets besteld kan worden, moet je er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste maten hebt. En aangezien ik geen verstand heb van meten, laat ik dat gewoon lekker door de winkel doen, dan is het ook hun verantwoordelijkheid dat de maten kloppen. Zo bouw ik voor mezelf een stukje zekerheid in en gooi ik geen geld weg door verkeerd te meten en niet meer van het product af te kunnen.

Leestip: Hoger boodschappenbudget!

Om te beginnen met de inloopmat, of schoonloop mat zoals het ook wel genoemd wordt. Zoals je kunt zien op de foto zitten er nogal wat hoekjes die uitgesneden moeten worden. De mat zal ook nog iets doorlopen onder de wc-deur. Op de foto onder dit artikel kunnen jullie zien welke mat erin komt. Hij heeft een donkerblauw spikkeltje er doorheen. Tevens is het een mat die ook goed te zuigen is. Wel zo fijn wanneer je aarde aan je schoenen gehad hebt wat je wilt opzuigen.

Leuk!

Ik had gewoon een saaie grijze effen mat of zwarte verwacht, maar ze bleken dus best veel keuze te hebben, wat het extra leuk maakt om iets uit te kiezen. Voor 130 euro wordt de mat besteld, ingemeten en gelegd, keurig met stripjes aan de 2 zijkanten waar de mat overgaat op de vloer. Dit wordt via een plaatselijke winkel van goede kwaliteit gedaan. Deze winkel gaat al jaren mee en is een begrip in mijn woonplaats. Zij geven ook lang garantie op al hun producten en als er iets niet in orde is komen zij gratis langs om het op te lossen. Echt een topservice en daar hou ik van!

Bij een andere plaatselijke winkel, met ook heel goede service en kwalitatief goede producten, laat ik 2 dingen inmeten. Om te beginnen bij mijn kleine zolderraam. Deze zit op de zuidkant van het huis en dus wordt dat erg warm. Momenteel hangt daar een oud stuk gordijnstof voor, waardoor het raampje zelf niet gebruikt wordt, want de stof zit vast met punaises. Niet heel handig. Ik wilde voor dit raampje graag een hor hebben, zodat hij ook lekker open kan om het door te laten tochten, én een verduisterend en zonwerend rolgordijn.

Leestip: Hoe ik 5000 euro verdeelde!

De tweede winkel/ het tweede bedrijf

Nu kwam ik bij de winkel en zij toonden mij een ander product. Want een los rolgordijn en losse hor zouden 300 euro duurder uitvallen dan dit product. Het product wat mij getoond werd is eigenlijk een 2 in 1 product! Een duette én een hor in 1. Ik werd er meteen heel enthousiast van, omdat het én goede kwaliteit is én zoveel goedkoper dan de 2 losse producten. Daarom besloot ik om voor dit product te kiezen. Wel is het maatwerk, dus daar hangt altijd een prijskaartje aan.

Product nummer 2 wat ik bestelde bij deze winkel/ dit bedrijf, is een hordeur voor de tuindeur. Dit wordt een plissé hordeur. Deze kun je als hij dicht zit aan de zijkant heel handig vastzetten met een soort draaislotje erop, zo blijft hij ook netjes op zijn plek zitten en gaat hij ook nooit scheef hangen. Tevens is het er niet eentje, die er bij elk zuchtje wind uit vliegt. Als je wilt kun je hem ook half open zetten, al zul je dit in de praktijk niet zo heel snel doen, want je hebt hem ten slotte dicht omdat je geen ongedierte binnen wilt hebben. Dan ga je hem niet half open zetten. Tenzij je even snel 2 tellen wat buiten moet pakken dat om de hoek ligt.

De maten van het raampje had ik omdat er een heel handige sticker op zat, dus die prijs die mij is opgegeven klopt sowieso. Van de deur had ik geen exacte maten, waardoor ik later thuis zag dat de hordeur wat hoger moet worden, dus waarschijnlijk wordt die prijs nog een paar tientjes (zo’n 40 euro) duurder. Maar de prijs die ik hiervoor nu in totaal doorgekregen heb is; 797 euro. Dit is dus inclusief inmeten en montage. Dit soort dingen zijn nou eenmaal niet heel goedkoop, maar je haalt het er door het gebruik meer dan helemaal uit!

Mijn keuzes

Ik kies voor kwalitatief goede winkels/ bedrijven, en niet voor goedkope meuk die je zelf moet installeren/ ophangen, omdat dit is waar ik mij het beste bij voel, en waarvan ik uit ervaring gewoon weet dat het goede producten zijn. En dat is voor mij belangrijker dan de prijs. Er zullen altijd mensen zijn die wel andere keuzes maken en dat is prima, maar dit is voor mij een passende keuze.

Daarnaast had ik ook alles bij het eerste bedrijf kunnen bestellen/ laten inmeten, maar het tweede bedrijf was hierin goedkoper. En kwalitatief gezien zitten deze bedrijven op 1 lijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om het bij 2 verschillende bedrijven te bestellen. Van beide bedrijven krijg ik 10 jaar garantie en weet ik dat de producten vele járen meer mee zullen gaan.

Leestip: Online wat extra geld verdienen doe je zo!

Wat is het laatste dat jij hebt laten inmeten?

3 bestellingen gedaan