30.000 euro spaarmeter

30.000 euro spaarmeter

28 februari 2021 24 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie over mijn 30.000 euro spaarmeter. Deze maakte ik afgelopen week nieuw. Want eind dit jaar/ begin volgend jaar gaan we dure dingen laten doen.

30.000 euro spaarmeter

30.000 euro spaarmeter

Ik vertel jullie vandaag over mijn 30.000 euro spaarmeter. Ik had al een spaarmeter in de vorm van een palmboom, waarbij ik elke keer een stukje van de boomstam inkleur als er een bepaald bedrag op mijn vakantie spaarrekening gezet kan worden. Nu maakte ik een net iets andere met een heel ander doel!

Leestip: Spaarmeters maken!

Het duurste wat nog moet gebeuren is de tuin (voor en achter) én zonnepanelen. Omdat mijn moeder mee spaart, en ik dit jaar nog het gehele jaar werk heb én extra inkomsten, besloten we dit zo snel mogelijk te doen. Nu kan er nog dubbel op gespaard worden en dus is het makkelijker om het dan ook gewoon nu te laten doen, voordat de verbouwing en de tuin helemaal een tig-jaren-plan gaat worden.

Ik heb de lat lekker hoog gelegd, zodat het ook wel écht een uitdaging is en we er beiden nét iets meer ons best voor zullen doen. 30.000 euro! Daarvan moeten ik op zijn minst de achtertuin en zonnepanelen kunnen laten doen en met een beetje geluk ook gewoon de voortuin. En blijft er nog geld over? Helemaal prima! Dan gaan we door met andere klussen. En anders sparen we daarna eerst weer verder.

Om ons beiden extra te motiveren vond ik het leuk om een spaarmeter te maken voor een groot bedrag. Die heb ik namelijk nog nooit gebruikt. In elk geval nooit boven de 2000 euro. En dat kunnen we natuurlijk al vrij snel bereiken.

Hoe gaan we dit doen?

Er wordt van beide kanten maandelijks gespaard, bij mij gaan zoveel mogelijk extra inkomsten naar het potje ‘verbouwing’ en dus in dit geval zal dat de tuin en zonnepanelen zijn. Tevens gaat de belastingteruggave (hypotheekrenteaftrek) naar dat potje toe, maar ook een gedeelte van vakantiegeld en een gedeelte van de eindjaarsuitkering van mijn moeder, mijn resultaat afhankelijke uitkering en ook draagt oma af en toe wat bij voor de verbouwing. Al met al moet dit dus wel gewoon helemaal goed gaan komen.

Deze spaarmeter wil ik op de trapkast gaan hangen, gewoon aan de buitenkant, zodat we hem extra vaak zien. Mijn moeder is hier regelmatig, dus zal hem ook regelmatig zien. En zij is net als ik dol op palmbomen. Dus zal hem net zo graag ingekleurd willen zien als ik. Zo blijven we beiden extra gemotiveerd.

Ik heb er onwijs veel zin in om deze spaarmeter te kunnen gaan gebruiken. Dit zal wel nog heel eventjes moeten wachten, aangezien de aannemer nog een laatste kleine klus moet afhandelen binnenkort (die al deels gedaan is) en die moet nog betaald worden. Ook moeten de extra keukenkastjes en achterwanden betaald worden. De rekening is leeg als de aannemer en keukenman betaald zijn, dus we beginnen vanaf nul. Ik hoop dat wij eind dit jaar al kunnen zeggen dat het doel behaald is, maar anders toch zeker in de zomer van 2022.

Leestip: Zoveel spaarde ik in 2020!

Heb jij ooit wel eens 30.000 euro gespaard en hoe lang deed je daarover? Spaarde je dit alleen of ook met zijn 2en?

30.000 euro spaarmeter