300 euro rijker!

300 euro rijker!

17 januari 2021 3 Door Marìs

Sinds vandaag zijn wij weer 300 euro rijker geworden. Mijn oma maakte namelijk (naast de 50 euro naar mij), 300 euro naar mijn moeder over.

300 euro rijker

300 euro rijker!

Dus zijn wij vanaf nu weer 300 euro rijker. Wij hebben namelijk de afspraak dat wij per keer bespreken, wat er gebeurt met extra geld dat een van ons ontvangt. Juist omdat wij samen de verbouwing van mijn huis bekostigen.

Leestip: Waarom je geld moet sparen!

Meestal komt het erop neer dat als zij een (groot) extra bedrag ontvangt, dat dat naar de verbouwing gaat. Recent ging mijn extra geld natuurlijk naar mijn achternaamwijziging waar zij geheel achter staat en ook zelfs voor heeft moeten tekenen voor akkoord.

Wat doen we ermee

Maar nu! Ontving mijn moeder dus ineens 300 euro extra van mijn oma (haar moeder). Ze kijkt altijd wat ze kan missen, omdat ze liever met de warme hand aan ons geeft. Deze keer was dat dus 300 euro. Deze keer verdeelden we het geld over 2 doelen.

1 persoonlijk doel van mijn moeder en het gezamenlijke doel; verbouwing. Zo ging er nog 60 euro naar haar persoonlijke doel; haar staaroperatie. Want daarvoor ben je namelijk je eigen risico kwijt. Van haar eindejaarsuitkering zette zij dus alvast een deel van haar eigen risico weg, zij mag zitten op een stembureau tijdens de verkiezingen, dat levert haar 175 euro op en tot slot ontbrak er dan nog 60 euro, dus was de keuze snel gemaakt.

Dat betekend dat we daarnaast dus nog 240 euro overhielden wat in zijn geheel naar de verbouwing pot ging. Vanaf deze maand ga ik daar maandelijks ook weer een vast bedrag voor inleggen, nadat ik vorig jaar even de focus op mijn eigen financiën kon leggen. Dit jaar zal ik dat weer combineren net zoals ik dat in 2019 ook deed, toen het huis net gekocht was.

Verbouwplanning

Inmiddels zijn er weer wat ontwikkelingen op gebied van de verbouwing. Het wachten op het kunststof duurt zo idioot lang, dat we besloten hebben om daar niet langer op te wachten. De kozijnen zullen worden afgetimmerd met hout (daar was al voor betaald, kunststof zou een meerprijs worden) en dat zal binnen nu en een maand als spoedklus worden ingepland. Onze schilder heeft ons namelijk gegarandeerd dat hij het op zo’n manier kan behandelen dat het niet eens opvalt dat het ander materiaal is, maar dat het gewoon een geheel wordt met je muur. Waarop wij besloten om de knoop door te hakken om het dan toch maar met hout te laten aftimmeren.

Leestip: Slechte geldadviezen!

Tevens zijn er ook extra bovenkastjes besteld voor de keuken (aan de kant van de afzuigkap) omdat mijn huidige kastjes kleiner zijn dan de kastjes in mijn oude keuken in de vorige woning. Daardoor kan ik straks gewoon normaal al mijn keukenspullen in kastjes zetten (in plaats van opgepropt in het dressoir waar ze nu tijdelijk staan). En tevens ook wat voorraad zoals beleg en bijvoorbeeld soep spullen zoals bijvoorbeeld soepstengels.

Ook komt er aan de kant van het fornuis een achterwandje. Daarvan is recent de maat opgemeten (dat kon pas nu omdat de afzuigkap nu pas hangt). En als het keukenraam afgetimmerd is, kan ook het laatste kastje bij het raam worden opgehangen die nu nog op de grond staat. En de lampjes die daaronder horen. De kastjes en het achterwandje zijn als het goed is eind februari/ begin maart binnen.

Genoeg te doen!

Wanneer dat gedaan is betekend het dat er her en der wat voorbereidingen gedaan kunnen worden om extra stopcontacten aan te leggen. Ter voorbereiding van de rolluiken die er in de toekomst zullen komen. En als dat gedaan is, hoeft er niet meer aan de muren gerommeld te worden. En kan er dus EINDELIJK ook geverfd worden (en wat diverse reparaties her en der aan de muren). Op de badkamer en wc beneden na. Die zullen nog even moeten wachten tot er geverfd kan worden, omdat de badkamer opnieuw gedaan moet worden. En er aan de wc nog niks gedaan is. Ook dat verwachten wij dit jaar te zullen doen, maar dat is verzekeringswerk.

Ook is er al een aanvraag gedaan voor het vervangen van de half rotte boeidelen, waarvoor het materiaal al in onze schuur staat. Dit moet gebeuren wanneer het droog is en niet vriest. Omdat de dakgoot waarschijnlijk ook gerepareerd zal moeten worden, want hij lekt her en der.

Verder is het kijken wat het budget daarna nog toe laat om dit jaar uit te voeren.

Leestip: Hoeveel geld reserveren voor onderhoud!

Heb jij nog verbouwplannen aan, op, in of rond je huis dit jaar?

300 euro rijker