35 euro terug

35 euro terug

11 oktober 2020 2 Door Marìs

We krijgen binnenkort 35 euro terug van de Nuon. Of inmiddels: rattenval, zoals wij ze op het werk noemen als er weer een mailing van ze tussen de post zit.

35 euro terug

Binnenkort krijgen we 35 euro terug omdat de stadsverwarming tijdelijk onderbroken geweest is een keer afgelopen jaar. Ik moest zó hard lachen toen ik die brief las. Mijn vaste lezers weten natuurlijk wel waarom dat is.

Leestip: Geld voor de kermis!

Sinds ik hier woon, heb ik namelijk helemaal geen verwarming, omdat de eerste aannemer (een grote prutser) onze oude leidingen daarvoor weggehaald heeft en nog geen nieuwe aansloot, omdat hij dat later zou doen. Uiteindelijk zit ik nu nog steeds zonder verwarming en heb ik een klein los mini kacheltje te leen.

Wij denken erover om infrarood verwarming te nemen. Dit gaat op elektra. Ook denken we erover om ons te laten afsluiten van de stadsverwarming, want dat kan gewoon. En dan daarvoor in de plaats een warmtepomp te nemen. Andere betaalbare suggesties met informatie zijn welkom! Wij zullen in elk geval een kleine radiator op stroom kopen binnenkort, die dan uiteindelijk op zolder gebruikt kan worden. Dat geeft net iets meer warmte dan de mini kachel die we nu te leen hebben.

De 35 euro zullen wij binnen nu en een maand retour ontvangen. Dus bedankt Nuon! Zoals jullie merken noem ik ze liever bij hun oude naam, dat klinkt een heel stuk beter naar mijn mening. Dat was dus een erg leuke brief die afgelopen week bij mij op de deurmat lag.

Wat doen we ermee?

Wat er gedaan wordt met dat geld; daar zijn meerdere opties voor! Het geld kan worden gelegd bij de planken die mijn moeder besteld heeft voor de kast op zolder waar haar spullen als fotoalbums in komen te staan, omdat ze die graag bij mij wil bewaren. Maar het kan ook bij het geld gelegd worden voor de kerstcadeaus die zij voor mij gaat kopen. Of we gebruiken dit geld om er een kleine radiator op stroom van te kopen. Dat zal zij beslissen, aangezien zij degene is die het geld retour ontvangt. En dit de dingen zijn die op dit moment even bovenaan de prioriteitenlijst staan. Jullie horen later nog wel wat ermee gedaan is.

Leestip: Hoe kom ik rond met mijn weekgeld?

Stel jij ontvangt ineens onverwachts 35 euro, wat zou jij daar dan mee doen in jouw situatie?

35 euro terug