4e bezichtiging en bod gedaan!

4e bezichtiging en bod gedaan. Eind vorige week deden wij onze 4e bezichtiging. De 3e woning in mijn favoriete wijk, 3x is scheepsrecht zeggen ze, toch? Dit was de tweede woning waar wij een bod op deden. Dit keer deden we ook echt een goed bod, een mooi bod, ver boven de vraagprijs.

4e bezichtiging en bod gedaan

4e bezichtiging en bod gedaan

4e bezichtiging en bod gedaan. Recent bezichtigden we alweer het 4e huis. Dit was het 3e huis in mijn favoriete wijk, een opknapper deze keer die goed geprijsd was omdat er nog flink wat moet gebeuren. Tevens is dit het tweede huis waar we een bod op deden. De bieden vanaf prijs was dan ook een stuk lager dan 2 ton. Dus uitstekend voor ons.

Leestip: 2e bezichtiging en bod gedaan!

Gelijk toen deze woning op Funda kwam was ik er al verliefd op. Ik liet hem mijn moeder zien en ook zij was meteen enthousiast. Dezelfde avond nog reden wij naar het huis toe en zijn rond gaan lopen in de straat, even een rondje gelopen in de buurt en ook spraken wij nog een buurman. Deze man woonde al ruim 30 jaar in zijn huis en vertelde dat het een fijne en rustige buurt was. Geen overlast of niks. Dit was overigens niet de directe buurman, maar een buurman van 2 huizen verderop. Maar toch wel even fijn om te horen.

Toen wij daar rond liepen merkten we zelf ook dat het erg rustig was, het was etenstijd, maar je hoorde ook nergens krijsende kinderen in huis. Dat is wel eens anders geweest als wij rond etenstijd langs huizen liepen. Ook konden we het niet laten om even naar binnen te gluren, het huis stond al leeg, dus dat was geen punt!

Dan de bezichtiging zelf, naast ons zijn er nog zo’n 17 mensen geweest tijdens de open dag. Dus het was weer echt een wedstrijdje. Tenminste, ze zullen vast niet alle 17 geboden hebben op het huis. Maar toch weet je dan gewoon dat er flinke concurrentie is.

We vonden vooral de ruimte in het huis heel erg mooi en ondanks dat het huis zelf er niet uit zag, waren we nog steeds ervan overtuigd; dit is hem gewoon!! Dit wordt ons nieuwe huis! Bijna alles moet gedaan worden, het huis is al praktisch helemaal kaal, op wat achtergelaten dingen na. Maar de badkamer en keuken zijn ook om te janken, dus ook die moeten eruit. De tegels vallen al bijna als vanzelf van de muren zeg maar.

Leestip: Mijn ervaring met de huizenjacht tot nu toe!

Wij deden een flink bod boven de vraagprijs, met in ons achterhoofd het advies van de bank; bied een gek bedrag, want iedereen biedt altijd ronde bedragen en dan heb je kans dat jij er net even boven zit. Dus boven wij (via onze aankoopmakelaar die we inmiddels ingeschakeld hadden) 20.150 euro boven de vraagprijs. Vandaag kregen wij te horen dat we het WEER niet geworden zijn. Ik word er echt niet goed van, ben echt klaar met die stomme huizenjacht.

Hoe vaak zijn jullie al afgewezen?

 

9 thoughts on “4e bezichtiging en bod gedaan!”

 1. Ach wat jammer dat het weer niet gelukt is! Hopelijk komt mijn huis binnenkort te koop te staan, tot mijn verbazing verwacht de makelaar dat mensen boven de vraagprijs gaan bieden, kennelijk is dat in deze tijd heel gebruikelijk?

  Leg je erbij neer, dit huis was het gewoon niet voor jullie. Heel eerlijk verbaast het mij dat je een huis kiest waar zoveel opknapwerk aan zit. Want dat kun je denk ik niet zelf, gezien je fysieke problemen? Heb je dan mensen die dat voor je willen doen voor een vriendenprijs? Of was het huis zo goedkoop dat je die bijkomende kosten gemakkelijk kunt betalen?

  1. De vraagprijzen zijn nu veel al bieden vanaf prijzen. Als je uberhaupt kans wilt maken op een huis moet je daar idd flink boven bieden, anders ben je kansloos. Dus lucky you! Hoewel je er waarschijnlijk zelf ook weer iets voor terug moet kopen?

   Dit huis was perfect voor ons. De vraagprijs (bieden vanaf prijs) was veel lager dan huizen die wel af zijn. Dus konden we eindelijk eens goed overbieden. Daardoor hielden we dus inderdaad meer dan genoeg geld over om al het achterstallige onderhoud aan te pakken en er een nieuwe keuken/ badkamer in te zetten. Daarnaast heb ik idd ook een klusser in mijn kennissenkring die echt klusser van beroep is, dus konden we veel dingen ook een stuk goedkoper laten doen.
   We waren meteen verliefd op dit huis, dus het was gewoon echt het perfecte huis. Dat laat je niet zomaar los, want zulke pareltjes komen bijna niet voorbij. En dat is dus gewoon gigantisch balen.

   1. Het is inderdaad wel zuur, als je denkt het perfecte huis te hebben gevonden, maar ondanks flink overbieden er dan nog naast zit!
    Fijn dat je een klusser in je kennissenkring hebt.
    Ik zal de overwaarde moeten delen met mijn (aanstaande ex-)man. Maar omdat ik in een ander deel van het land een huis wil terug kopen, waar de huizenprijs lager ligt, hoop ik uiteindelijk wel een leuk huisje te kunnen kopen. Niet zo heel veel eisen, en gelukkig zelf erg handig.
    Ik hoop dat het jullie binnenkort lukt om een huis naar je wensen te kopen.

    1. Kijk dat ziet er dus ook gunstig uit! Fijn ook dat je een ander huis terug kunt kopen in een goedkoper deel van het land, gaat vast lukken! En dat scheelt idd ook al een hoop dat je zelf handig bent en weinig eisen hebt.
     Dankje! Ik hoop het ook, maar dat moet ook vast goed gaan komen.

  1. Je we dachten echt dat we hem dit keer zouden hebben, net als onze makelaar. Valt dus echt even heel vies tegen dan als het wéér niet lukt. Maar stiekem hou ik hoop dat die mensen zich bedenken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *