4e bezichtiging en bod gedaan!

16 maart 2019 7 Door Marìs

4e bezichtiging en bod gedaan. Eind vorige week deden wij onze 4e bezichtiging. De 3e woning in mijn favoriete wijk, 3x is scheepsrecht zeggen ze, toch? Dit was de tweede woning waar wij een bod op deden. Dit keer deden we ook echt een goed bod, een mooi bod, ver boven de vraagprijs.

4e bezichtiging en bod gedaan

4e bezichtiging en bod gedaan. Recent bezichtigden we alweer het 4e huis. Dit was het 3e huis in mijn favoriete wijk, een opknapper deze keer die goed geprijsd was omdat er nog flink wat moet gebeuren. Tevens is dit het tweede huis waar we een bod op deden. De bieden vanaf prijs was dan ook een stuk lager dan 2 ton. Dus uitstekend voor ons.

Leestip: 2e bezichtiging en bod gedaan!

Gelijk toen deze woning op Funda kwam was ik er al verliefd op. Ik liet hem mijn moeder zien en ook zij was meteen enthousiast. Dezelfde avond nog reden wij naar het huis toe en zijn rond gaan lopen in de straat, even een rondje gelopen in de buurt en ook spraken wij nog een buurman. Deze man woonde al ruim 30 jaar in zijn huis en vertelde dat het een fijne en rustige buurt was. Geen overlast of niks. Dit was overigens niet de directe buurman, maar een buurman van 2 huizen verderop. Maar toch wel even fijn om te horen.

Toen wij daar rond liepen merkten we zelf ook dat het erg rustig was, het was etenstijd, maar je hoorde ook nergens krijsende kinderen in huis. Dat is wel eens anders geweest als wij rond etenstijd langs huizen liepen. Ook konden we het niet laten om even naar binnen te gluren, het huis stond al leeg, dus dat was geen punt!

Dan de bezichtiging zelf, naast ons zijn er nog zo’n 17 mensen geweest tijdens de open dag. Dus het was weer echt een wedstrijdje. Tenminste, ze zullen vast niet alle 17 geboden hebben op het huis. Maar toch weet je dan gewoon dat er flinke concurrentie is.

We vonden vooral de ruimte in het huis heel erg mooi en ondanks dat het huis zelf er niet uit zag, waren we nog steeds ervan overtuigd; dit is hem gewoon!! Dit wordt ons nieuwe huis! Bijna alles moet gedaan worden, het huis is al praktisch helemaal kaal, op wat achtergelaten dingen na. Maar de badkamer en keuken zijn ook om te janken, dus ook die moeten eruit. De tegels vallen al bijna als vanzelf van de muren zeg maar.

Leestip: Mijn ervaring met de huizenjacht tot nu toe!

Wij deden een flink bod boven de vraagprijs, met in ons achterhoofd het advies van de bank; bied een gek bedrag, want iedereen biedt altijd ronde bedragen en dan heb je kans dat jij er net even boven zit. Dus boven wij (via onze aankoopmakelaar die we inmiddels ingeschakeld hadden) 20.150 euro boven de vraagprijs. Vandaag kregen wij te horen dat we het WEER niet geworden zijn. Ik word er echt niet goed van, ben echt klaar met die stomme huizenjacht.

Hoe vaak zijn jullie al afgewezen?