5 ETF’s gekocht

5 ETF’s gekocht

27 oktober 2023 0 Door Marìs

Ik heb weer 5 ETFs gekocht! De koers stond op een voor mij prima hoogte, dus het werd weer 5x VWRL. In dit artikel vertel ik hoeveel ik ervoor betaalde.

5x ETFs gekocht

5 ETFs gekocht

Vanmorgen heb ik 5 ETFs gekocht. Gisteravond zag ik dat de koers laag genoeg stond om weer VWRL bij te kopen, dus maakte ik snel 500 euro over naar mijn portefeuille. Al langere tijd was ik een beetje onrustig omdat ik graag bij wilde kopen, maar de koers was me te hoog, daarom sloeg ik nu toe!

Leestip: Verjaardaggeld ontvangen!

Omdat er op financieel gebied veel te gebeuren staat bij mij, was ik sowieso al onrustig. Maar daarnaast wilde ik ook graag mijn ETF’s verder uitbreiden en ik wil ook graag weer snel investeren in een crowdfunding project, want ik wil mijn inkomsten ophogen. En soms als ik ongeduldig wordt, dan word ik dus ook onrustig. Maar mijn geduld is beloond! Ik ben weer een stapje vooruit gegaan!

Momenteel heb ik nu 15x VWRL in mijn bezit. De volgende keer zal ik dus ook weer meer dividend gaan ontvangen dan wanneer ik nog maar 10 stuks in mijn bezit zou hebben gehad. En daar word ik wel blij van, want dat bedrag wil ik natuurlijk graag laten groeien. De totale waarde van mijn portefeuille bedraagt op dit moment 1510,55 euro (wat over een paar seconden weer anders kan zijn natuurlijk). Dus ook dat begint heel voorzichtig ergens op te lijken.

Deze keer kocht ik de VWRL ETF’s voor 98,47 euro per stuk. Dat kwam in totaal dus neer op 492,35 plus nog 1 euro transactiekosten, dus voor 493,35 euro was ik klaar. Helaas lukte het mij niet om nu gelijk 10x deze ETF te kopen, dus de volgende keer dat ik VWRL koop, zal ik waarschijnlijk weer een aankoop doen van 5 stuks. Maar dat moet even op zich laten wachten. Eerst maar eens mijn nieuwe stoelen voor bij de eettafel betalen 😉

Eigenlijk had ik dit bedrag pas in december beschikbaar, maar wie weet hoe de beurzen dan staan. Omdat ik weet dat ik dit geld in december beschikbaar heb, heb ik het tijdelijk even van een andere spaarrekening afgehaald, dan gaat het in december weer netjes terug. Ik voelde sterk dat ik nu gewoon deze aankoop moest doen en ik volg hierin altijd mijn intuïtie. Overigens alleen als ik zeker weet dat ik het geld ervoor beschikbaar heb, of heel binnenkort krijg. Want je moet natuurlijk altijd alleen maar beleggen met geld dat je voor langere tijd kunt missen.

Overigens ben ik geen adviseur, of professional, dus alles wat ik doe is gebaseerd op persoonlijke keuzes. Ieder moet voor zich bepalen wat voor hem of haar het beste is. Dat moet je tegenwoordig altijd even in je artikelen vermelden, nieuwe regels.

Leestip: Vanaf volgende week!

Hoe steekt jouw portefeuille in elkaar? Heb jij recent nog aankopen gedaan?

5x ETFs gekocht