5030 euro!

5030 euro!

13 april 2022 6 Door Marìs

Even een leuke tussenstand met jullie delen, mijn buffer staat op dit moment op 5030 euro. Eindelijk heb ik weer die 5000 euro aangetikt nadat ik hem 3 jaar terug opmaakte voor de verhuizing naar dit huis!

5030 euro

5030 euro!

5030 euro, dat is wat er nu inmiddels op mijn bufferrekening staat. Het hoogste bedrag ooit. Want toen ik vorige keer de 5000 euro aantikte, ging ik ook meteen verhuizen waardoor het bedrag weer gelijk in 1x op was. Aan diverse aankopen voor het nieuwe huis en aan de verhuizing zelf. Want er gaat gewoon veel geld in zitten als je naar een grotere woning verhuisd.

Leestip: Onderhoud en APK 2022 mijn kosten!

In 2019 verhuisde ik naar mijn huidige woning. Dat is de enige keer dat ik de 5000 euro aangetikt heb op mijn spaarrekening. Wel heb ik bij elkaar opgeteld van verschillende potjes dat bedrag wel weer eens gehaald. Maar nooit meer op de bufferrekening. Tot deze maand! 5000 euro is natuurlijk een heel mooi bedrag, maar nog lang niet genoeg.

Daarom ga ik vanaf nu gewoon lekker verder sparen. Ik streef ernaar om eind dit jaar de 6000 euro aan te tikken, maar of dat gaat lukken weet ik niet helemaal zeker. Dat hangt er ook een klein beetje vanaf hoeveel geld ik bijvoorbeeld voor mijn verjaardag en kerst ga krijgen/ winnen. En met winnen doel ik dan op de december kraskalenders die ik altijd samen met mijn moeder open kras. Die kopen wij altijd voor elkaar als een van de kerstcadeaus.

Stiekem ben ik dus wel heel benieuwd waar mijn bufferrekening dit jaar op gaat eindigen. Ik ga in elk geval mijn best doen om er een heel mooi ‘eindbedrag’ van te maken, om daarna volgend jaar weer lekker verder te sparen. Mijn doel is om er in elk geval 18.000 euro op te hebben staan. Dan kan ik namelijk een jaar van die rekening leven. Dus mocht ik die 6000 euro eind dit jaar halen, dan heb ik een derde van mijn doelbedrag behaald. En dat geeft natuurlijk al wel een lekker gevoel. Al verheug ik mij ook al enorm op het moment dat ik  de 10.000 euro aan ga tikken! Dat lijkt me gewoon echt een magisch getal.

Het zal vast wel tussen mijn oren zitten 😉 Maar het kan zeker geen kwaad om ervoor te zorgen dat dat bedrag erop komt te staan. Want om een heel goed bedrag als buffer achter de hand te hebben, geeft gewoon een hoop rust. Je weet nooit waar het goed voor kan zijn. Zeker als je bijvoorbeeld kijkt naar hoeveel erfbelasting je in de toekomst wellicht moet betalen. Stel je erft een huis (zonder resthypotheek) van 421.000 euro dan is de eerste 21.000 (even afgerond) belastingvrij, maar over de volgende 4 ton moet je dan 20% erfbelasting betalen. Dat is toch 80.000 euro. Dan kun je maar beter een dikke buffer hebben.

Leestip: Inflatie!

Heb jij wel eens flink wat erfbelasting moeten betalen? Of heb je daar net als ik nog nooit mee te maken gehad?

5030 euro