Aankopen bij 2e tuincentrum

Aankopen bij 2e tuincentrum

12 augustus 2021 4 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn aankopen bij 2e tuincentrum. Want ook daar ben ik geslaagd. En goed ook!

Aankopen bij 2e tuincentrum

Aankopen bij 2e tuincentrum

Aankopen bij 2e tuincentrum zijn dus ook helemaal gelukt. Eigenlijk op 1 ding na heb ik alles van mijn lijstje nu gekocht. Het enige dat nu nog gekocht moet worden is de tuinslang met ophangsysteem, maar daarvoor ga ik terug naar het eerste tuincentrum, omdat dat daar het goedkoopste is.

Leestip: Prik en tuincentrum gecombineerd!

In totaal wilde ik nog 2 palmbomen erbij hebben die wél de waaierbladeren hebben. Op dit moment denk ik dat er 1 daarvan in de voortuin komt en de tweede in de achtertuin, want maar 1 palmboom in de achtertuin vind ik wel erg weinig. En op Gran Canaria hebben ze deze soorten ook gewoon door elkaar staan. Dus is het leuk om te kunnen combineren. De trachycarpus fortunei is gemakkelijk verkrijgbaar, en in het plaatselijke tuincentrum waar ik nu was, waren er ook meerdere formaten te krijgen. Eerst kocht ik er al eentje van rond de 80 euro.

Daarna zag ik dat er korting was op de olijfbomen, precies het maatje wat ik nog zocht. Daar zat 30% korting op, dus het was leuk om een paar tientjes korting te krijgen en nog op het voor mij perfecte formaat ook. Dus ook die wilde ik mee pakken. Omdat deze wel te groot en zwaar was om zelf te vervoeren besloot ik het te laten bezorgen.

Daarnaast nam ik ook nog een tweede trachycarpus fortunei mee, een iets grotere maat dan het eerste exemplaar, deze was net iets minder dan 100 euro. Voor de olijfboom betaalde ik uiteindelijk net iets minder dan 70 euro. Tot slot kwam ik ook nog de Monstera Deliciosa tegen die ik er nog graag bij wilde hebben. Als ik nu alle foto’s van wat ik al gekocht heb bij elkaar zie, ziet het er al tropisch gezellig uit!

Ik ben er blij mee!

Het is al een mooie verzameling tropisch ogende planten die het in Nederland ook gewoon prima doen. De Monstera was overigens erg goedkoop, deze was maar 15 euro. Deze plant kan zowel binnen als buiten staan. In totaal heb ik nu 7 bomen/ planten voor mijn nieuwe tuin.

Namelijk 1 Jubaea Chilensis palmboom, 2x een trachycarpus fortunei palmboom van 2 verschillende formaten, 1 bananenplant, 1 olijfboom, een Yucca Gloriosa Variegata en tot slot ook nog 1 Monstera Deliciosa. Zo heel voorzichtig aan begint het nu dus ergens op te lijken. Tevens zijn er ook hydrokorrels en palmenpotgrond mee besteld. Gewone potgrond volgt later wel een keer.

Later kwam ik ook nog een mooie parasol mét voet tegen, dus ook deze is gekocht incl. beschermhoes, die heb ik er meteen los bij gekocht. Eigenlijk ben ik nu dus al voor het grootste deel goed op weg. Binnenkort wordt er dus van alles voor de tuin bezorgd en begin september gaan ze ook al van start, dus inmiddels mag het ook wel!

Leestip: Palmbomen kopen!

Met welke plant of boom in jouw tuin ben jij het meeste blij? Als ik 1 van deze bomen/ planten zou moeten uitkiezen zeg ik de Jubaea Chilensis palmboom, omdat mij dat het meeste moeite gekost heeft om er eentje te kunnen kopen.

Aankopen bij 2e tuincentrum