Aanneemsom restant badkamer

12 oktober 2019 4 Door Marìs

Aanneemsom restant badkamer. Het geld is nu écht op, maar de badkamer móét voor mijn verjaardag af zijn. Dus we deden het zo!

Aanneemsom restant badkamer

Aanneemsom restant badkamer. Het geld was al een tijdje echt op aan het raken. We leenden beiden al geld van onszelf uit diverse spaarpotjes, omdat die badkamer gewoon af moet. Nu bleek dat er nog weer een paar honderd euro bij moest komen om de badkamer af te krijgen, maar het geld er eigenlijk niet meer was, spraken we een aanneemsom af.

Leestip: Hoe staat de verbouwing ervoor?

Voor 820 euro wordt de badkamer nog vóór mijn verjaardag afgemaakt. Hier zit nog een deel aan materiaalkosten bij en voor 2 mensen werkuren. Volgende week is het zo ver, dé dag dat de puntjes op de i gezet worden voor de badkamer.

De tegeltjes rondom mijn nieuwe kozijn in de badkamer worden dan gevoegd, mijn douchestang/ set wordt dan opgehangen, de badkamer wordt helemaal schoongemaakt, als in; de drain wordt netjes schoongemaakt zodat hij goed functioneert en alle zooi van het voegen wordt netjes schoongemaakt, deels zit het nog aangekoekt op de tegels en dat zit soms zó stevig vast, dat ik dat er zelf niet af krijg. Die kracht heb ik niet.

Tot slot wordt ook mijn putje van de wasbak met de sifon in het wastafelkastje gemaakt en natuurlijk wordt ook de nieuwe doelspoelknop op mijn wc gezet. Degene die ons geadviseerd was paste namelijk niet, dus die hebben we teruggebracht. Gelukkig kreeg ik nog netjes mijn geld terug. En na hulp van een medewerker die het letterlijk voor ons opzocht, koos ik een nieuwe knop uit. Deze bleek zelfs nog goedkoper te zijn, dus zo kreeg ik zelf nog een paar euro terug.

Leestip: Zo verdien je online extra geld!

Min 1000

Zo snel mogelijk moesten we dus aan 820 euro zien te komen terwijl het geld in alle potjes op was. Ik trek het niet langer om nóg langer bij mijn oma te moeten douchen en wassen, dus besloot ik om een minstand van 1000 euro aan te vragen op mijn rekening. Dat werd gelukkig goedgekeurd. Ik heb hier een gigantische hekel aan en het kost extra geld, maar mijn gezondheid gaat voor. En dus de noodzaak om eindelijk een volledig functionerende badkamer te hebben daarmee ook. Ik moest nog 1 ding materiaal kopen wat ik zelf zou kopen (zodat ik zelf kon kiezen) dus in totaal sta ik nu dik 900 euro in de min op mijn rekening.

Het voelt heel naar, maar het stelt me ook heel erg gerust dat ik nu zéker weet dat de badkamer voor mijn verjaardag eindelijk af is. Na 4 maanden ergens anders gedoucht te hebben en gewassen. En ik weet dat dit het nu gewoon is qua bedrag. Er gaat nu niks meer bij komen. Het is nu gestabiliseerd en dat geeft het gevoel dat er nu ook snel vooruitgang aan zit te komen. Want mijn verjaardag komt eraan en natuurlijk ook mijn salaris. Dus deze maand al kan ik weer beginnen met opklimmen uit het diepe dal. Ik ga nu natuurlijk wel als eerste zo snel mogelijk die minstand weer aanvullen en opheffen. Ik ga ervoor om dat uiterlijk in december voor elkaar te hebben gekregen, dus nog dit jaar!

En voor de rest van de klussen gaan we alleen nog maar met aanneemsommen werken. Want dit gaf op het laatst zoveel stress. Steeds maar weer kijken hoe je nou nog aan geld moet komen terwijl het eigenlijk op is, is heel vervelend. Dan kan dit in verhouding wel goedkoper zijn, maar met een aanneemsom heb ik gewoon veel meer zekerheid en weet ik vooraf welk bedrag ik bij elkaar gespaard moet hebben. Dat voelt veiliger.

Leestip: Extra inkomsten September 2019!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe badkamer? (zie de foto)