Aanvraag ingediend – diary 146

Aanvraag ingediend – diary 146

12 januari 2021 2 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn photodiary; aanvraag ingediend – diary 146. Zo begint het nieuwe jaar spannend voor mij! Ook ontving ik ineens een groot geldbedrag.

Aanvraag ingediend - diary 146

Aanvraag ingediend – diary 146

Vandaag deel ik mijn photodiary met jullie; Aanvraag ingediend – diary 146. De eerste week van het nieuwe jaar begon spannend en goed! Zo diende ik een belangrijke aanvraag in én ik ontving ineens een groot geldbedrag!

Leestip: Bekendmaking doel 2021!

Maandag 4 januari

Vandaag diende ik meteen de aanvraag in voor mijn achternaamwijziging. Ik heb inmiddels op internet wat informatie gevonden, dankzij iemand die haar ervaring van het proces deelde. Die deed dit 3 jaar geleden en als er nog niks veranderd is, wordt je slecht op de hoogte gehouden over de vorderingen van het proces. Uit haar verhaal kon ik halen dat je binnen 2 weken na aanvraag de rekening krijgt, dus dat is ook wel zo fijn om te weten.

Hopelijk is de procedure van mensen op de hoogte houden inmiddels verbeterd. Aangezien dit al een spannend proces is wat voor stress zorgt, en je gigantisch veel geld betaald hiervoor, zou dat wel zo netjes zijn. Dus dat is even afwachten. En laat ik nou net een bloedhekel hebben aan (af)wachten. Voor mij duurt een week ergens op wachten al lang.

Ook vond ik in het verhaal terug dat het niet persé 20 weken duurt, maar vaak b.v. 10 weken. Dus dan zou ik half maart al meer kunnen horen. Dit gaat dan puur over het onderdeel van het besluit. Daarna volgen er nog 6 weken waarin je protest kunt maken tegen de beslissing. En pas als dat voorbij is wordt het écht gewijzigd en doorgestuurd naar de gemeente e.d.

Ik probeer in de tussentijd dus maar wat afleiding te zoeken, maar check echt tig keer per dag mijn mail om te kijken of ik al bericht heb. Al is het maar bericht dat ik moet betalen. Want dat is ook alweer een klein stapje verder.

Dinsdag 5 januari

Aanvraag ingediend - diary 146

Ik haalde 2 boeken op bij de bieb-afhaalservice! Inmiddels ben ik al in de eerste van de twee begonnen!

Zaterdag 9 januari

Aanvraag ingediend - diary 146

Vandaag las ik het laatste deel uit van een financieel boek. Daar was ik de hele week elke vrije minuut mee bezig geweest om dat voor elkaar te krijgen. En het is gelukt!

Zondag 10 januari

Aanvraag ingediend - diary 146

Vandaag ging ik meteen door met lezen van het eerste boek die ik dinsdag opgehaald had. Dit is zo een spannende serie! Minder dik dan zijn voorgangers, wat ik zelf wel fijn vond, want van mij hoeven hele dikke boeken niet zo nodig. Hoewel ik er wel aan begin als ze me echt leuk lijken.

Ook schreef ik weer wat artikelen en plande ze alvast in. En maandag schrijf ik dan weer de rest, waaronder deze diary en 2 boekreviews.

Leestip: Hoe betaal ik die 835 euro?!

Hoe goed ben jij in wachten op dingen?