Affiliate marketing update

Affiliate marketing update

6 mei 2023 2 Door Marìs

Affiliate marketing update is wat jullie vandaag te lezen krijgen. Want ik heb weer eens wat te melden, en daarvan hou ik jullie graag op de hoogte!

Affiliate marketing update

Affiliate marketing update

Je leest op dit moment mijn affiliate marketing update. Want onlangs heb ik mezelf aangemeld bij Linkpizza, een platform waarmee veel bedrijven samenwerken. Maar dat is niet het enige bedrijf waar ik mij aanmeldde, want ik maakte ook een account aan bij Daisycon. Via hun kun je namelijk ook weer andere bedrijven promoten, en hoe meer ik kan promoten, hoe meer ik kan verdienen! Verder wil ik me ook nog aanmelden bij een platform waar ik cursussen kan promoten. Dat vind ik ook wel leuk en interessant, want zelf volg ik ook graag af en toe een cursus. Maar dit is even kort een intro. Wat ik eigenlijk wil vertellen zal ik hieronder uitgebreid doen!

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Toen mijn advertenties werden uitgezet omdat mijn site niet voldeed aan de nieuwe cookie wetgeving, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om geld te verdienen met mijn blog. Gewoon als extra inkomstenbron. Ik dacht; dat is dan alleen maar mooi meegenomen voor als mijn advertenties het straks ook weer doen! Recent heb ik namelijk te horen gekregen dat een van mijn vaste opdrachtgevers waar ik redelijk wat mee verdien per maand, graag met pensioen wil gaan. Deze persoon zit nog even te rekenen of dit al over 1 jaar zal zijn, of toch pas over 2 jaar. Maar dit geeft mij wel te denken. Het geeft motivatie om ervoor te zorgen dat ik meer geld per maand ga verdienen. Zodat ik straks na dat pensioen ook rond kan blijven komen. Want op dit moment zou dat niet lukken, als dat inkomen wegvalt.

Wat mij blij maakt is dat dit heel netjes van tevoren, vroeg en op tijd wordt aangegeven, zodat ik de kans heb om mijn financiën te verbeteren. Die kans krijg je natuurlijk lang niet altijd. En zelf hou ik eigenlijk niet zo van opdrachtgevers zoeken en werken voor andere mensen. Want als je voor een ander werkt, kunnen ze hoge eisen stellen en dat veroorzaakt stress, en stress is slecht voor je gezondheid.

Hoe nu verder?

Daarom ben ik rond gaan kijken wat de opties zijn voor affiliate marketing. Daar was ik via bol natuurlijk al mee begonnen, maar dat levert me misschien zo’n 2 euro per maand op. Op dit moment. Dus daar kan ik natuurlijk geen rekeningen van betalen. Daarnaast ben ik ook als een malle verder gegaan met investeren. In dit geval ben ik weer begonnen met beleggen.

Wie weet levert het dividend dan over een jaar of 2 een paar tientjes per maand op? Maar wellicht ben ik veel te optimistisch en is dat niet zo. Maar wie niet waagt…! 😉 Als het nog niet over 2 jaar is, dan wel later! Want investeren blijf ik vanaf nu weer regelmatig doen.

Dat is wel de reden dat ik mij niet alléén richt op investeren. Ik spreid mijn kansen graag wat verder, in plaats van mijn pijlen op 1 ding te richten. En daarom werk ik met affiliate marketing dus ook via verschillende kanalen. Ik was al partner bij bol.com, dat wisten jullie al. Sinds kort schrijf ik daar ook maandelijks een artikel over. Over wat op dat moment mijn favoriete artikelen zijn.

Dat is iets dat ik ook léúk vind om te doen. Want ik ben best een regelmatige besteller bij bol. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over artikelen. Ook als ik iets toch niet zo handig vind. Want dat is ook maar een mening, dat kan voor een ander weer heel anders zijn. En wanneer ik vermeld waaróm ik iets niet handig vind, dan weet je meteen of je die mening deelt of juist niet. En het toch wilt kopen.

Op mijn blog blijf ik alleen dingen benoemen die ik leuk vind, als ik een bepaald merk helemaal ruk vind, is het natuurlijk niet logisch om er reclame voor te maken. Wanneer ik reclame maak voor een bepaald merk en je een linkje in mijn artikel vind zul je onderaan mijn artikel daar altijd een melding over zien staan, want dat is nou eenmaal verplicht. En voor jullie ook wel zo fijn om te weten.

Interessant fenomeen

Affiliate marketing heb ik altijd een interessant fenomeen gevonden. Er zijn echt mensen die riant leven van hun affiliate inkomsten, omdat ze er duizenden euro’s per maand mee verdienen. Hoe ze dat voor elkaar krijgen weet ik niet, want ik ken ze niet persoonlijk. Maar je kunt er dus zeker goed mee verdienen! En daarom vind ik het ook zo interessant. Omdat het nu met bol een klein beetje is gaan lopen, ben ik gaan kijken naar andere opties.

Zo kwam ik dus terecht bij Linkpizza en Daisycon. Via Linkpizza kan ik links delen van grote bedrijven waarmee zij samenwerken zoals bijvoorbeeld;

En via Daisycon kan ik dus hetzelfde, maar met andere/ meer bedrijven. Zelf hou ik natuurlijk onwijs veel van lezen, dat hebben jullie vast wel eens mee kregen. Ik zit wekelijks met boeken op schoot om gewoon lekker even in een verhaal te duiken. Momenteel ben ik zelf daarnaast ook bezig met een cursus Spaans. Ik spreek natuurlijk al wel Spaans, maar weet nog lang niet genoeg woorden om een vloeiend gesprek te kunnen voeren. Ik moet tussendoor nog veel teveel opzoeken. En ik hoop dat dat steeds minder zal worden dankzij deze cursus. Maar dat zal ik gaan ervaren als ik weer op Gran Canaria ben, later dit jaar!

Ook volgde ik recent een cursus van PorteRenee, die op een leuke en toegankelijke manier cursussen over geld geeft. Zo had zij recent bijvoorbeeld ook een cursus beleggen georganiseerd. Die heb ik dan weer niet gevolgd, want daar weet ik al voldoende over naar mijn zin. Daarom had ik daar even geen geld voor over.

Zelf doen?

Zelf heb ik er ook weleens over nagedacht om cursussen te gaan maken en verkopen, evenals e-books. Ik heb ook op het punt gestaan om dat te gaan doen, maar eerlijk? Daar heb ik stiekem helemaal geen zin in. Ik vind het teveel gedoe. Wil zelf ook niet in beeld, dus cursussen worden dan al wat lastiger. Een e-book zou dan nog kunnen, maar daar gaat ook mega veel tijd in zitten. Dat steek ik dan liever in iets wat sneller meer geld oplevert. Want dat is gewoon nodig.

Met boeken maken verdien je gewoon niet zoveel geld. Dat moet je ook blijven promoten en over een halfjaar zijn je inkomsten opgedroogd want iedereen die het wíl kopen, heeft het dan al gekocht. Ik werk liever een inkomstenbronnen die niet opdrogen, maar blijven stromen. Zoals dingen promoten die relevant blijven. Want die zijn er genoeg te vinden.

Mijn blog gaat niet ineens veranderen vergeleken met wat jullie nu van mij gewend zijn. Want ik wil mijn lezers natuurlijk niet wegjagen. Graag ontvang ik juist meer (nieuwe) lezers en hou ik mijn huidige lezers ook vast. Maar omdat ik vrijwel alles over mijn financiën met jullie deel. Vond ik het wel een goed idee om nu eens mijn gedachten in dit artikel uit te spreken.

Het enige dat zal veranderen aan/ in mijn artikelen is dat jullie nu met enige regelmaat een linkje voorbij gaan zien komen. Waar het voorheen alleen een benoeming van een bedrijf was, zal het nu een affiliate link zijn. Daar kun je op klikken (en iets kopen), of niet. Dat is aan jou. Liever natuurlijk wel, want dan kan ik voor jullie blijven bloggen! Blijven bloggen kost namelijk ook geld en dat geld moet ergens vandaan komen.

Ik zou het leuk vinden als jullie samen met mij mijn weg naar financiële onafhankelijkheid blijven volgen, door mij te blijven volgen! Deze weg zie ik als een reis en soms neem je weleens een verkeerde afslag, of je gaat per ongeluk een doodlopende straat in. Maar dan keer je om en ga je door. Opgeven doe je niet, want zo kom je nooit op je eindbestemming terecht!!

Leestip: Wil jij ook online wat extra geld verdienen? Dat kan hier!

Hoe kijk jij aan tegen affiliate marketing? Doe je er zelf ook iets mee, of heb je daar helemaal geen zin in?

Affiliate marketing update