Affiliate marketing

Affiliate marketing

11 maart 2021 8 Door Marìs

Affiliate marketing, sommige mensen verdienen er honderden euro’s per maand mee. Anderen enkele tientjes per maand en anderen slechts een paar euro per jaar.

Affiliate marketing

Affiliate marketing

Er zijn ook vele cursussen te vinden voor affiliate marketing, of het nu echt iets oplevert vraag ik mij af. Jaren geleden volgde ik zelf ook zo’n cursus, daarin leerde ik ook de SEO-regels, daarvan heb ik vandaag de dag met mijn eigen blog nog steeds een voordeel.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Helemaal voor niks was die cursus dus niet, maar de euro’s die beloofd werden dat je ging verdienen, zijn er nooit gekomen op die manier. Helaas. Wellicht heb ik er ook gewoon geen talent voor, of was die website die ik maakte niet aantrekkelijk genoeg. Of weet ik veel wat er mis was. Maar zelf heb ik nooit veel geld met affiliate marketing kunnen verdienen.

Het enige wat ik hier momenteel nog mee doe is een samenwerking met bol.com. Wanneer mensen via mijn link, naar welk product dan ook iets kopen. Maakt niet uit wat dat is, al koop je een ander product, zo lang je iets koopt via mijn link, verdien ik daar een klein beetje geld mee. Meestal is dat een paar cent. Tenzij je echt een duur product koopt zoals bijvoorbeeld een nieuwe smartphone. Dat deed iemand laatst en daar verdiende ik toen in 1x 12,64 euro mee. Dit werd onlangs uitbetaald.

Ook de bol-banner op mijn blog behoort tot zo’n persoonlijke link. Als je daarop klikt en je besteld iets, geeft bol mij daar een beloning voor. Je betaald nooit meer dan wanneer je zelf naar bol gaat en iets koopt. Het bedrag blijft voor de koper gewoon gelijk. Maar bol is blij dat ik dan een koper naar de site stuur en daarom geeft bol mij dan een beloning. Op zich vind ik het een heel leuk en ideaal systeem. Maar toch zou het leuk zijn als dit bijvoorbeeld enkele tientjes per maand op zou leveren. Dan zou het echt een kleine inkomstenbron zijn.

Sinds ik dit doe heb ik pas 2x een uitbetaling mogen ontvangen, in totaal nog geen 30 euro. Nu zijn bij mij alle euro’s extra altijd erg welkom, ik ben dankbaar voor elke euro die ik ontvang. Want wie het kleine niet eert…. 😉

Leestip: Besparen is saai toch?!

Doe jij aan affiliate marketing en zo ja, hoe gaat dat bij jou?

Affiliate marketing