Afgetimmerd en gesloopt – diary 71

Afgetimmerd en gesloopt – diary 71. Deze week zijn er wat dingen afgetimmerd en de badkamer werd eindelijk verder gesloopt!

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Afgetimmerd en gesloopt – diary 71

Afgetimmerd en gesloopt – diary 71. Deze week werden er wat dingen afgetimmerd en de badkamer werd eindelijk verder gesloopt!

Leestip; wc deur en housewarming – Diary 70!

Dinsdag 6 augustus

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Eerst zat er een lelijk stukje trap tot halverwege boven de trapkast. Daar is nu een koofje overheen geplaatst die doorloopt tot het einde van de trapkast. Het ziet er meteen veel beter uit! Dit is gewoon mee te verven wanneer er geverfd gaat worden. Dus dan is het uiteindelijk 1 geheel.

Ook zat er tussen deze 2 slaapkamers een heel lelijk stuk hout waar het kozijn in vast gezet is. Dit is nu ook mooi afgetimmerd!

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Tot slot is ook de trapkast aan de linkerkant nu afgetimmerd. Dus stof kan niet meer verder de hoek in verdwijnen.

Links past nu nog precies een tafeltje waar mijn printer kan staan. Rechts staat mijn stofzuiger al netjes opgeborgen en verder komen er aan de muren uiteindelijk nog planken voor voorraad.

Donderdag 8 augustus

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Als je bang bent om door je wekker heen te slapen… dan zet je er gewoon 3 die een kwartier na elkaar af gaan!

Vrijdag 9 augustus

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Jaaa! Dan zit je op je werk en dan kom je een kaart tegen van je favoriete eiland! Ik werd er meteen blij van!

Zaterdag 10 augustus

Ik ging na mijn werk naar mijn oma om te douchen en omdat mijn badkamer gesloopt werd, dus het thuis giga herrie was. Mijn opa zou vandaag 90 jaar geworden zijn als hij nog geleefd had. Dus ik nam kleine gebakjes mee voor m’n oma en mij. Dat vond ze helemaal leuk en lief en we hebben ze gezellig opgegeten.

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Ik wist dat ze tot het eind van de middag bezig zouden zijn, dus zorgde ik dat ik rond half 5 thuis was en yep toen was het gebeurt! Ze waren al netjes aan het opruimen en dit is hoe mijn badkamer er nu uit ziet! Komende week komen de loodgieter en electriciƫn hun werk doen in de badkamer. Dus dan zijn alle voorbereidingen gedaan en kan de nieuwe dekvloer erin.

Je ziet achterin nog een natte plek. Het bleek maar goed dat ik de hele vloer eruit hadlaten slopen, want die bleek dus allek te zijn, het water stond al op de dekvloer.

Maar wat wil je ook als er in het bouwtechnisch rapport al staat dat je de badkamer moet beschouwen als ‘niet aanwezig’. Ik had dus al zo’n vermoeden dat die vloer ook niet in orde zou zijn.

Zondag 11 augustus

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Er is weer brand uitgebroken op Gran Canaria šŸ™ Er was iemand onveilig aan het lassen. Een verkeerd vonkje en hop er staat nu een gigantisch groot gebied in de fik.

Afgetimmerd en gesloopt - diary 71

Zo dom vind ik dat! Het is iemand die notabene zelf op het eiland woont. Dan wƩƩt je hoe droog die grond is en dat er door 1 vonkje (of sigaret ook!) een gigantische brand kan ontstaan die niet 123 geblust is. De man is inmiddels gelukkig gearresteerd. Er is nu (maandag 12 aug) al zeker 1500 hectare aan grond verwoest. De omtrek van het vuur is 23 km. Vooral de gemeenten Tejeda, GƔldar en Artenara zijn getroffen.

Er is van alle kanten hulp gekomen om de brand te blussen. Ik hoop echt dat ze het vuur nu snel onder controle krijgen en kunnen doven!

Vanmiddag was mijn tweede housewarming. Diverse mensen konden niet en hadden afgezegd, maar gelukkig waren er ook gewoon mensen die wel konden! Ik kreeg onder andere dit leuke pakketje (plantje is nep) met geld erbij. En het was een hele gezellige middag

Vrienden van mij vertelden nog keuks nieuws! Want ze gaan volgende maand (voor het eerst) naar Gran Canaria, dus ik mag een boodschappenlijstje opgeven met dingen van daar die zij dan voor me mee terug nemen. Blijer krijg je mij niet! Nou ja, bijna niet. En ze vroegen tips van dingen die ze moeten bezoeken, dus daar ga ik nog even goed voor zitten om dat allemaal op te schrijven.

Leestip; Zo verdien ik geld via internet! Dat levert een leuk extraatje op per jaar!

Hadden jullie al gehoord over de brand?

5 thoughts on “Afgetimmerd en gesloopt – diary 71”

  1. Ja he! Ja dat was wel nodig ook. In het bouwtechnisch rapport stond al dat de badkamer beschouwd moest worden als ‘niet aanwezig’ en bij de muurtegels kon je op diverse plekken letterlijk je hand achter de tegels stoppen, dus was het voor mij vrij aannemelijk dat de vloer dan ook wel niet helemaal in orde zou zijn. En idd dan kan de badkamer de komende tig jaar weer lekker mee!

   Ja ik word oprecht verdrietig van de beelden die ik zie! Ik volg het op de voet via de Canarische kanalen, dus ben steeds op de hoogte. Vannacht ook alweer een evacuatie, maar ze hebben het nu redelijk onder controle geloof ik, is wat ik als laatste las, hopelijk kunnen ze het stabiliseren vandaag! Dat is stap 1 om het uit te krijgen. Hoop dat dat snel lukt. Zo zonde van alle mooie natuur daar. En natuurlijk heftig voor de mensen die hun huizen al uit moesten.

 1. Gelukkig alweer wat dingen mooi opgeschoten in je woning zie ik!
  Moesten je vriendinnen op Gran Canaria ook geƫvacueerd worden?
  Heftige branden daar inderdaad šŸ™

  1. Ja gelukkig wel! Ben er erg blij mee. Vanaf nu gaan we de focus ook even leggen op de badkamer. Want op het werk gaat het weer een stuk drukker worden vanaf volgende maand, dus dan is het wel fijn als ik lekker thuis kan douchen en wassen.

   Nee gelukkig niet! Zij wonen in Las Palmas (dat ligt in het noord oosten van het eiland). De brand is middenin het eiland meer richting de westkant. Zij rijden naar het zuiden voor hun werk via het oosten van het eiland. Dus gelukkig zijn zij veilig. Maar ze zien wel ook de rookwolken van het vuur. Dus dat is ook pijnlijk. Inmiddels is er al 12.000 hectare verbrand. En Gran Canaria is maar net zo klein als de provincie Utrecht. Dus wel pijnlijk als er zoveel verbrand van je geliefde thuis šŸ™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *