All inclusive vs half pension

All inclusive vs half pension

21 november 2023 0 Door Marìs

Vandaag lezen jullie meer wat betreft onze beslissing over All inclusive vs half pension. Afgelopen vakantie hebben wij weer netjes bijgehouden hoeveel geld we uitgaven in ons verblijf.

All inclusive vs half pension

All inclusive vs half pension

Vandaag lezen jullie onze uitkomst wat betreft onze beslissing over All inclusive vs half pension. Tijdens onze vakantie houden wij altijd netjes bij hoeveel we uitgeven. Op elk gebied. Zo zetten wij er ook achter waar dat geld uitgegeven is. Dus ik kan precies terug lezen hoeveel geld we hebben uitgegeven in ons verblijf. Zo kan ik dus ook precies nagaan of All inclusive voor ons geld weggooien is, of dat we daarop vooruit gaan.

Leestip: Supermarkt kosten Gran Canaria 2023!

Ook dit jaar maakte ik weer de vergelijking. De vergelijking klopt misschien niet helemaal letterlijk, want ik bekeek wat het kost als ik het in 2024 boek. Maar wel hetzelfde aantal dagen als dat we nu waren. Als ik in 2024 all inclusive boek, kost dat 363 euro extra dan wat we nu betaald hebben.
Het geld dat we dit jaar uitgaven in ons verblijf was 310,60 euro en hier zat zelfs nog fooi bij in. Als je all inclusive hebt, geef je ook fooi. Dat betekend dus dat we minder dan 300 euro hebben uitgegeven bij ons verblijf.

Dat wij geen all inclusive boeken, maar half pension, zorgt ervoor dat we in totaal minder geld uitgeven dan wanneer we wel all inclusive zouden boeken. Voor ons is half pension gewoon goedkoper. Er zijn veel mensen die dat niet snappen, zo ook mensen daar ter plekke die je spreekt. Die snappen dan niet dat je het geld er niet uit haalt. Maar dat komt dan bijvoorbeeld omdat zij de hele dag door frisdrank en alcohol bestellen. Wij bestellen ook vaak water, wat sowieso al gratis is.

Natuurlijk zal ik ook in 2024 tijdens onze vakantie weer even de uitgaven bijhouden, zodat ik uiteindelijk de écht goede vergelijking kan maken met hoeveel geld het scheelt. Als ik eraan denk, zal ik dan de fooi apart noteren, zodat ik écht kan zien hoeveel geld wij daar uitgaven aan eten en drinken waar voor betaald moest worden.

Ook scheelt het natuurlijk dat mijn vriendinnen daar werken, want dan krijgen we nog weleens eten of drinken cadeau van ze. Stel we bestellen eten en drinken, dat we dan bijvoorbeeld alleen het drinken maar hoeven te betalen. Of een andere keer alleen het eten. Dat doen ze natuurlijk niet alle keren. Dus wellicht is de vergelijking dan nog niet helemáál kloppend. Maar het is dan wel kloppend voor onze situatie. En daar gaat het wat mij betreft om. Het jammere van dit soort rekensommetjes is dat je die eigenlijk pas echt goed achteraf kunt maken. En dan heb je er al niks meer aan. Tenzij je een jaar later weer naar dezelfde bestemming gaat. Dan weet je wel een beetje of het voor jou haalbaar is of dat je dan teveel betaald.

Leestip: Gran Canaria uitgaven per week 2023!

Wat is jouw afweging om voor all inclusive of half pension te boeken? (of alleen ontbijt). Zelf kiezen wij voor half pension en gaan dan tussen de middag gezellig uit eten in plaatselijke tentjes, mits het niet al te warm is, want dan hebben we weinig zin om op pad te gaan.

All inclusive vs half pension