Allemaal extra geld ontvangen

Allemaal extra geld ontvangen

19 mei 2021 3 Door Marìs

Deels verwacht en deels ook niet, maar ik heb allemaal extra geld ontvangen. In dit artikel vertel ik jullie meer over het extra geld en natuurlijk vertel ik ook wat ik ermee gedaan heb!

Allemaal extra geld ontvangen

Allemaal extra geld ontvangen

Deze week begint goed, want ik heb nu al allemaal extra geld ontvangen. Deels werd dat geld verwacht, zoals de belasting teruggave, maar deels ook niet, want dat kreeg ik van mijn oma. Ik vertel jullie alle bedragen en natuurlijk ook wat ik er precies mee deed.

Leestip: Dit kost een (nieuwe) tuin aanleggen!

Als eerste ontving ik vorige week al bericht in mijn online inbox van de belastingdienst. Wat betekent dat de teruggave verwerkt is en gestort zou gaan worden. Afgelopen zaterdag ontving ik ook de brief per post. Het bedrag wat ik dit jaar terug krijg van de belastingdienst is 34 euro. Niet bijster veel, maar hey, beter dan niks! Dit bedrag was bestemd voor de ‘Aankopen’ rekening (de rekening waarvan ik bijvoorbeeld onder anderen de stoelen voor de eettafel van ga kopen). Dus de 34 euro ging ook in zijn geheel naar dat doel.

Maandag belde mijn moeder op, dat ze extra geld op haar rekening gestort had gekregen, en ik mocht raden hoeveel dat was. Het was geld van oma voor de tuin. Mijn oma kijkt altijd naar wie van ons ze het overmaakt als het voor de verbouwing is. Want ik ontvang al maandelijks geld van haar en mijn moeder natuurlijk niet, dus kijkt oma wat handiger is, zodat wij er geen belasting over hoeven te betalen. In dit geval en met dit bedrag, ontving mijn moeder het geld dus. Er stond specifiek bij dat het voor de tuin bestemd was en dus ging het gehele bedrag ook naar de verbouw rekening voor de tuin!

Ik mocht gokken hoeveel ze gestort had, dus ik zei; 200 euro? Waarop mijn moeder zei, nee, nog een keer gokken! Ik; is het meer? Dan 300? Zij; nee weer fout! 500 euro! Dat is dus echt een heel erg lekker bedrag, zeker omdat de offerte voor de tuin zo idioot hoog is natuurlijk. Dan is 500 euro, wat ik altijd zie als de helft van 1000, al een eind de goede richting op!

Een dag later was ook mijn maandgeld gestort van oma op mijn eigen rekening, en ook daar was nog wat extra geld bij gedaan. Namelijk 50 euro! Daar stond verder geen omschrijving bij, wat dan betekent; kijk maar wat je ermee doet. Ook weer super fijn natuurlijk! Ik moet deze maand namelijk nog 1x een bedrag bij mezelf terug zetten, omdat ik dat van mezelf geleend had om de keukenkastjes (en achterwandje) van te betalen. Dat is een totaalbedrag van 255 euro. Dus ineens kwam er deze week weer allemaal extra geld naar ons toe. Heerlijk!

Inmiddels hebben we ook een mail van de energieleverancier gekregen met de vraag of de meterstand doorgegeven kan worden, want dan kan de jaarrekening opgemaakt worden! Dus het zou lekker zijn als ik daar ook nog een mooi bedrag van terug kan ontvangen! Daarnaast is het later deze week weer payday, dus dan ontvang ik ook mijn vakantiegeld. Op moment van schrijven weet ik nog niet hoeveel dit is, dus hierover zal ik in een ander artikel meer schrijven. Zodra er een bedrag bekend is, want dan weet ik ook wat ik er precies mee ga doen.

Leestip: Tekeningen maken!

Hebben jullie al bericht gehad van de belastingdienst of jullie teruggave al ontvangen?