Allemaal extra geld

Allemaal extra geld

20 maart 2021 8 Door Marìs

Allemaal extra geld ontvingen wij deze maand! En dat maakte ons allebei blij. Zo kregen wij geld terug van het water, ontvingen zowel mijn moeder als ik geld van mijn oma en ik haalde 26 euro van mezelf terug van een rekening waarvan ik pas recent zag dat hij bestond.

Allemaal extra geld

Allemaal extra geld

Zo kwam er weer allemaal extra geld op ons pad. Om te beginnen ontdekte ik tijdens het doen van mijn belastingaangifte dus een rekening die wél geopend was, terwijl ik dacht dat dat niet zo was. Ik deed ooit mee aan een actie van Leaseplanbank waarbij je een bonus van 25 euro zou krijgen als je een spaarrekening opende. Maar omdat ik destijds niet mijn echte telefoonnummer invulde (ik wist niet dat die nodig was om in te kunnen loggen), heb ik nooit toegang gehad tot die rekening. En dus ook nooit gezien dat ik inderdaad die bonus gestort had gekregen. Het was een gevalletje; ik kan niet inloggen, dus laat maar. Want destijds wilde men mijn telefoonnummer niet aanpassen.

Leestip: Ik was rijker dan ik dacht!

Nu ruim een jaar later wilde men mij maar al te graag helpen en zo kon ik het geld (26,05 euro) toch nog van de rekening halen. Daarop heb ik direct de spaarrekening gesloten, omdat ik hem verder toch niet gebruik. Goed nieuws nummer 2 was dat we 45 euro terug kregen van het water. Inmiddels is dat geld ook ontvangen en staat dat gereserveerd voor een nieuwe bril voor mijn moeder, omdat haar sterkte na de operatie drastisch verbeterd is. Eind deze maand mag zij een nameting van haar ogen laten doen en weet ze haar échte nieuwe sterkte. Dan kan zij dus ook een nieuwe bril gaan uitzoeken. Natuurlijk is die 45 euro trouwens niet het enige geld voor haar bril 😉 Dat zou wel heel goedkoop zijn, dat vindt je nergens.

Tot slot van deze maand kwam er nóg meer extra geld naar ons toe, want ik ontving 50 euro extra van mijn oma. Dit geld zette ik op de ‘Aankopen’ rekening, want daar moet in totaal 1000 euro extra naartoe. Het was de bedoeling dit van mijn vakantiegeld en mijn belastingteruggave te doen, maar dit bedrag valt een stuk lager uit dan gedacht, dus moet ik het op een andere manier aanvullen. Zo gezegd zo gedaan!

Ook maakte mijn oma nog 300 euro naar mijn moeder over voor de verbouwing! Dus dat geld is in zijn geheel naar de verbouwingsrekening gegaan. Dat konden wij natuurlijk wel heel erg goed gebruiken en daar zijn we dus ook weer enorm blij mee!

Volgende week heb ik ook weer een AH ‘zegelboekje’ vol, dus deze kan weer ingewisseld worden voor 52 euro. De 2 euro doe ik los in een potje en de 50 euro gaat ook naar een spaarrekening. Dit zal ook de aankopen rekening worden en zo zit er in korte tijd alweer 100 euro extra in dat potje. Nog 900 te gaan!

In juni verwachten wij ook nog geld terug te ontvangen van de elektra, dus ook dat geld zal dan weer naar de verbouwingsrekening gaan. Maar hiervan weten wij op dit moment nog geen bedrag, want het is natuurlijk nog geen juni! Kort om. Stukje bij beetje kwam én komt er allemaal extra geld naar ons toe en dat geeft wel echt een heerlijk gevoel! Helemaal omdat we natuurlijk eind dit jaar/ begin volgend jaar eindelijk de tuin willen laten doen. En dat kost echt wel flink wat duizendjes.

Hoeveel precies weten we nog niet, maar volgende week komen er diverse mensen langs voor diverse offertes. Zo wel voor de tuin als voor zonnepanelen. Ik ben benieuwd hoeveel panelen we kwijt kunnen op het dak! Aangezien er ook al een grote dakkapel op zit. We zullen zien! Hierover horen jullie volgende week, of wanneer er bedragen binnen zijn natuurlijk meer.

Leestip: Financieel puzzelen en vooruit denken!

Zitten jullie ook zo lekker in de cashflow dat er allemaal extra geld naar jullie toe komt?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een van mijn links, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.