Angst voor verveling

Angst voor verveling

21 februari 2020 11 Door Marìs

Angst voor verveling. Recent zei ik al eens dat ik erover denk om (tijdelijk) een dag minder te gaan werken. Ik merk nu heel erg dat ik daar op dit moment nog geen stappen naar onderneem. Dit heeft meerdere redenen.

Angst voor verveling

Angst voor verveling. Recent schreef ik het al eens; ik zou graag (tijdelijk) een dag minder gaan werken. Maar tot op heden heb ik hiertoe nog geen stappen ondernomen, want ik hield meerdere opties open. En de belangrijkste reden is ook dat ik eerst wil weten of mijn contract verlengd wordt. Mijn huidige contract loopt nu t/m eind april.

Leestip: Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was!

Wanneer ik weet dat mijn contract verlengd wordt, zijn we alweer een stap verder. Maar ook merk ik dat er angst achter zit. Angst voor verveling en leegte. Dat ik op die ene dinsdag dan na een paar weken de verveling en leegte ga voelen en denk; wat zal ik gaan doen?

Ik merk ook erg dat ik bang ben dat ik die dag dan steeds ga denken; als ik vandaag wel was gaan werken, had ik extra geld kunnen verdienen. Mijn contract bestaat uit 12 uur werken per week. Alles wat ik extra werk, wordt uitbetaald als meeruren. Straks in de zomer wordt het weer een stuk stiller op mijn werk. Bedrijven/ scholen zijn dicht en er wordt een stuk minder post verstuurd, waardoor er ook een heel stuk minder werk zal zijn in juli en augustus.

1 dag voor niks

Er zijn veel mensen met een contract van 15 uur. Zij werken 5 dagen per week. Officieel volgens mijn contract zou ik 4 dagen per week werken, maar ik ben er altijd 5 dagen. Stel het is straks rustig op mijn werk en we zouden per persoon maar 11 uur per week kunnen werken, krijg ik maar 12 uur betaald. En andere collega’s 15 uur. Terwijl we dan beiden 11 uur werken verspreid over 5 dagen.

Je krijgt je contracturen betaald en minuren worden aan het eind van de maand kwijtgescholden. Meestal is dit niet nodig omdat er genoeg werk is, maar zomers is dat wel nodig. Dan werk ik theoretisch gezien dus 1 dag per week voor niks als het zomer is. Terwijl ik die ene dag wel reiskosten moet betalen, want ik krijg maar 4 dagen reiskosten vergoed, omdat ik een contract heb voor 4 dagen.

Ik merk erg dat als ik een dag minder ga werken, ik dus graag een alternatief wil hebben. Dan hoef ik ook niet bang te zijn voor verveling en leegte. Tenminste, dat zit tussen mijn oren dat die verveling en leegte dan op de loer liggen.

Leestip: Lees dit even, ik kan wel wat hulp gebruiken!

Ben jij wel eens bang (geweest) voor verveling en leegte? Wat was jouw oplossing tegen verveling en leegte?