Auto opgehaald – diary 113

Auto opgehaald – diary 113

2 juni 2020 0 Door Marìs

Auto opgehaald – diary 113. Eigenlijk zou ik maandag mijn auto opgehaald hebben, maar dat liep anders dan gepland.

Auto opgehaald - diary 113

Auto opgehaald – diary 113

Auto opgehaald – diary 113. Maandag zou de grote dag zijn! Dan zou ik mijn eerste eigen auto gaan ophalen. Maar dat liep mis. Uiteindelijk werd het wel heel netjes opgelost gelukkig.

Leestip: Auto gekocht!

Maandag 25 mei

Auto opgehaald - diary 113

De garage dacht dat ik dinsdag zou komen, want: foutje! Kan gebeuren, want we hadden het over beide dagen gehad, maar uiteindelijk maandag afgesproken, omdat ik dinsdag de auto al vroeg nodig had. Ik zei dus ook meteen dat ik de volgende ochtend vroeg een auto nodig had. Want no way dat ik weer een dag met het ov zou gaan in deze gekke tijden. Dus kreeg ik de bedrijfs leaseauto van de eigenaar van de garage mee, want dat was de enige automaat die ze hadden staan. Dat was dus een elektrische auto, de Peugeot 208.

Ik vroeg meteen wat de verschillen zijn en ik hoeverre deze auto anders reageert, want een gewaarschuwd mens telt voor 2. Ik ben liever voorbereid dan dat ik onderweg ineens schrik van de reactie van de auto. En na de uitleg ben ik heerlijk naar huis gereden. Wat een fijne auto is dat! Hij ligt lekker stevig op de weg en je kunt gewoon heerlijk snel optrekken, top!

Dinsdag 26 mei

Auto opgehaald - diary 113

Ik maakte weer eens een puzzel af! Dit is Puerto de Mogán.

Woensdag 27 mei

Auto opgehaald - diary 113

Vandaag haalde ik dan eindelijk écht mijn eerste eigen auto op. De C1. Mijn moeder is ook ooit gestart met een tweedehands Citroën. En zij heeft ook de Peugeot 107 gehad die er qua interieur precies hetzelfde uit zag, dus wat dat betreft was het niet echt nieuw voor me, deze auto.

Wel merk ik heel duidelijk dat deze motor een stuk zwakker is (dan bijvoorbeeld de Peugeot 108 die mijn moeder nu heeft). Want hij komt met veel meer moeite de heuvel op wanneer ik snel moet optrekken. En ik heb een langere remweg/ moet deze rem harder intrappen. Dit laatste is voor mijn rug niet heel prettig, maar wie weet vervangen ze de volgende keer de remschijf en is het opgelost. Ik begin in elk geval alvast met sparen voor een vervangende auto. Want je weet nooit waar dat goed voor is.

Neemt niet weg dat ik er voor nu gewoon heel blij mee ben dat deze betaalbare auto op mijn pad kwam! Maar vooruit kijken naar de toekomst is altijd een goed plan!

Vrijdag 29 mei

Auto opgehaald - diary 113

Grappig hoe de ene supermarkt altijd van die mega lange prei verkoopt en de ander zo’n korte. Die lange past nooit in mijn koelkast, zo lang is hij! Dus daar snij ik van tevoren altijd een stuk van het groen af.

Auto opgehaald - diary 113

Ik maakte weer eens wentelteefjes en wat overbleef van het mengsel, gooide ik in de koekenpan, ook lekker! En zonde om weg te gooien. Schaaltje yoghurt erbij voor de frisse smaak en klaar!

Zaterdag 30 mei

Auto opgehaald - diary 113

Ik rekende uit dat ik 675 euro per maand aan mijn moeder moet betalen als ik haar alles in 4 maanden terug wil betalen. Volgens mij moet dat in juni wel gaan lukken, want er zijn flink wat uitbetalingen onderweg, dus wie weet lukt het wel om haar nog meer terug te betalen. Dan maak ik een vliegende start! Daar ga ik voor! Dat geeft dan al meteen een lekker gevoel.

Zondag 31 mei

Auto opgehaald - diary 113

Het laatste boek wat ik van mezelf heb liggen pakte ik erbij! Ik wil nu eerst wat reviews gaan schrijven voor mijn 2e blog voor de zaterdagen dat ik op vakantie ben, want dat komt nu snel dichterbij. En de boeken van Suzanne lezen altijd wel lekker snel weg! Dus begon ik in dit boek!

Leestip: Waar komt het autogeld vandaan?!

Hoe snel was jij gewend aan jouw eerste auto? Ik dus vrij snel omdat ik al een lange tijd in een gelijkwaardige auto gereden heb.