Auto spaarpotje

Auto spaarpotje

20 mei 2020 6 Door Marìs

Auto spaarpotje. Nu er een auto gekocht is, is er natuurlijk ook direct een spaarpotje bij gekomen op de spaarrekening.

Auto spaarpotje

Auto spaarpotje

Auto spaarpotje. Nu ik een auto gekocht heb, heb ik ook meteen na het tekenen voor de auto een spaarpotje ‘auto’ aangemaakt. Want daar moet in gespaard worden voor de auto.

Vanaf juni ga ik hier elke maand een vast bedrag op wegzetten. Ik heb zelf al wel een bedrag in mijn hoofd, maar wil eerst nog even nagaan of dat het ook echt gaat worden voordat ik het ga delen. Dus welk bedrag het nou precies gaat worden dat horen jullie later nog.

Zo ga ik bijvoorbeeld eerst alle kosten bij de garage opvragen voor een grote beurt, kleine beurt, bandenwissel plus opslagkosten en natuurlijk apk kosten. En welke kosten er eventueel aan zitten te komen wat ze nú al kunnen vertellen. Stel ze zeggen: je banden gaan nog 1 seizoen mee, dan weet ik dat alvast. En ik vraag welk bedrag zij per maand weg zouden zetten voor deze auto ter indicatie.

Zo ben ik straks helemaal goed voorbereid. En is het bedrag wat ik per maand weg zet ook ergens op gebaseerd. Dat vind ik wel belangrijk, want het is zonde om je hierin te vergissen. Je kunt maar beter meteen echt een goede start maken met sparen hiervoor.

Tevens spaar ik dan in datzelfde potje nog wat meer geld. Want je weet nooit wat de toekomst brengt. Misschien wil ik de auto uiteindelijk wel houden en dan is er ooit een nieuwere nodig. Dan moet daar wel extra geld voor beschikbaar zijn.

Leestip: Zo wil ik alles weer gaan aanvullen!

Ben jij direct zodra je een auto had begonnen met sparen voor onderhoud en om te sparen voor een nieuwe(re) auto wanneer de eerste aan vervanging toe zou zijn?

Auto spaarpotje