Autoverzekering

Autoverzekering

2 december 2021 12 Door Marìs

Vandaag kunnen jullie meer lezen over mijn autoverzekering. Toen ik deze kocht sloot ik een WA beperkt casco verzekering af. Maar binnenkort switch ik naar WA.

Autoverzekering

Autoverzekering

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn autoverzekering, want deze is toe aan vernieuwing. Een soort van dan. Om te beginnen blijf ik namelijk gewoon bij dezelfde aanbieder, omdat ik deze voorwaarden prima vind. Dus geen overstap voor mij.

Leestip: Auto gekocht!

Ik ben ook meer dan tevreden over mijn aanbieder, als er iets gewijzigd moet worden kan ik dat grotendeels zelf online doen. Ook het omzetten van mijn achternaam ging destijds erg snel en daarmee waren ze ook erg behulpzaam. Dat vind ik ook erg belangrijk, een goede klantenservice. Want je zal ze maar nodig hebben! Wel zo prettig als je dan goed geholpen wordt.

Begin 2022 wordt mijn auto 10 jaar oud en dat is toch wel hét moment om dan je verzekering minder uitgebreid te maken. Een hele nieuwe auto verzeker je vaak voor WA volledig casco. Mijn auto kocht ik tweedehands en dus verzekerde ik die voor WA beperkt casco. Wanneer je auto de leeftijd van 10 jaar bereikt is het zonde om jezelf voor teveel geld verzekerd te hebben en doe je dus een stapje terug naar alleen een WA verzekering. Wel zit er een ongevallen inzittenden verzekering bij.

Dat is dus wat ik afgelopen weekend regelde, ik dacht eigenlijk dat ik daarvoor even een mailtje zou moeten sturen, maar nee! We leven natuurlijk in moderne tijden, dus ik kon gewoon online inloggen en mijn verzekering zelf aanpassen. Even opnieuw akkoord gaan met de voorwaarden en een paar dagen later kwam de mail dat het akkoord was.

Voor WA beperkt casco betaalde ik per maand 53,82 euro. Dit is inclusief 1,25 per maand aan incassokosten/ administratiekosten. Omdat ik nu overstap naar alleen WA ga ik een stukje minder betalen en dat is erg prettig! Mijn nieuwe maandbedrag wordt namelijk 49,13 euro, dus het is een lekker gevoel om onder die 50 euro uit te komen! Dit scheelt mij dus 4,69 euro per maand. Bijna 5 euro en dat is heel mooi meegenomen! In mei/ juni zal mijn premie weer verder zakken omdat ik dan inmiddels 2 schadevrije jaren heb opgebouwd.

Ik ben benieuwd hoeveel mijn premie dan zakt, maar alle euro’s minder zijn wat mij betreft mooi meegenomen! Hoe lager de vaste lasten, hoe prettiger! Des te meer hou ik over voor leuke spaardoelen.

Leestip: Besparen met een auto, 5 tips!

Wanneer heb jij voor het laatst naar jouw auto verzekering gekeken? Heb jij weleens gewisseld van hoe uitgebreid jij je auto verzekerde?

Autoverzekering