Banken en extra kosten

Banken en extra kosten

26 januari 2022 2 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn artikel over banken en extra kosten. En dan heb ik het niet over een bank waar je op zit, maar over de bank waar je je bankrekening hebt lopen.

Banken en extra kosten

Banken en extra kosten

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel over banken en extra kosten. Want de kosten voor de service van de bank gaan steeds verder omhoog. Je betaald al elke maand voor je pakket van je bankrekening, maar het komt ook steeds vaker voor dat banken voor overige service ook kosten in rekening brengen. Waardoor het eigenlijk geen service meer is, maar een dienst die je moet afnemen.

Leestip: Online wat extra geld verdienen via deze sites!

Dingen zoals geld opnemen en storten vind ik persoonlijk horen bij de mogelijkheden van een bankrekening. Door hiervoor extra geld te vragen sluit je mensen af van die mogelijkheden. Ze rekenen hier extra geld voor omdat het hun ook steeds meer geld kost, omdat er minder contant geld in omloop is. Ik vind dat dit behoort tot de service die een bank hoort te verlenen aan hun klanten, je betaald ten slotte al maandelijks voor het hebben van je bankrekening. Nu maken ze er een dienst van die je verplicht moet afnemen als je bijvoorbeeld geld wilt storten, dat is niet netjes in mijn ogen, maar geldklopperij.

Wat ik al helemáál niet netjes vind is moeten betalen als je contant geld wilt pinnen. Zeker omdat er veel mensen in onze maatschappij zijn die bewust met contant geld betalen omdat ze gewoon niet kunnen omgaan met digitaal betalen. Bijvoorbeeld omdat het oudere mensen zijn, maar ook mensen die anders gewoon te pas en te onpas hun pinpas trekken en dan ineens rood staan eind van de maand.

Mensen die weinig geld hebben, maar bijvoorbeeld steeds wat weg gespaard hebben van hun boodschappengeld en dat geld nu willen storten voor hun buffer, vallen hierdoor wederom buiten de boot. Want niemand gaat 6 euro betalen om geld te mogen storten. Je zal wel gek zijn. De ene bank vraagt er nu al geld voor als je geld wilt storten, bij de ander mag je nog een paar keer per jaar gratis storten. Maar de service gaat flink achteruit als je het mij vraagt.

Een tussenweg!

Persoonlijk heb ik liever wat duurdere maandlasten en dat alle service die ik dan gebruik daarbij in zit, dan dat ik nog los moet betalen voor iets wat service hoort te zijn. Aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat mensen zeggen; ja doei, ik stort nooit geld, dus daar wil ik ook niet maandelijks voor betalen door middel van pakketkosten. Dat is dan ook weer zonde van je geld als je er geen gebruik van maakt.

Daarom vind ik dat het een goede tussenweg zou zijn, als je zoals bij diverse verzekeraars zelf je pakket kunt samenstellen. Dat je opties kunt aanvinken wat voor kosten je bij je pakketkosten in wilt hebben zitten. Dan moet je daar natuurlijk wel voordeel uit kunnen halen. Maar ik ben van mening dat je zo nooit voor onverwachte kosten hoeft komen te staan.

Helemaal onverwacht zijn ze natuurlijk niet, want je weet wel dat je zo af en toe geld wilt storten. Maar ik zou daar never nooit 6 euro per keer voor over hebben. Stel dat het bijvoorbeeld 1 euro per maand extra kost, dan betaal je 12 euro per jaar hiervoor. Wanneer je dan 3x per jaar geld stort heb je de kosten er al uit. Dan heb je al 1x gratis vergeleken met wanneer je per keer 6 euro zou betalen.

Leestip: Tradities en kosten!

Wat zou jouw voorkeur hebben? Iets hogere pakketkosten en dan gratis van alle diensten gebruik kunnen maken? Of per keer betalen voor diensten?

Banken en extra kosten