Begonnen met beleggen

28 augustus 2019 18 Door Marìs

Begonnen met beleggen. Ik schreef het laatst al, ik wilde gaan beginnen met beleggen. Een van mijn korte termijn doelen, want ik wilde binnen 6 maanden starten. Dat is gelukt!

Begonnen met beleggen

Begonnen met beleggen. Ja hoor, het is eindelijk zo ver; ik ben begonnen met beleggen (augustus 2019). Bij DeGiro. Laatste keer schreef ik nog dat ik binnen een halfjaar wilde beginnen. Toen dacht ik; ik open alvast een rekening, een beetje kijken hoe alles in elkaar zit! Om mijn identiteit te verifiëren moest ik geld overmaken (minimaal 1 cent), ik deed 1 euro en toen werd mijn rekening actief. Toen was de aanmelding afgerond. Ik keek wat rond en tja… toen ook maar gelijk de rest!

Leestip: Recente geld gedachten!

Ik maakte nog 75 euro over, naast die ene euro die ik al overgemaakt had om mijn identiteit te bewijzen. En ik deed direct mijn eerste aankoop. Ik had namelijk nog geld op mijn kledingrekening staan, dus daar haalde ik die 75 euro vandaan. Voorlopig hoef ik toch niks te kopen. Die ene euro stond nog gewoon op mijn betaalrekening. En dat was het dan. Toen was ik begonnen met beleggen. Nog geen minuut later was mijn portefeuille al 5 cent meer waard. Zal ongetwijfeld ook wel weer dalen, maar toch vond ik dat wel een leuk plaatje, dus dat legde ik even vast.

Eigenlijk wilde ik al heel lang beginnen met beleggen, maar ik stelde het steeds uit. Elke keer weer een andere reden om het niet te doen. Maar toen bedacht ik me; die redenen zullen er wellicht altijd wel zijn. Dus als ik nu meteen begin, is er ook geen drempel/ obstakel meer. Dan is de eerste stap gewoon al gezet.

Wanneer ik meer ga kopen weet ik nog niet. Ik kan ten slotte niet alles tegelijk, al zou ik dat soms wel willen. Maar dit heb ik in elk geval alvast binnen! En zo kan ik ook even kijken hoe het mij bevalt.

Verder heb ik ook van mijn meest recente salaris alvast 500 euro weggezet om te investeren in een nieuw crowdfunding project. Helaas ben ik net een leuke misgelopen, dus hopelijk komt er snel weer een ander mooi project. Maar het geld daarvoor staat nu in elk geval netjes klaar. Zo kan ik langzaam maar zeker lekker mijn geld laten groeien. Dus ik ben heel tevreden!

Volgende maand vul ik mijn buffer eerst weer verder aan tot de 1000 euro. Dat is het volgende doel.

Mocht je nou ook een beleggingsrekening willen openen. Dan kun je dat gratis doen bij DeGiro. Even 1 cent via iDeal storten om je identiteit te bevestigen en je kunt starten. DeGiro heeft de laagste kosten om te beleggen. Daarom koos ik daarvoor. Open hier ook je rekening.
Wanneer jij dat doet via mijn link, sponsor je mij ook weer een klein beetje. Bedankt daarvoor!

Leestip: Extra inkomsten Juli 2019!

Hoe besloot jij te beginnen met beleggen? En hoeveel kocht jij tijdens je eerste keer aankopen doen?