Begonnen met beleggen

Begonnen met beleggen. Ik schreef het laatst al, ik wilde gaan beginnen met beleggen. Een van mijn korte termijn doelen, want ik wilde binnen 6 maanden starten. Dat is gelukt!

Begonnen met beleggen

Begonnen met beleggen. Ja hoor, het is eindelijk zo ver; ik ben begonnen met beleggen. Bij DeGiro. Laatste keer schreef ik nog dat ik binnen een halfjaar wilde beginnen. Toen dacht ik; ik open alvast een rekening, een beetje kijken hoe alles in elkaar zit! Om mijn identiteit te verifiëren moest ik geld overmaken (minimaal 1 cent), ik deed 1 euro en toen werd mijn rekening actief. Toen was de aanmelding afgerond. Ik keek wat rond en tja… toen ook maar gelijk de rest!

Leestip: Recente geld gedachten!

Ik maakte nog 75 euro over, naast die ene euro die ik al overgemaakt had om mijn identiteit te bewijzen. En ik deed direct mijn eerste aankoop. Ik had namelijk nog geld op mijn kledingrekening staan, dus daar haalde ik die 75 euro vandaan. Voorlopig hoef ik toch niks te kopen. Die ene euro stond nog gewoon op mijn betaalrekening. En dat was het dan. Toen was ik begonnen met beleggen. Nog geen minuut later was mijn portefeuille al 5 cent meer waard. Zal ongetwijfeld ook wel weer dalen, maar toch vond ik dat wel een leuk plaatje, dus dat legde ik even vast.

Eigenlijk wilde ik al heel lang beginnen met beleggen, maar ik stelde het steeds uit. Elke keer weer een andere reden om het niet te doen. Maar toen bedacht ik me; die redenen zullen er wellicht altijd wel zijn. Dus als ik nu meteen begin, is er ook geen drempel/ obstakel meer. Dan is de eerste stap gewoon al gezet.

Wanneer ik meer ga kopen weet ik nog niet. Ik kan ten slotte niet alles tegelijk, al zou ik dat soms wel willen. Maar dit heb ik in elk geval alvast binnen! En zo kan ik ook even kijken hoe het mij bevalt.

Verder heb ik ook van mijn meest recente salaris alvast 500 euro weggezet om te investeren in een nieuw crowdfunding project. Helaas ben ik net een leuke misgelopen, dus hopelijk komt er snel weer een ander mooi project. Maar het geld daarvoor staat nu in elk geval netjes klaar. Zo kan ik langzaam maar zeker lekker mijn geld laten groeien. Dus ik ben heel tevreden!

Volgende maand vul ik mijn buffer eerst weer verder aan tot de 1000 euro. Dat is het volgende doel.

Mocht je nou ook een beleggingsrekening willen openen. Dan kun je dat gratis doen bij DeGiro. Even 1 cent via iDeal storten om je identiteit te bevestigen en je kunt starten. DeGiro heeft de laagste kosten om te beleggen. Daarom koos ik daarvoor. Open hier ook je rekening.
Wanneer jij dat doet via mijn link, sponsor je mij ook weer een klein beetje. Bedankt daarvoor!

Leestip: Extra inkomsten Juli 2019!

Hoe besloot jij te beginnen met beleggen? En hoeveel kocht jij tijdens je eerste keer aankopen doen?

14 thoughts on “Begonnen met beleggen”

  1. Ik heb ook nog niet heel veel verstand van beleggen ik doe echt wat voor mij op dat moment goed voelt. Aangezien ik momenteel nog in een verbouwing zit leg ik niet structureel in, maar heb ik nu gewoon 1 keer aan aankoop gedaan om op te starten. In de nabije toekomst wil ik wel structureel gaan inleggen, maar dan daarvoor eerst nog mijn buffer rekening wat verder aanvullen.
   Ik volg ook andere bloggers die ook beleggen en zag vwrl bij vrijwel iedereen terug komen, dit is dus een erg populaire, daarom koos ik bewust hiervoor.

  1. Omdat ik bij de Giro geen transactiekosten hoef te betalen als ik aankopen doe uit de kernselectie. Dat scheelt dus een hoop kosten. Meerdere bloggers die ik volg beleggen via De Giro, daardoor wist ik dat en dit zijn ook de redenen geweest voor mijn keuze.

 1. Leuk artikel! Ik ben ook kort geleden begonnen bij de Giro.
  Ik heb wel nog een vraagje over het crowdfunding project. Hoe vindt je een leuk project om in te investeren?

  1. Thanks! Leuk dat je ook pas begonnen bent! Wat heb jij gekocht en met welke reden? Zelf heb ik dus vwrl gekocht, ik zie deze ook steeds terug komen bij mede-beleggers (die hun keuzes delen op hun blog). Ik vond dit dus wel aantrekkelijk omdat ik ook al kon zien hoe hun portefeuille de laatste maanden/ jaren gegroeid is.
   Ik vond dit project via de horeca crowdfunding website. Ik las een hele tijd terug bij iemand op een blog (geen idee meer waar) dat hij/ zij via deze site een project had lopen en daardoor ging ik daar rondkijken en zo investeerde ik in mijn eerste project. Ik kon lezen wat de persoon die het geld wilde verzamelen allemaal gedaan had en omdat zij veel ervaring had op diverse gebieden sprak mij dit erg aan. Daardoor had ik er vertrouwen in (na ook te lezen wat ze wilde doen) dat het wel goed zit en dat zij haar project waar kan maken en dat het niet binnen no time over de kop zou gaan.

 2. Leuk om te lezen, ik heb ook net een rekening bij De Giro geopend, wacht nog op verificatie en dan kan ik ook wat gaan kopen. Net als jij schrijft, veel over gelezen op andere blogs en nu ook maar eens in het diepe gesprongen.

  1. Leuk om te lezen dat je ook net een rekening geopend hebt! Toch trekt het dan wel he om het ook te gaan doen als je er veel over leest? Dat had ik in elk geval heel erg, dat ik denk; wat zij kunnen, kan ik ook! Lekker even mijn geld voor me laten werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *