Belasting maart 2023

Belasting maart 2023

7 maart 2023 5 Door Marìs

Belasting maart 2023, het is weer zo ver! Tijd om het formulier weer in te vullen en te ontdekken of je dit jaar terug krijgt, of moet betalen.

Belasting maart 2023

Belasting maart 2023

Het is weer tijd voor; belasting maart 2023. De inkomstenbelasting moet weer worden ingevuld en opgestuurd. En natuurlijk lag op 1 maart alles weer plat. Deze keer kreeg niet de belastingdienst de schuld, maar digi-d. Op zich is dit natuurlijk ook wel slim om dit probleem niet aan te pakken. Zo kom je toch jaarlijks weer gratis in het nieuws, waardoor er meer mensen alert gemaakt worden op dat het weer tijd is om de belastingaangifte te doen.

Leestip: Wat doe ik nu met sparen 38!

Zo ben ik alvast begonnen met het invullen en opslaan van mijn belastingaangifte. Het enige dat ik nog niet gedaan heb op dit moment is de aangifte ook versturen. Dit deed ik voorheen wel altijd gelijk om zo snel mogelijk mijn geld te krijgen/ of zo snel mogelijk van het betalen af te zijn. Maar dit jaar is er iets anders voor mij. Ik heb nu een huis deels op mijn naam staan, waardoor er iets veranderd met het invullen van de aangifte. Om zeker te weten dat ik hierin geen fouten heb gemaakt, laat ik het binnenkort nog even checken door iemand die er verstand van heeft. Zo weet ik zeker of ik het goed gedaan heb!

Zo staat het er nu voor

Maar zoals het er nu naar uitziet, was die voorlopige aanslag die ik al heb moeten betalen zoals ik al dacht complete onzin. Ik heb minder geld verdiend dan het jaar daarvoor, en zij gingen er vanuit dat ik minstens net zoveel verdiend had. Hierdoor vonden zij dat ik 85 euro moest betalen, bij belasting ineens werd dit 84 euro, omdat je dan korting krijgt. Dit blijft onterecht betaald en dus ontvang ik dit bedrag netjes terug, leuk!!

Daarnaast is er ook bij het uitkeren van mijn ontslagvergoeding bij de post loonheffing ingehouden die ik óók terug ontvang en dat is het mooie bedrag van 220 euro! In totaal zal ik dus als ik alles inderdaad goed heb ingevuld 305 euro van de belastingdienst gaan ontvangen, super fijn!! Hier ben ik natuurlijk énorm blij mee. En ik weet ook al precies wat ik met dat geld ga doen.

Wat doe ik met teruggekregen geld?

De 85 euro die ik terug krijg, gaat weer netjes terug op de spaarrekening met belasting reservering. Daar staat dan het mooie bedrag van 300 euro op. Omdat ik me nu eerst ga focussen op het geld terugzetten dat ik geleend had voor de auto, zet ik de maandelijkse 30 euro die ik reserveerde voor de belasting rekening even on hold. Hoe ik de 220 euro ga verdelen weet ik nog niet precies. Wel weet ik dat ik dit bedrag in zijn geheel ga gebruiken om het geleende geld voor het betalen van mijn auto terug te zetten. Zo gaat dat weer lekker een stukje sneller!

Dit jaar zou ik eigenlijk 25 euro moeten betalen voor de zorgverzekeringswet, maar omdat dit minder is dan het minimumbedrag, hoef je niks te betalen. Dat is dan dus ook de reden waarom ik het al betaalde bedrag in zijn geheel terug zal ontvangen. Wel zo netjes van ze! Ik ben dus zelf helemaal blij met deze uitkomst, omdat ik niet had verwacht dat ik zoveel loonheffing terug zou ontvangen én daarnaast nog mijn 84 euro terug zou krijgen. Dus ik ben weer positief verrast!

Leestip: Belastingteruggave maart 2022!

Moet jij dit jaar belasting betalen of krijg je ook geld terug? Als je terug krijgt; wat ga je dan met dat geld doen?!

Belasting maart 2023