Belastinggeld ontvangen na aanpassing

Belastinggeld ontvangen na aanpassing

2 november 2023 4 Door Marìs

Ik heb belastinggeld ontvangen na aanpassing. Wat is er dan precies aangepast? Ik heb het voor elkaar gekregen om de voorlopige aanslag stop te zetten. Eindelijk!

Belastinggeld ontvangen na aanpassing

Belastinggeld ontvangen na aanpassing

Ik heb mijn belastinggeld ontvangen na aanpassing. Vlak voordat ik op vakantie ging heb ik het voor elkaar gekregen om die irritante ongevraagde voorlopige aanslag stop te zetten! Vraag me niet hoe, ik weet alleen nog dat het ingewikkeld was, omdat het niet bepaald duidelijk stond aangegeven. En ik wist dus ook niet zeker of ik wel het goede deed en of dat de optie was die ik zocht, maar ik heb het gewoon ingesteld. Het moest voor 1 oktober gebeuren geloof ik uit mijn hoofd.

Leestip: Vol pension en accommodatie!

Tijdens mijn vakantie heb ik hier totaal niet meer aan gedacht. En ik zag wel een mail in de laatste week van mijn vakantie dat ik online post had van de belastingdienst, maar ze sturen toch altijd een brief eroverheen, dus ik dacht; ik zie het thuis wel. Doei, ik heb vakantie! Er zit toch nooit een dusdanige haast op, dat je dat persé direct moet zien.

Inmiddels was ik het alweer vergeten dat ik die mail had, omdat ik die meteen in de prullenbak gegooid had (normaal log ik wel altijd gelijk in om te zien wat het is). En toen kwam die brief. Ik kreeg 85 euro terug, want mijn voorlopige aanslag was aangepast. Zo noemden zij dat dan. Nou helemaal prima! Het leuke is dat ik korting kreeg omdat ik in 1x betaalde. Daardoor betaalde ik 84 euro, maar ik kreeg wel 85 euro teruggestort. Dus toch nog een euro rente ontvangen, leuk!

Een dag later stond het geld al meteen op mijn rekening, dus zette ik het geld weg voor mijn nieuwe meubels. Een beetje extra geld kan ik namelijk goed gebruiken. Want ik heb nog een flink bedrag nodig om al mijn nieuwe meubels te kunnen betalen. De timing had dus echt niet beter gekund!

Ook wel weer grappig dat na een vakantie waarin ik altijd veel meer uitgeef dan de rest van het jaar, dat er dan weer meteen geld naar me toe komt. Zo had ik ook alweer een uitnodiging voor een smaaktest, nu nog zien of ik ook echt mag komen testen. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er teveel aanmelding zijn en je op een reserve lijst terecht komt. Maar ik hoop dus dat ik deze test gewoon mag gaan doen. Dat zijn dan ook weer wat extra tientjes erbij. Nu ik weer thuis ben, verzamel ik weer zoveel mogelijk inkomsten.

Al met al was dit dus eigenlijk een heel lekkere thuiskomer! De financiële artikelen over de vakantie komen er trouwens nog aan hoor! Ik had eerder nog even geen tijd om hiervoor te gaan zitten, maar ben nu stukje bij beetje weer van alles aan het schrijven en inplannen.

Leestip: Hoeveel geld heb ik meegenomen?!

Heb jij weleens zo’n lekkere thuiskomer gehad?

Belastinggeld ontvangen na aanpassing