Belastinggeld ontvangen

Belastinggeld ontvangen

9 juni 2023 0 Door Marìs

Het is weer zo ver; ik heb mijn belastinggeld ontvangen! Althans, deels. Dit jaar kreeg ik nog 220 euro terug aan teveel betaalde loonheffing van de post.

Belastinggeld ontvangen

Belastinggeld ontvangen

Vorige week heb ik mijn belastinggeld ontvangen, en daar ben ik heel blij mee! Van tevoren roep ik altijd iets, wat ik ermee ga doen. Maar volgens mij is dat inmiddels alweer veranderd. Want de situatie waarin ik zit is ook veranderd. In die zin; er staat minder spaargeld op mijn rekeningen dan begin dit jaar.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk sparen!

Wat ik begin van het jaar geroepen heb dat ik ermee zou gaan doen, weet ik niet meer. Misschien heb ik wel gezegd; ik vul nog niks in, ik zie het wel. Stiekem had ik geen zin om dat terug te zoeken in mijn artikelen dus dat heb ik ook niet gedaan. Maar, ik kreeg dus 220 euro terug aan teveel betaalde loonheffing van de post. Mooi meegenomen!

Wellicht kunnen jullie je nog herinneren dat ik begin dit jaar schreef dat ik een voorlopige aanslag had ontvangen waarin ik 85 euro voor de zorgverzekeringswet moest betalen. Als ik in 1x zou betalen kreeg ik korting, van 1 euro. Niet veel, maar alles wat ik niet hoef te betalen is natuurlijk mooi meegenomen, dus betaalde ik netjes in 1x het hele bedrag. Geen probleem, het was maar 84 euro. Al wist ik al dat ik dat helemaal niet zou hoeven betalen, want ik had veel minder verdiend dan vorig jaar. Toen moest ik wel betalen. En daarom gingen ze er vanuit dat ik nu ook zou moeten betalen. Niet dus! Want vorig jaar was gewoon een topjaar (2021 dus) en in 2022 werd natuurlijk mijn Adsense de laatste maanden ook al stopgezet. Net als dat het dit jaar bijna het halve jaar stilgestaan heeft.

Maar goed, die 84 euro ga ik dus terug krijgen. Ik heb inmiddels wel bericht gekregen dat ik inderdaad niks hoef te betalen voor de zorgverzekeringswet dit jaar. Maar mijn geld heb ik nog niet terug ontvangen. Terwijl ik niet beter weet of je krijgt binnen een week na dagtekening je geld terug, als je geld terug hoort te krijgen.

Nu heb ik van dit soort dingen dus geen verstand/ kennis, want ik heb heel die stomme voorlopige aanslag nooit aangevraagd, maar dat ongevraagd ontvangen. Wellicht weten jullie als mijn lezers wel hoe dat zit; ben ik gewoon te ongeduldig en kan het ook iets langer duren dan een week? Of wanneer komt dat geld terug? Het zou nu namelijk goed van pas komen, dus als ik weet wanneer het komt, dan kan ik daar rekening mee houden. Daar schreven ze namelijk helemaal niks over in de brief.

Terug naar de 220 euro die ik al wel ontvangen heb. Daarvan heb ik 20 euro gepind en contant in het potje ‘extra’ gestopt. Want volgende maand ga ik namelijk weer met mijn oude collega’s van de post gezellig uit eten. En omdat ik van mijn overgebleven boodschappengeld de rest van het bedrag weg leg, in datzelfde potje, wil ik dit ook contant hebben. Wel zo makkelijk. De overige 200 euro zette ik tijdelijk weg op de spaarrekening ‘aankopen’. Ik ga binnenkort namelijk een hometrainer kopen, want begin juli komt er ook nog 300 euro van mijn oma aan. En voor zo’n 514 euro heb ik een hometrainer. Met een mooie mat die ik eronder kan leggen, zodat je vloer niet beschadigd. En dan wordt hij in elkaar gezet in de ruimte waar ik hem hebben wil (de zolder).

Zo kan ik ook wanneer het zwembad dicht is, en tussendoor gewoon als extra, genoeg bewegen. Zonder dat ik persé naar buiten moet in een periode waarin je veel last hebt van hooikoorts. Want dan is het beter om buiten jezelf zo min mogelijk in te spannen, dus wandelen doe ik dan ook niet. Hoogstens naar de supermarkt en weer terug.

Leestip: Waarom je beter niet het maximale hypotheekbedrag kunt lenen!

Wat doe jij dit jaar met je belasting-teruggave? Of moest je juist betalen dit jaar? Wie weet wanneer je het geld van een voorlopige aanslag terug krijgt, omdat je dat bedrag toch niet hoefde te betalen?

Belastinggeld ontvangen