Belastingteruggave maart 2022

Belastingteruggave maart 2022

5 maart 2022 11 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn artikel; belastingteruggave maart 2022. Op 1 maart vulde ik weer direct mijn belastingteruggave in, dus ik weet wat er dit jaar gaat gebeuren en dat deel ik vandaag met jullie.

Belastingteruggave maart 2022

Belastingteruggave maart 2022

Jullie lezen vandaag meer over de belastingteruggave maart 2022. Dit jaar moet ik voor het eerst betalen! En dat betekent eigenlijk zowel goed nieuws, als minder goed nieuws. Want het is natuurlijk goed nieuws dat ik zoveel verdient heb, dat ik moet betalen. Maar minder goed nieuws dat ik dit jaar geen geld terug krijg, want dat is gewoon altijd een leuk extraatje om te ontvangen.

Leestip: Vakantie- en belastinggeld 2020!

Stiekem ben ik er eigenlijk wel trots op dat ik moet betalen. Gewoon omdat dat betekent dat ik goed genoeg verdiend heb, dat ze geld van me willen zien. In totaal moet ik 196 euro betalen, dus dat bedrag valt prima te overzien. Helaas had ik hier geen geld voor weggezet, dus ik zal dit moeten betalen van mijn vakantiegeld wat ik in mei ontvang. Ergens jammer omdat ik erop gerekend had dat geld op mijn bufferrekening te kunnen zetten, maar aan de andere kant ook gewoon fijn dat ik het geld bezit om het te kúnnen betalen. Dat zal niet voor iedereen zo zijn wanneer ze geld moeten betalen aan de belastingdienst.

Daarom ben ik er eigenlijk gewoon helemaal oké mee. Eigenlijk had ik er niet bewust bij stilgestaan dat ik dit jaar wel eens aan de grens zou kunnen zitten waarop ik moet gaan betalen over mijn extra inkomsten. Op dit moment zijn het namelijk nog extra inkomsten, vanaf volgend jaar zijn het gewoon mijn inkomsten.

Wat mij meteen wakker maakte. Ik moet er vanaf nu gewoon rekening mee houden dat ik zelf belasting moet gaan betalen, in plaats van dat het al voor mij gedaan wordt door een werkgever. En daarom ga ik vanaf dit jaar dan ook maandelijks een bedrag hiervoor reserveren. Ook zal ik eenmalig een iets groter bedrag wegzetten voor de belasting, zodat het potje alvast mooi gevuld is. Ik weet hoeveel procent het is en dat rond ik iets af naar boven, dan moet het helemaal goed gaan komen.

Natuurlijk was er ook dit jaar weer een storing die meerdere dagen geduurd heeft. Gelukkig heb ik mijn formulier kunnen invullen nog vóórdat de storing begon. Ik moest namelijk gewoon werken op 1 maart en werd een kwartier voordat mijn wekker ging wakker. Dat was dus al om 5 uur in de ochtend. Toen besloot ik dus om meteen mijn formulier in te vullen en te versturen. Achteraf ben ik daar extra blij mee dat ik dat toen gedaan heb. Ik vind het gewoon fijn om direct te weten waar ik aan toe ben, daar wil ik nooit mee wachten en daarom probeer ik altijd zo snel mogelijk mijn formulier in te vullen. Stiekem zou ik het liefste in januari al weten waar ik aan toe ben, maar dan is het nog niet in te vullen 😉 Dus ik vind dat ik al heel geduldig ben om tot maart te wachten.

Als jij geld terug krijgt; heb jij dan al besloten wat je hiermee gaat doen? Heb je daar een standaard bestemming voor, of kijk je eerst hoeveel je terug krijgt en beslis je daarna pas wat je met dat geld gaat doen?

Is het jullie inmiddels ook al gelukt om je formulier in te vullen? Was de uitkomst wat je ervan verwacht had? Of juist totaal niet? En was je blij met het resultaat, of niet? Krijg jij geld terug, of moet je ook geld betalen? Deel het met ons in de reacties!

Leestip: Belastingteruggave maart 2021 bekend!

Hoeveel geld krijg jij terug, of hoeveel moet jij betalen?

Belastingteruggave maart 2022