Beleggen 2020 mijn resultaten

Beleggen 2020 mijn resultaten

31 december 2020 4 Door Marìs

Beleggen 2020 mijn resultaten, deze deel ik vandaag met jullie. Hoe sta ik ervoor na sinds begin dit jaar maandelijks aankopen te hebben gedaan, met en wisselend maandbedrag.

Beleggen 2020 mijn resultaten

Beleggen 2020 mijn resultaten

Beleggen 2020 mijn resultaten, die deel ik vandaag met jullie! Het was het jaar waarin ik besloot om maandelijks te gaan beleggen, maar in het begin nog niet door een vast bedrag per maand in te leggen. Pas in de laatste maanden van 2020 ging ik een vast bedrag inleggen.

Leestip: Andere aankoop met beleggen!

De ETF’s die ik dit jaar kocht waren er 2, namelijk VWRL en IDVY. Beiden geven ook dividend, dus dit jaar ontving ik ook een paar euro’s aan dividend die ik gewoon in mijn vrije ruimte weer staan, zodat ik dat kan herbeleggen. Want hoe meer geld ik nu kan beleggen, hoe meer het over een x aantal jaar zal zijn. Zoals ik er nu over denk wil ik dit geld gaan gebruiken om met vervroegd pensioen te kunnen gaan. Omdat ik niet tot mijn 71e wil werken.

Dat is ook meteen de reden waarom ik besloot om een standaard vast bedrag te gaan inleggen. Op dit moment is dat 100 euro per maand. Zelf vind ik dat nog wel echt aan de lage kant. Maar voor nu is het een mooi bedrag, omdat ik ook nog steeds in een verbouwing zit die behoorlijk wat geld kost. Pas als het huis helemaal af is, ga ik opnieuw kijken naar mijn inleg. Tenzij ik in de tussentijd van mening verander 😉

Op het moment dat ik dit artikel schrijf (eind december 2020), heb ik 21 aandelen van IDVY en 8 aandelen van VWRL. Er staat op dit moment een bedrag van 34,97 euro in mijn vrije ruimte.
En de waarde van mijn portefeuille is op 30 december 1068,74 euro waard. Dat is 155,92 euro in de plus.

Dik tevreden

Voor een jaar waarin ik in het begin geen vast bedrag inlegde, en eerst steeds maar 1x VWRL kocht, vind ik dat ik een heel goed jaar gedraaid heb. Ik ben dan ook dik tevreden met de waarde van mijn portefeuille op dit moment. En hoop dit volgend jaar net zo mooi, of nóg mooier te kunnen eindigen. Omdat ik zelf altijd wel leuk vind om te lezen hoe mensen hun jaar geëindigd zijn, zal ik dit artikel volgend jaar ook weer met jullie delen.

Leestip: Mijn weg met investeren en beleggen!

Hoe deden jouw beleggingen het dit jaar? Waar ben jij op geëindigd?