Beleggen update juni 2021

Beleggen update juni 2021

18 juni 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie het artikel; Beleggen update juni 2021. Want het tweede kwartaal van het jaar zit er ook alweer bijna op. Hoeveel dividend ontving ik?

Beleggen update juni 2021

Beleggen update juni 2021

Beleggen update juni 2021, het kwartaal is alweer bijna voorbij, dus het is inmiddels ook bekend hoeveel dividend ik ontvang voor dit kwartaal. En dat is eindelijk eens een noemenswaardig leuk bedrag!

Leestip: Beleggen update maart 2021!

Als eerste zal ik starten met te vertellen welke aandelen er in mijn portefeuille zitten, dat zijn 3 ETF’s. Te weten; VWRL, IDVY en TDIV. Of terwijl; Vanguard FTSE all world, Ishares Euro dividend en tot slot VanEck Vectors MS Developed Markets Dividend Lead. In totaal ontvang ik dit kwartaal precies 15 euro aan dividend.

Zo’n hoog bedrag heb ik nog niet eerder ontvangen, dus ik ben er blij mee! Fijn dat dit nu ook begint te groeien. Dit wordt natuurlijk in mijn vrije ruimte gestort, wat betekent dat ik zelf het bedrag weer zal gaan aanvullen zodat ik er weer een ETF van kan aanschaffen. Zo blijft mijn portefeuille toch zachtjes aan nog wat doorgroeien. Ik zal hieronder even uitsplitsen hoeveel stuks ik van ieder heb en het daarbij behorende dividendbedrag voor dit kwartaal.

Te beginnen met de nieuwkomer, waarvan ik 1 stuks in mijn portefeuille heb. Van Eck. Dit levert 0,38 eurocent dividend op, máár er gaat ook 0,06 cent dividendbelasting af. Dus in the end hou ik daarvan dus 0,32 cent over.
Daarna volgt VWRL met een aantal van 11 stuks. Dit levert 5,33 euro op dit kwartaal. Het rijtje sluit ik af met 23 stuks IDVY. Dat levert natuurlijk ook het meeste op, namelijk; 9,35 euro. Dit is een goedkope ETF in de aanschaf, dus zo kun je gemakkelijk je dividend inkomsten opbouwen. Wat ik nu dus ook aan het doen was/ gedaan heb. Hier ga ik ook gewoon lekker mee verder.

In totaal ontvang ik dus precies 15 euro aan dividend dit kwartaal. Komend kwartaal zal ik bijna niks aankopen, dus wellicht is volgend kwartaal niet zo spannend als nu. Maar alle beetjes extra geld op wat voor manier dan ook, zijn altijd welkom! En ik ben blij dat ik op deze manier ook een heel klein beetje extra opbouw voor mijn pre-pensioen. Voorlopig richt ik mij eerst even op de tuin renovatie en daarna zal ik weer maandelijks gaan beleggen door de goedkoopste ETF aan te kopen.

Leestip: Mijn weg met investeren en beleggen!

Hoe ging het dit kwartaal met jouw aandelen/ ETF’s? Hoeveel dividend ontving jij en hoeveel stuks had je van welk aandeel/ welke ETF in je portefeuille?

Beleggen update juni 2021