Beleggen update maart 2021

Beleggen update maart 2021

19 maart 2021 5 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; beleggen update maart 2021. Want inmiddels is het dividend voor mijn beide ETF’s weer bekend.

Beleggen update maart 2021

Beleggen update maart 2021

Het is tijd voor; beleggen update maart 2021. Ook dit jaar leg ik maandelijks 100 euro in om te beleggen, vaak blijft er wel iets over in mijn vrije ruimte. Ook de dividend komt terecht in mijn vrije ruimte. Dat vind ik helemaal prima.

Leestip: Ik was rijker dan ik dacht!

Doordat mijn dividend in mijn vrije ruimte terecht komt, kan ik het gemakkelijk ook weer opnieuw gebruiken om mee te beleggen. Ik ontvang het omdat ik beleg, en als ik ook dat geld dan weer beleg, krijg ik uiteindelijk natuurlijk steeds een beetje meer dividend. En dat is leuk! Het dividend is nog wel écht een de lage kant, maar alle kleine beetjes geld zijn altijd welkom bij mij. Ik ben dankbaar voor elke cent die ik ontvang.

Inmiddels heb ik 23 aandelen IDVY en daarvoor staat een dividend gereserveerd van 0,97 cent. Ze verwachten dit volgende week in mijn account. Daarnaast heb ik ook 10 aandelen VWRL en daarvoor ontvang ik binnenkort 2,82 euro. Dit verwachten ze eind maart in mijn account te storten. Een heel stuk meer dus! Nu is VWRL ook wel een stuk duurder in de aanschaf, dus dat is op zich niet zo gek.

Dit heeft mij doen besluiten om voorlopig eerst weer mijn VWRL potje aan te vullen met extra aankopen. De aankoop voor maart 2021 is op dit moment nog niet gedaan, dit doe ik altijd pas als mijn salaris binnen is. En dat is op de 18e nog niet binnen. Maar dat is wel de ETF die de eerstvolgende keer weer 1x bijgekocht gaat worden. Hopelijk zakt de koers nog een klein beetje in de tussentijd, dat is altijd fijn voor een aankoop! Ik vind 10 stuks VWRL namelijk ook erg weinig tegenover 23 stuks IDVY.

We zullen zien wat de toekomst gaat brengen! Op dit moment heeft mijn portefeuille een waarde van 1400,29 euro. Dat is 267,58 euro in de plus. Dat gaat dus echt al aardig de goede kant op! Het begint nu echt een klein beetje ergens op te lijken, en daar ben ik best trots op. Dat heb ik maar even mooi gedaan. Ik verheug mij nu alweer op de resultaten van het volgende kwartaal, want ik vind het altijd erg leuk om te zien hoe ik vooruit gegaan ben qua dividend. Dit blijft langzaam maar zeker groeien omdat ik elke maand aankopen blijf doen. Daarom blijft het voor mij ook elk kwartaal weer een verrassing hoe het dividend eruit zal gaan zien. En dat zorgt er weer voor dat het extra leuk is om te ontdekken hoeveel je gaat ontvangen.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Is jouw dividend van het eerste kwartaal al bekend? Hoeveel dividend ontvang jij deze keer voor welke aandelen/ ETF’s?