Besparen op dagelijkse dingen

31 mei 2018 4 Door Marìs

Besparen op dagelijkse dingen. Vorige week konden jullie mijn kijktip lezen over het kasboekje van Nederland. Deze week geef ik jullie tips over hoe je kunt besparen op dagelijkse dingen.

Besparen op dagelijkse dingen

Hoe kun je besparen op dagelijkse dingen? Dat ga ik jullie vandaag uitgebreid vertellen! Wanneer je boodschappen gaat doen, kun je natuurlijk ook wat lager kijken dan alleen op ooghoogte. Vaak liggen de goedkopere merken/ huismerken namelijk verder naar beneden in de winkel en dit is vaak net zo lekker als de bekende merken. Alleen betaal je bij de bekende merken ook voor hun naam.

Zo bespaar je al lekker op je boodschappen. Maar dan… je gaat naar je werk, of naar je opleiding en onderweg wordt je verleidt om van alles te kopen. Koffie/ thee, maar ook lekkere dingen. Zorg ervoor dat je gewoon zelf een thermoskan koopt en die voordat je weg gaat vult met koffie of thee zodat jij de hele weg een lekkere warme drank kunt drinken! En dat je altijd iets in je tas hebt zitten wat je erg lekker vindt om te snacken, zo hoef je niks te kopen! Lekker goedkoop en zo bespaar je weer een hoop geld. Wanneer je er dan nog steeds moeite mee hebt kun je ook overwegen om geen contant geld mee te nemen en je pinpas ook thuis te laten.

Neem ook altijd water mee! Stel dat je vertraging hebt met de trein of in de file terecht komt met de bus of auto, kun je altijd wat drinken. Dit is super belangrijk, vooral nu het weer zomer gaat worden!

Mijn volgende tip is om eens te gaan lopen in plaats van de bus/ tram/ metro te pakken voor korte afstanden. Probeer het gewoon eens hoe lang je onderweg bent op een moment dat je geen haast hebt. Eigenlijk is wandelen namelijk heel erg lekker. Ja, ook als het regent! Paraplu erbij en gratis kom je op je plek van bestemming! Top toch!

Tot slot

Nog een tip wat betreft boodschappen doen is; maak van tevoren een lijstje. Ga niet de winkel door dwalen door langs alle schappen te lopen, maar zoek gewoon puur naar wat er op je lijstje staat en ga dan door naar de kassa. Als je dat combineert met mijn vorige tip dan kan dat je heel wat geld schelen in de supermarkt!

Om een goed boodschappenlijstje te maken, kun je van tevoren het beste een weekmenu samenstellen. Zo weet je precies wat je nog moet kopen en wat je al op voorraad hebt in huis. Daarna kun je altijd nog wisselen met de dagen. Maar ook dit helpt mij heel erg bij het maken van mijn lijstje én bij geen dingen weg hoeven gooien.

Zeg je loze abonnementen op, dus bijvoorbeeld die sportschool, je kunt ook gewoon sporten met youtube video’s! Daar is genoeg te vinden en het is gewoon gratis. Of zeg dat abonnement op die krant eens op. Nieuws is volop online te volgen en op tv/ radio. Dus waar heb je in hemelsnaam nog een krant voor nodig die je elke maand moet betalen als het ook gratis kan?!

Nog een tip; neem geen contant geld mee als je naar je werk gaat en geen pinpas! Zo behoed je jezelf voor fikse uitgaven ‘omdat het zo gezellig is’. Hoezo niet gezellig als je geen geld uit geeft? Het gaat toch om jouw gezelschap, om jou als persoon? Als je alleen maar gezellig bent als je geld uitgeeft, dan ga je echt met de verkeerde mensen om.

Wat doe jij om te besparen op dagelijkse dingen?