Betalen voor handbagage?

Betalen voor handbagage?

13 februari 2020 9 Door Marìs

Betalen voor handbagage? Transavia wil passagiers gaan laten betalen voor bepaalde soorten handbagage. Zo is afgelopen week te horen in de media. Ik vind dit niet kunnen!

Betalen voor handbagage

Betalen voor handbagage?

Betalen voor handbagage? Je moet al overal voor betalen in het vliegtuig. Voor je ruimbagage, je stoelreservering, je eten en drinken. En straks ook nog voor je handbagage? Transavia geeft aan problemen te hebben met handbagage. Niet iedereens bagage past in de vakken boven je hoofd. Logisch ook als mensen steeds vaker rolkoffertjes meenemen als handbagage.

Leestip: 10 euro cadeau abonnement!

Daarom wil Transavia dat mensen vanaf eind maart 2020 gaan betalen voor hun handbagage. Niet iedereen hoeft voor zijn of haar handbagage te gaan betalen. Mensen met een kleine handtas of laptoptas die onder de stoel voor je past hoeven niet te betalen. Maar het kan zijn dat je rolkoffer of rugzak dus in het ruim moet als je niet betaald.

Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn om een klein bedrag te betalen (Volgens Transavia wordt dat tussen de 5 en 15 euro per enkele reis) om er zeker van de zijn dat ze hun bagage bij zich kunnen houden. Deze mensen die dit doen krijgen dan ook nog eens voorrang bij het instappen. De reden hiervoor is dat de bagagevakken boven de hoofden uitpuilen met bagage. Hierdoor moet bagage soms als nog in het ruim en lopen er vluchten vertraging op. Ik hoop toch echt dat dit gewoon een slechte 1 april grap is.

Persoonlijk vind ik dit te ver gaan. Dit is weer echt zoiets wat voor rijkere mensen weggelegd is. Of mensen wie het niet uitmaakt om nog wat extra geld te betalen, want betalen doen ze toch al. En doe je zwaar de moeite om je vakantie bij elkaar te sparen, krijg je hier ook nog eens gezeik over dat je moet gaan betalen. Of je spullen kunnen het ruim in gedaan worden. Klinkt als chantage. Betalen of anders pakken we je spullen af en mag je je lekker de hele reis kapot vervelen.

Het zou veel eerlijker zijn als ze als oplossing dan gewoon zeggen; rolkoffertjes mogen helemaal niet meer mee als handbagage. Zelf heb ik een groot ogende rugzak, maar deze past altijd prima onder de stoel en heeft dus ook nog nooit in de bagagevakken boven de stoelen gelegen. Maar je zal maar een betweterige controleur hebben die beweert dat het er niet onder past… Dan ben je dus mooi de sjaak!

Ik ben absoluut niet bereid om hier óók nog eens voor te betalen. Het is mijn recht om handbagage mee te nemen en ik voldoe sowieso aan de eisen van de maten met mijn rugzak. Maar dat is nog nooit gecontroleerd als ik ging vliegen. Ik vind dit dus een erg slechte ontwikkeling. Vliegen is al duur genoeg naar mijn mening.

Leestip: Nog wat extra hulp nodig deze maand!

Hoe zou jij dit handbagage probleem oplossen? Ik vind deze ‘oplossing’ pure geldklopperij. Ze kunnen veel beter de regel maken; rolkoffers standaard opbergen als ruimbagage. Dan hou je sowieso al gelijk veel meer ruimte over voor handtassen, laptoptassen en rugzakken. En maak je veel meer mensen blij. Dat hoort een stukje service te zijn.

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Betalen voor handbagage