Betalingen on hold

Betalingen on hold

21 maart 2020 4 Door Marìs

Betalingen on hold. Afgelopen maandag kreeg ik bericht van de horeca crowdfunding, het zat eraan te komen. De horeca is dicht en dus zijn alle betalingen on hold gezet.

Betalingen on hold

Betalingen on hold. Zoals jullie weten heb ik in verschillende crowdfunding projecten geïnvesteerd. Op dit moment zitten er daarvan 2 projecten in de terugbetaling fase. Nu weten we allemaal dat sinds afgelopen zondag de horeca per direct gesloten is vanwege het virus wat nu heerst in de hele wereld.

Leestip: Financieel vooruit denken!

Het 3e project daarvan moet het geld nog overgemaakt worden naar het bedrijf, dus daar ontving ik op dit moment sowieso nog geen geld van. Deze maand was de eerste keer dat ik een terugbetaling ontving van mijn 2e project. Hierdoor was dit mijn vaste maandbedrag min 5 euro bemiddelingsfee.

Dit bedrag stond maandag gelukkig netjes op mijn rekening. Dinsdag zou ik mijn maandelijkse betaling van mijn eerste project weer ontvangen, dat ontvang ik namelijk altijd op de 17e. Ware het niet dat ik maandagmiddag een bericht kreeg dat alle betalingen per direct on hold gezet zijn om de horeca tegemoet te komen.

Ze verkeren in zwaar weer op dit moment omdat ze eerst al een klap kregen, omdat er weinig bezoekers meer kwamen. Nu omdat ze van de overheid dicht moesten. Ergens vind ik het mooi om te zien dat er zo meegeleefd wordt met deze branche. Maar voor mij is het zuur om 1 dag voor mijn maandelijkse betaling te horen dat ik de volgende dag geen geld ontvang. Gevalletje van héle slechte timing.

Nu ben ik gelukkig niet afhankelijk van dit geld, dus er is geen ramp ontstaan of zo. Ik hoop gewoon dat deze ellende voor iedereen snel weer voorbij is en dat mensen weer snel gezond zijn, of liever nog; nu gezond blijven!

Leestip: FIRE of HOT?

In welke mate heb jij ‘last van’ het welbekende virus?