Bijna kerst – diary 143

Bijna kerst – diary 143

22 december 2020 6 Door Marìs

Vandaag deel ik mijn photodiary; Bijna kerst – diary 143‘ met jullie. Het was onwijs druk deze week!

Bijna kerst - diary 143

Bijna kerst – diary 143

Vandaag deel ik mijn photodiary van afgelopen week met jullie; Bijna kerst – diary 143. Op het werk is het giga druk waardoor ik het meteen merk dat ik thuis ook veel harder moet werken om alles af te krijgen. Ik zal blij zijn als het kerstavond is! Even bijkomen en alles loslaten. Dit weekend heb ik maar 2 dagen weekend, dus is het even extra hard doorbikkelen.

Leestip: Hoe… over geld denkt. Doe ook mee!

Dinsdag 15 december

Ik blijf helaas dit soort dingen tegen komen op het werk. Mensen begrijpen nog steeds niet dat kaarten dicht GEPLAKT moeten worden, omdat de machines anders dit soort dingen veroorzaken. Nooit de flap naar binnen vouwen, soms scheurt de machine je enveloppe daardoor kapot als hij verkeerd terecht komt, of gaat de flap open omdat er duizenden kaarten doorheen gaan. Of er beland een andere kerstkaart erbij in de enveloppe die bijvoorbeeld kleiner is. Dat heb ik ook alweer voorbij zien komen. Die kaart moest naar Groningen, compleet de andere kant van het land. Door jouw enveloppe niet dicht te plakken kan je dus een ander zijn kerstkaart afpakken. Dat draagt niet echt bij aan de kerstgedachte 😉

Dus plak die enveloppen gewoon goed dicht én check of het adres klopt!!! Er MOET een huisnummer ingevuld staan bij de straatnaam én de postcode natuurlijk met goede plaatsnaam. Anders is het een mega groot wonder als je kaart aan komt. Zonder huisnr moet je het geluk hebben dat de postbode een ander poststuk heeft met dezelfde straatnaam en achternaam en postcode. Maar er zijn er zat die daar echt niet naar kijken, want ze lopen al over van het werk. Een collega van mij die ook binnen werkt deed er vorige week 6 uur(!!) over voordat hij klaar was met zijn wijk, zoveel had hij te bezorgen. Het was ondertussen al donker geworden. En hij is geen uitzondering. Vooral niet omdat er meerdere postbodes zijn die minstens 2 wijken lopen.

Dus let er gewoon op dat je het dicht plakt én er een volledig correct adres op zet. Dat maakt het werk voor iedereen een stuk makkelijker en leuker. Als een kaart niet bezorgd kan worden, wordt het naar Den Haag (hoofdkantoor) gestuurd, omdat er meestal geen afzender op staat. Enveloppen die leeg zijn, worden gewoon bezorgd (als het goed is ingeseald en met excuuskaartje erbij).

Woensdag 16 december

Bijna kerst - diary 143

Vandaag kregen we een pakje chocomel, dat had ik lang niet (koud) gedronken! Leuke afwisseling ipv een flesje water die we soms krijgen!

Bijna kerst - diary 143

Zo gelachen om deze mededeling op een enveloppe! Je komt de gekste dingen tegen bij de post!

Zaterdag 19 december

Zoals ik in het begin van deze diary al schreef, ben ik zó druk omdat ik later thuis kom van mijn werk dan normaal. Dit weekend had ik alleen zaterdag en zondag om alles voor beide blogs in te plannen. Want maandag 21 december wordt er extra gewerkt om kerstkaarten te bezorgen. Dus daar had ik mij een hele tijd terug al voor opgegeven.

Daarom werkte ik mezelf vandaag een slag in de rondte om alvast zoveel mogelijk artikelen in te plannen én een stuk verder te komen in mijn boek waarvan aankomende woensdag een review online zou moeten komen… het wordt spannend mensen!! En iets laten vallen/ niet doen, zit niet in mij. Zéker niet op deze blog. Dan eerder op de boekenblog. Maar als nog liever niet, want het geeft een o zo heerlijk gevoel als je het dan tóch nog voor elkaar gekregen hebt.

Zondag 20 december

Vandaag stapte ik ook eindelijk over van zorgverzekering, want ook dat stond nog op mijn to do list. Ook zocht ik de goedkoopste uit voor mijn moeder, die andere eisen heeft dan ik. Weer een december-klus geklaard!

Mocht je je ook willen aanmelden voor deze zorgverzekeraar, dan krijgen wij beiden 12,50 cadeau! Dit geldt alleen als jij jezelf alleen opgeeft (als je iemand meeverzekert dus niet). Klik dan op deze link: Aanmelden voor deze zorgverzekeraar. (de code is geldig t/m 15 november 2020)

Daarnaast ging ik weer druk verder met schrijven en lezen. En ik moest ook nog tijd maken om te douchen én koken, een gerecht voor 2 dagen, dan kan ik weer even vooruit.

Leestip: Hoe staat het ervoor met autogeld terugzetten?!

Heb jij het ook altijd zo idioot druk in december?