Binnen planten

Binnen planten

13 juni 2021 8 Door Marìs

Heb jij binnen planten staan? Er zijn mensen die hun woonkamer vol staan, mensen die ze niet hebben, of mensen die er een paar hebben. Hoe zit dat bij jou?

Binnen planten

Binnen planten

Ik zat eens rond te kijken in huis en dacht toen; hebben jullie binnen planten in huis staan? Zelf ben ik niet echt van de planten, want altijd als ik binnen in huis planten had staan, dan was er iets mee. Zelfs een soort kaktus kreeg bij mij ooit luizen. Achteraf stond hij waarschijnlijk op de tocht, maar ik presteer het om alles dood te krijgen of ongedierte erin.

Leestip: Ik ga zelf kweken!

Dat was toen ik net op mezelf woonde. Maar toen kwam ik er wel achter dat planten gewoon niet echt mijn ding zijn. Ze zijn leuk om te zien, maar niet om te verzorgen. Ik ben sowieso geen verzorgend type. Ik wil niet zorgen, daar heb ik een hekel aan, dus ik werd er ook niet blij van om dat te moeten doen. Maar ik vind het wel heel gezellig om planten te zien binnen. Dus bedacht ik een aantal jaren terug een oplossing.

In de loop der jaren ben ik diverse leuke en mooie nep planten tegen gekomen. Ook kreeg ik ooit een nep plantje cadeau, een orchidee. Die staat ook nog steeds in de woonkamer. Super gezellig! Ook heb ik bijvoorbeeld 2 grote nep palmbomen. Nog 2 lila paarse plantjes waarvan ik geen flauw idee heb wat voor soort het is. En 1 leuke hangplant!

Natuurlijk heb ik nu wel tijdelijk palmbomen binnen staan, omdat ze warm moeten staan. Nu is het dan toevallig zomer, maar ik hoop dat ze binnenkort uit komen en ik ze buiten kan laten staan. Want buiten zijn ze beter af dan binnen vind ik. Daarbij horen palmbomen naar mijn mening ook buiten en niet binnen. Maar om ze te kweken is dat natuurlijk wel even handiger om binnen te beginnen.

Als mijn huis straks echt helemaal af is, wil ik graag nog wat leuke nep plantjes erbij kopen en de huiskamer dan leuk aankleden met nep planten op diverse plekken. Wat ik dan ook leuk vind is om soms een nep plantje even een tijdje weg te zetten, zodat je kunt afwisselen. Zo kijk je ook niet steeds tegen hetzelfde aan.

Nu zijn er wat planten betreft echt veel verschillende soorten mensen, sommige mensen hebben hun kamer en huis er helemaal vol mee staan, andere mensen niet. Je hebt dan ook mensen die een paar verdwaalde planten in huis hebben, of mensen die helemaal geen planten in huis hebben. Je kunt natuurlijk ook een mix van nep en echt hebben staan!

Leestip: Jaarlijkse kosten voor de tuin!

Nu ben ik benieuwd; wat voor plantenmens ben jij? Veel planten? Gemiddeld, of niks? En allemaal echte? Of heb je ook neppe er tussen zitten?

Binnen planten