Boek uit en verkouden – diary 85

Boek uit en verkouden – diary 85. Deze week las ik het bieb-boek uit, pakte een ander boek en werd snotverkouden net als de rest van half Nederland.

Boek uit en verkouden - diary 85

Boek uit en verkouden – diary 85

Boek uit en verkouden – diary 85. Deze week las ik het bieb-boek uit die ik van mijn moeder leende en ik trok een nieuw boek uit de kast om deze nog eens te lezen. Verder werd ik net als meerdere collega’s en half Nederland ook snotverkouden, dus ik hoor er weer helemaal bij.

Leestip: kerstkoopavond – diary 84!

Maandag 11 november

Boek uit en verkouden - diary 85

En uit was mijn boek! Ik vond het een goede! Wel zielig, maar spannend genoeg om te willen weten welk besluit de hoofdpersoon nou gaat nemen.

Dinsdag 12 november

Boek uit en verkouden - diary 85

Ja hoor, in de avond was hij er dan eindelijk! De mail in mijn mailbox met mijn nieuwe maandpremie als ik bij mijn huidige zorgverzekeraar zou blijven. Het enige wat ik nu nog definitief zeker wil weten, is de zorgtoeslag voor volgend jaar! Maar daarvan heb ik helaas nog geen bericht gehad šŸ™

Woensdag 13 november

Boek uit en verkouden - diary 85

En hier werd ik pas helemaal blij van! Ook maandag 30 december kan er nu gewerkt worden met 40% toeslag dus daar gaf ik me uiteraard meteen voor op! Want de teamcoach kwam langs om te vragen of je wilde werken of niet. Dat is al de tweede dag, dus het januari salaris wordt nu al leuk zo! 1 januari is natuurlijk een vrije dag en zelf heb ik 2 januari ook aangevraagd als vrije dag. Dus dat betekend dan 2 weken achter elkaar werken op maandag en dinsdag. Dan woensdag en donderdag vrij en dan vrijdag en zaterdag weer werken! Ook wel eens lekker!

Donderdag 14 november

Boek uit en verkouden - diary 85

Vandaag gingen we nog even naar de Intratuin met de kortingbon van 50% korting op een kersthuisje. Zo zag ik in de winkel ineens ‘de herberg’ staan die ik vorig jaar op de foto gezet had en die er niet was met de kerstkoopavond, dus die ging mee op de kortingbon! Daarnaast ging ook de schaatsbaan mee op de kortingbon (even apart van elkaar afrekenen, want we hadden beiden 1 bon). En tot slot ook deze leuke kerstman in de slee met rendieren die ook verlicht is.

Vrijdag 15 november

Boek uit en verkouden - diary 85

Mijn collega nam kaarten mee die ze gemaakt had met bijenwas. Ze legde er een stuk of 8 neer en vroeg waar mijn oog naartoe getrokken werd. Dat waren er 2. 1 met hele mooie kleuren maar wel een stuk donkerder, en deze! Ik koos uiteindelijk voor deze, omdat ik me positief voel over hoe ik er nu voor sta met alles. En daar horen wat mij betreft vrolijke kleuren bij. Deze kaart doet me ook denken aan Gran Canaria, ik zie er rechts boven een palmboomblad in en links bovenin een hele grote schelp en verder doet het me denken aan een oceaanleven. Er stond al een tekst achterop geschreven die ik perfect bij mijn situatie vind passen:

Dit is voor jou nu een mooie plek om te zijn. Het is nu een periode van rust. Je mag er nu van genieten. Alles is wel in beweging, maar in slow motion. Wentel je er maar in en laat alles maar even los. Geniet maar van deze rust, je hebt hard gewerkt om hier te komen. Misschien wil je meteen door, maar dit is de tijd van rust, genieten, opladen en jezelf laten verwennen. Je gaat snel genoeg weer op pad.

Boek uit en verkouden - diary 85

Sinds gisteren voelde ik me al niet lekker. Woensdag begon ik met een beetje keelpijn. Gisteren was dat een stuk erger geworden en begon ik in de middag verkouden te worden. Vandaag was ik Ć©cht goed ziek. Zelfs op m’n werk zeiden ze dat ik er slecht uit zag en vroegen of ik niet liever naar huis wilde. Maar die paar uurtjes werken kan prima, zo lang je niet dood ligt te gaan of in elkaar stort. Flink snuiten en ik kreeg aspirines van een collega, omdat ik ze zelf vergeten was in te nemen. Flink veel water drinken en lachen om collega’s die rake opmerkingen maken, heerlijk! Thuis valt er niks te lachen en lachen is gezond! En in de middag heb ik lekker uitgerust.

Zaterdag 16 november

Boek uit en verkouden - diary 85

Vorig jaar was ik overgestapt via zorgkiezer en die stuurden nu een mail. Daarin stond dus het leuke detail dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering in 2020 gewoon 492 euro per jaar is! Eigenlijk te idioot voor woorden dat dit maar gewoon kan en ‘normaal’ is. Je zal de duurste maar hebben en denken dat je goed zit. Dan gooi je toch flink wat geld weg. Ik deed vandaag na mijn werk niks anders dan in bed liggen en uitrusten!

Zondag 17 november

Boek uit en verkouden - diary 85

Tijd voor een gezond ontbijtje! Ik had geen honger, maar eten is wel belangrijk, dus nam ik 2 matses met kaas en een kiwi gold voor de vitamines! Verder heb ik de hele dag in bed gelegen, video’s en tv gekeken.

En omdat ik wel vroeg wakker was, begon ik eindelijk met de rotklus om mijn telefoon leeg te halen qua verbouwing foto’s. Deze foto’s heb ik meteen in een mapje op mijn laptop gezet, zodat ik dat mapje weer verder aan kan vullen als we volgend jaar weer verder gaan. Toen heb ik alle foto’s van de verbouwing op mijn telefoon verwijderd en nu heb ik eindelijk weer het gevoel dat m’n telefoon weer van mij is. Heerlijk! Als ik nu een oude foto zoek, hoef ik tenminste niet meer langs al die rommel-foto’s! Dat voelt echt een stuk fijner.

Leestip: Switchen van zorgverzekering?!

Wie van jullie heeft de verkoudheid ook al te pakken gehad?

5 thoughts on “Boek uit en verkouden – diary 85”

  1. Jaa klopt! Het is vooral zo vermoeiend door dat vervelende genies steeds! Gaat inmiddels gelukkig alweer een stuk beter maar wel nog wat lastvan mā€™n keel door taai slijm (lekker fris verhaal, not!)
   Thanks!

 1. Wat balen van de verkoudheid. Hopelijk ben je weer opgeknapt šŸ™‚
  Heb jij op youtube wel eens het kanaal ‘the financial diet’ bekeken?
  Dat lijkt me ook wat voor jou.
  Is volgens mij wel Amerikaans en daardoor misschien een tikje overdreven, maar misschien interessant šŸ˜‰

  1. Thanks! Het gaat wel ok, al een stuk minder snotterig, maar ook nog niet beter helaas. Maar het gaat de goede kant op!
   Nee ik kijk of lees nooit dingen die niet Nederlands zijn (Spaans uitgezonderd omdat ik dat graag beter wil leren). Dan moet ik teveel nadenken om te snappen wat er staat/ wat ze zeggen en is de lol eraf omdat ik niks met die taal heb. Helaas gaat dat sinds mijn hersenkneuzing gewoon een stuk lastiger (engels).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *