Boeken opgehaald – diary 103

Boeken opgehaald – diary 103

31 maart 2020 2 Door Marìs

Boeken opgehaald – diary 103. Deze week werd mijn contract bij de post verlengd met 1 jaar én kon ik eindelijk mijn gereserveerde bieb-boeken ophalen. Geheel in huidige stijl en dus rekening houdend met de geldende regels. Want de bieb zelf is dicht.

Boeken opgehaald - diary 103

Boeken opgehaald – diary 103

Boeken opgehaald – diary 103. Deze week werd mijn contract bij de post verlengd met 1 jaar! Ik was zó blij en opgelucht! Nu kunnen mijn plannen gewoon allemaal doorgaan. Wát een heerlijk gevoel geeft dat! En ding 2 waar ik mij druk om maakte: mijn gereserveerde bieb-boeken! Ze werden klaargezet in een tasje en op vertoon van de pas kon ik het ophalen op afspraak bij de nooduitgang! Hoe dat precies ging beschrijf ik verderop op de desbetreffende dag!

Maandag 23 maart

Boeken opgehaald - diary 103

Tulpen! Die had mijn moeder voor mij gehaald bij een plaatselijke bloemenwinkel. Zo lief!

Dinsdag 24 maart

Toen ik op mijn werk was, werd de trap opnieuw geverfd door een kennis, gratis! Deze was helemaal vies vergeeld. En nu amandelwit! Want dat was een kleur die hij nog thuis had staan. Toen ik thuis kwam was het net klaar en was de kennis net weg, dus deze foto maakte ik toen het nog nat was. Een stuk beter zo dan dat smerige vergeelde uitzicht!

En ik zag dat ik een mail in mijn inbox had van mijn werk met als onderwerp ‘besteed aandacht aan uw workflow’. Dus toen dacht ik dat ik een beoordeling gehad had of zo. Maar toen ik hem opende stond er: verzoek tot contractverlenging. Dus toen vloog ik meteen naar mijn laptop toe om het te bevestigen en later die middag kreeg ik al de bevestigingsbrief in mijn inbox, zó blij en opgelucht! Ik had pas een week later verwacht iets te horen, dus dit was een hele welkome verrassing!!

Tevens ontdekte ik dat mijn bieb een afhaalsysteem heeft geïntroduceerd waardoor je boeken kunt blijven lenen. Terugbrengen kan gewoon door het in de boeken brievenbus te gooien. Ideaal! Dus ik stuurde direct een mail met het verzoek om mijn gereserveerde boeken op te halen. En kreeg de dag erna een mail terug met dat ik donderdag om 11 uur mag komen. Yes! Zorg nummer 2 is dus ook van de baan!

Donderdag 26 maart

Boeken opgehaald - diary 103

Ik kon mijn 4 gereserveerde boeken ophalen! Ze waren netjes op naam en pasnummer en ophaaltijd klaargezet in een papieren tasje.

Toen ik aan kwam moest ik bij de nooduitgang mijn pas op de tafel leggen die de uitgang blokkeerde, zodat je niet vlakbij de medewerkers zou komen. Zij pakken de tas met je boeken en zetten deze op de tafel. Toen ze het zeiden, mocht ik mijn pas en tasje pakken en kon ik weer gaan. Mét mijn gereserveerde boeken!

Deze boeken had ik gereserveerd vlak voordat de bieb sloot en dat was zo plotseling dat ik ze dus niet meer op kon halen. Want de ene dag hadden ze te weinig medewerkers waardoor ze dicht waren en de dag daarop moest het dicht van de overheid. Daar baalde ik giga van, want ik had me er zo op verheugd. En normaal gesproken moet je ze binnen 1 week na reserveren ophalen, anders krijg je een boete. Dus ik dacht; ja shit! Nu kan ik ze niet binnen die week ophalen! Wat nu?

Totdat ze met deze afhaalservice kwamen! Je moet je ook echt aan de afgesproken tijd houden, zodat je andere mensen niet in de weg loopt. Dat werkte perfect! Zo kon ik toch mét voldoende afstand gewoon lekker mijn boeken ophalen. Echt een topservice!! Nu hoef ik de eerst komende weken sowieso het huis niet meer uit! Behalve om te werken en voor mijn boodschappen.

Zaterdag 28 maart

Ging ik samen met mijn moeder even langs bij mijn oma. We hadden een bloemetje gehaald en nee we zijn niet naar binnen gegaan, behalve in het flatgebouw. Maar je moest de lift gebruiken door met b.v. een sleutel het verdieping knopje in te drukken, in elk geval zodat je dat niet aanraakte met je handen. Zo gezegd zo gedaan.

Eenmaal boven hebben we de bloemen voor de deur gelegd en gingen we in het halletje staan tegenover haar voordeur. Toen belden we haar op of ze even naar de voordeur wilde komen en deed ze de deur open. Even voor jullie beeld: er is dan zo’n 2 meter afstand tussen haar en waar wij stonden. Zij pakte de bloemen op en was er helemaal blij mee, want haar bloemen die ze had staan had ze precies weg moeten gooien omdat ze niet meer mooi waren.

Op die manier hebben we nog eventjes gezellig met elkaar staan te kletsen en je zag gewoon dat ze er helemaal blij van werd. Want ze is echt een mensen mens, heeft altijd veel uitjes staan (die nu dus allemaal afgezegd zijn natuurlijk) en nu gaat ze alleen maar naar buiten om een klein stukje te wandelen in haar wijk. Zodat ze wel buiten komt, anders wordt ze helemaal gillend gek.

Boodschappen worden nu gedaan voor haar, dus ze hoeft ook niet naar de supermarkt. En zo kunnen we haar hopelijk nog vele jaren in goede gezondheid bij ons houden! Ze is nu bijna 86 en heeft een lekkende hartklep, verder niks ernstigs, want dat heeft ze al zo lang ik me kan herinneren en ze heeft ook medicijnen. Daarmee gaat het prima. Ze is énorm fit verder en loopt nog als een malle (bijna sneller dan ik). En mensen denken altijd dat ze pas 70 of zo is. Echt te grappig! Dus ik voelde me ook weer blij, door te zien dat zij er zo blij van werd.

Leestip: Contract verlengd!

Wat voor verrassende initiatieven zijn er bij jou in de buurt gestart waar jij blij van wordt?