Boekenlijst, tips gevraagd geldboeken

Boekenlijst, tips gevraagd geldboeken. Vorige week konden jullie mijn review lezen over het boek Psychologeld. Deze week laat ik jullie mijn boekenlijst zien en vraag ik jullie om meer tips voor Nederlandse geldboeken. Want ik vind het erg leuk en interessant!

Boekenlijst, tips gevraagd geldboeken

Boekenlijst, tips gevraagd geldboeken

Boekenlijst, tips gevraagd geldboeken. Wellicht weten jullie inmiddels wel dat ik van lezen hou. En sinds ik de geldboeken ontdekt heb, vind ik het ook erg leuk om die te lezen. Zo ben ik momenteel in het derde boek bezig. Sinds ik een paar maanden terug besloot om geen boeken meer te kopen, leen ik ze van de bieb. Of beter gezegd; ik laat ze lenen. Want zelf ben ik geen lid van de bieb, maar de vriend van mijn moeder wel. Dus wanneer ik iets wil lezen geef ik haar gewoon de opdracht om ze te halen. Zo kan ik gewoon gratis boeken lezen, ideaal! Je zou natuurlijk ook gezamenlijk met meerdere mensen lid kunnen worden en je pas en de kosten samen delen, scheelt ook weer!

Maar dan nu mijn vraag aan jullie. Zoals jullie hierboven op de foto kunnen zien (of zie je hem niet goed, ga dan even naar mijn fb pagina of Instagram, linkjes rechts op mijn blog in de zijbalk), zou ik graag nog meer tips krijgen voor Nederlands talige boeken die met geld (besparen/ sparen) te maken hebben. Ik lees namelijk geen andere talen, want als ik lees wil ik echt kunnen ontspannen en wanneer ik na moet denken over wat er nou eigenlijk staat vergaat de lol van het lezen me al snel. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Dus mochten jullie nog tips voor me hebben van boeken die nog niet op dit lijstje zijn (en het liefst via de bieb te lenen zijn) dan hoor ik ze héél graag van jullie in de reacties! Dan kan ik mijn lijstje nog verder gaan aanvullen. En wanneer ik ze uiteindelijk gelezen heb zal er op mijn blog ook een review over het boek verschijnen!

Jullie voelen de vraag waarschijnlijk al aankomen; hebben jullie nog meer leestips voor mij?

5 thoughts on “Boekenlijst, tips gevraagd geldboeken”

  1. Ik las laatst het boek “Gedoe om geld; intieme portretten van geld en relaties” van Joke de Walle.
    Even geknipt en geplakt: Dit boek gaat over de psychologische impact van geld op gezinnen en op kinderen. Het laat zien hoe het voelt om op te groeien met heel veel geld of met juist heel weinig. Het maakt ook duidelijk hoe belastend het voor een kind kan zijn als een vader failliet gaat of financieel maar nauwelijks het hoofd boven water kan houden. Dit soort moeilijke omstandigheden in het vroegere gezin hebben hun sporen nagelaten bij veel van de partners en die zorgen later voor geldconflicten in hun huwelijk of relatie. Als partners hun verleden gaan onderzoeken, krijgen ze een nieuwe kijk op oude problemen en kunnen er effectiever mee omgaan.

    Ik heb hem gelezen via onlinebibliotheek.nl (aanrader!), dus ik heb geen idee of je hem bij jou in de bibliotheek kan vinden.

    1. Thanks voor de tip! Ik zet hem erbij op mijn lijstje (die nu wel heel erg lang geworden is met in totaal 23 boeken met deze tip van jou meegeteld, haha maar geeft niet! Heb ik voorlopig wat te lezen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *